De volle maan van 6 april 2023 in ram!

De volle maan van 6 april 2023

Tijdens de volle maan van afgelopen maart ervaarden we last van de buikchakra, afronden van zware periodes en afronding van werk. Het hield in dat veel energie op onze buik sloeg en allergieën of dingen waar we niet tegen konden waren uitvergroot. Verder hadden we te maken met één en al afronding in het leven. Dit eiste soms wel zijn tol van ons lichaam. We waren blij dat de volle maan weer wat afnam. Tijdens de volle maan van 6 april in het sterrenbeeld ram ervaren we nog steeds veel in de buik. Maar ditmaal zijn het gewoon zenuwen. Verder is onze keelchakra deze maan wat meer actief. Dat houdt in dat we veel sensaties in de keel kunnen verwachten! Je kunt denken aan pijn, maar ook gekriebel of je verspreken. Laten we snel meer lezen!

De volle maan van 6 april 2023

De buik en de keel. Kortom een maan dat veel fysieks met zich meebrengt. Laten we starten met de buik. Daar hadden we de vorige volle maan ook al last van. Maar toen was het echt bedoeld om ons zaken te leren. Over hoe de buik de kern is en deze 2e chakra ons altijd wil vertellen hoe het met ons gaat en wat ons lichaam nodig heeft. Deze maan richt zich op andere signalen. Deze laat de buik vooral zenuwen ontvangen. Het geeft aan dat het dan ook een zenuwachtige maan wordt. Prikkels zijn altijd om ons heen en ditmaal slaan ze vooral op de buik. Dat heeft een wisselwerking. Aan de ene kant geven die prikkels op onze buik zenuwen. Aan de andere kant maken spannende gebeurtenissen dat prikkels op de buik opslaan.

Qua spannende ervaringen heb ik het gewoon over een periode van nieuwe dingen proberen, nieuwe ervaringen opdoen. Je kunt denken aan een nieuwe hobby of misschien wel een reis. Het zijn dus helemaal geen negatieve zenuwen. Verder merken we dat we snel friemelen met onze handen als het gaat om de zenuwen verder uiten. Omdat je de laatste tijd hebt gewerkt aan afronden en afbouwen heb je dus eindelijk ruimte voor iets nieuws! Het zou helemaal geweldig zijn als deze nieuwe dingen ook echt je ziel verrijken. Mensen hebben het dan vaak over reizen, een taal leren of iets dat ze altijd al wilden maar nooit aan toen zijn gekomen zoals vechtsport, haken of braille leren.

De keel

Maar de keel is even iets nieuws deze periode. Deze 5e chakra is ook bezig! Het houdt verschillende dingen in. Voornamelijk gaat het om jezelf uiten en dat staat dan weer in lijn met de nieuwe dingen proberen. Dat zijn namelijk ook vormen van uitingen. Een enkele keer merk je ook dat situaties veel met je keel doen. Bijvoorbeeld dat hij schraal wordt als iemand iets vervelends zegt of dat hij dichtknijpt als je een verdrietige film ziet. Maar eigenlijk knijpt hij alleen dicht als je de emoties vervolgens niet gewoon even ondergaat en dat hoeft ook niet per se met huilen te zijn.

De keel is sowieso een machtig iets. Waarom denk je dat je veel moet slikken als iemand iets naars zegt? Omdat emoties letterlijk komen en gaan door iemands keel. En als iemand iets vervelends zegt, dan geeft dat een lading. Die probeert eigenlijk in je keel te komen en daarom ontstaat vervolgens slikken. Sommige mensen kunnen daardoor trouwens zelfs aankomen in gewicht.

Tijdens deze dagen ervaar je ook sneller andermans keelproblemen middels energiekoorden! Daar hoef je verder niets mee, maar dat houdt in dat je ook gaat merken dat je bij bepaalde personen veel meer last heb van je keel. En als je weer naar huis gaat, dan trekt de keelpijn weg. Energiekoorden betekenen namelijk niets anders dan een energetische verbinding die je hebt met je naasten. Daaroverheen reist informatie en soms doet die informatie letterlijk pijn.

Liefde naar jezelf

Heel veel komt deze periode eigenlijk neer op liefde naar jezelf. Luister je genoeg naar je intuïtie? Vertrouw je er genoeg op? Maar nog belangrijker: handel je er ook naar? Kijk, zie het zo. Als jij buikpijn of keelpijn krijgt van situaties dan krijg je dat niet voor niets. Dan betekent het iets. Bijvoorbeeld ergens weg moeten gaan. Niets, ook geen energiekoorden leren verwijderen, zal helpen voor pijn als je niet bewust iets doet met die half onbewuste gevoelens.

Verder is het sowieso mooi om bij te houden welke mensen je vaak klachten geven. Zie je patronen? Heb je altijd hoofdpijn als je bij iemand vandaan komt? Ga na wat het betekent!

Hoewel we niet echt iets kunnen doen aan de pijntjes is het verder wel goed om lief voor je buik en keel te zijn. Eet de juiste dingen en neem bijvoorbeeld eens honing. Niet bewerkt voedsel zal het ook goed doen deze dagen.

Wat ervaar jij al van de punten tijdens deze volle maan van 6 april? Bekijk hier ook hoe de vorige en volgende manen zijn in de kalender!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De volle maan van 6 april 2023 in ram!”