De nieuwe maan van 20 april 2023!

De nieuwe maan van 20 april 2023

De nieuwe maan van 20 april 2023 komt er alweer aan! Ditmaal toch lekker anders! Tijdens de nieuwe maan van 21 maart 2023 ervaarden we namelijk de nek, hongergevoelens en veranderingen in ons uiterlijk. Dat was dus allemaal wennen en de nekpijn en oneffen huid waren niet altijd even prettig. Maar wel nodig om los te laten. Tijdens déze nieuwe maan bespreken we vooral liefde, dierenliefde en lekker geaard zijn! Dat is dus fijn en brengt veel energie, zelfvertrouwen en blijdschap met zich mee.

Deze maan wordt gewoon heel lief en leuk. Connectie tussen alles dat leeft wordt groter. Denk zelfs aan bomen, planten en meer. Heerlijk toch? Leer gauw hoe je daar optimaal van kunt genieten!

De nieuwe maan van 20 april 2023

Laten we heerlijk ingaan op de liefde. Je kunt deze natuurlijk heel letterlijk nemen: een partner tegenkomen of een leuke date hebben. En dat is het eigenlijk ook wel… De kans is simpelweg groter dat je iemand tegenkomt die bij je past. Dat komt omdat we tijdens deze nieuwe maan gewoon wat meer onszelf zijn. Zo zien we de ander sneller en hij/ zij ons ook! Een match is dan betrouwbaarder. Maar dit betekent niet dat je er niets voor moet doen. Ga erop uit en blijf je gevoel wel volgen. Anders gebeurt er sowieso niets.

Heb je al een partner, dan zul je vooral merken dat je weer even wat toenadering zoekt naar elkaar. Samen alleen wil zijn ook. Doe dat dan ook vooral en voel je ook niet vervelend als je eens 1 van je vele afspraken ervoor moet afzeggen. De liefde wil wat het wil.

Die toenadering vinden, iets dat ook vaak gewoon gebeurt zonder woorden maar gewoon op gevoel, gaan we ook lekker merken met de dieren. Deze kunnen gemakkelijker met ons communiceren. We staan open voor elkaar. Gebruik het moment goed om mooi te checken hoe het met ze gaat. Hebben ze misschien al langere tijd bijvoorbeeld honger maar zie je dat pas nu? Geen nood, maar verander dat dan meteen.

Bij mens en dier staan we nog wel vaak stil, maar denk ook eens aan de natuur. De natuur helpt ontzettend bij je meer geaard voelen. En dat heeft vele voordelen.

Leren aarden

Aarden betekent eigenlijk niets anders dan je gaan gronden en je in contact voelen met je lichaam. Maar het brengt wel veel meer voordelen dan men denkt. In contact zijn met je lichaam betekent dat je goed oppikt als er iets met je aan de hand is. Zo kun je veel beginnende klachten al meteen herkennen en voor zijn. In contact staan houdt ook in dat je je warm voelt (je lichaam is immers in balans en alles stroomt) en dat je tijdsbesef heerlijk in balans is.

Er zijn veel verschillende manieren om je bewuster te aarden. De belangrijkste blijft: is er een reden waarom je niet zo in contact staat met je lichaam? Los die op en je bent vanzelf meer geaard. Maar dan heb je nog de dromers en dagdromers die standaard gevoeliger zijn voor wegzweven. Dan kun je mooie aarde oefeningen doen zoals onderaan de pagina uitgelegd wordt.

Maar de natuur of je geliefd voelen is ook een makkelijke en automatische manier van aarden! Als je alleen maar aarde om je heen ziet, heeft dat simpelweg vanzelf invloed! Daarbij betekent even niet onder de mensen zijn ook meteen minder prikkels om je heen. En hoe minder die er zijn, hoe meer je dus bij jezelf bent. Probeer bij het wandelen in de natuur ook eens iets te voelen. Een stukje boom of blad. Dat doet ook altijd veel en maakt connectie met de natuur maar ook je innerlijke jij.

Vieren

Wat ik eigenlijk in 1 zin probeer te zeggen is dat het je deze maan makkelijker wordt gemaakt om blij te zijn en begrepen te worden. Geniet daar dus ook ontzettend van. Voel je al lange tijd dat je iemand niet geheel begrijpt? Probeer het juist vandaag nog een keer. Weet je niet wat je volgende stap is? Laat die stap dan gewoon een wandeling in de natuur zijn. Het hoeft niet elke dag groots en veel te zijn om stappen te zetten in je leven. Stilstaan is ook een prachtige stap.

Verder is het zoals ik aangaf een prachtig moment om je meer te verdiepen in je medemens en dier. Dit is het moment om gemakkelijker antwoorden te verkrijgen. Voel maar rustig in wat iemand nodig heeft, maar vergeet daarbij ook echt jezelf niet. Deze nieuwe maan van 20 april 2023 maakt ook zo gevoelig dat we zelfs een hamster of de parkiet beter kunnen begrijpen. Opeens zie je aan hun lichaamstaal wat hun nou echt dwarszit of waar ze echt blij van worden. Dat kan gaan om een ander merk eten proberen of je voelt ineens dat ze zich vaak vervelen en daar iets voor nodig hebben.

Tenslotte kan het ook echt geen kwaad om jezelf een kado’tje te geven. Je kan denken aan een duurder merk eten of een activiteit. Als het maar voor jou is. Bekijk hier ook vast de volgende maan in de maankalender!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De nieuwe maan van 20 april 2023!”