Test welke paranormale, heldere gave jij hebt!

paranormale heldere gave

Vandaag bespreken we welke paranormale heldere gave een mens allemaal kan hebben! Laten we daarbij even beginnen bij het begin: wat is een gave? Een gave is eigenlijk niets anders dan een versterking op je zintuig. Dat betekent dat 1 of meer van je ongeveer 7 zintuigen uitgelicht zijn. Denk aan tast, zien, horen, proeven, spreken, ruiken en weten. Dit kan positief zijn, zoals een scherp gehoor hebben, om de gave helderhoren als voorbeeld te nemen, of negatief, waardoor je uitkomt op tinnitus of doofheid. Maar eigenlijk ligt een gave nog veel simpeler dan dat. Je hebt al een versterkte intuïtie als je simpelweg soms dingen weet of doorkrijgt die je niet kunt weten. Bijvoorbeeld omdat een ander je dit niet heeft verteld.

Vandaag gaan we dan ook goed doornemen hoe je echt kunt herkennen of je een gave hebt! En nog leuker: welke dan? We gaan ze scheiden aan de hand van de gaven! Lees ze allemaal door, want sommige versterkingen op zintuigen zitten diep verstopt!

Beginselen van een paranormale, heldere gave

Zoals ik natuurlijk al besprak, heb je al een gave als je dingen weet die een ander niet weet. Ik zal er nog meer aan je vertellen voordat we duiken in de specifieke gaven!

Je kunt namelijk ook denken aan altijd plotse en chronische problemen hebben. Dan wijst dit waarschijnlijk op hooggevoeligheid en wie dat is, heeft vaak ook een gave. De problemen zijn dan simpelweg van een ander! Niet ‘door een ander’, maar omdat je ze spiegelt!

Daarnaast kun je in jezelf nagaan of je simpelweg bepaalde interessante talenten hebt. Niet als in sport of hobby, maar meer kleine dingen die heel normaal voor je zijn. Denk aan altijd goed proeven wat er in eten mist of heel goed overweg kunnen met planten! Dit zijn dingen die niet iedereen kan. Hetzelfde geldt ook voor dingen die haast iedereen kan, maar jij weer het gevoel hebt dat jij niet kan. Zoals ik zei: een gave kun je merken op een positieve of negatieve manier. Dat komt namelijk allemaal neer op: wat dóe je met de gave? Zie je dat iemand misbruik van je maakt en ga je toch met diegene om? Verwacht dan een last op je zintuig zien. Maar ga je juist bezig met plantjes omdat je daar zoveel affiniteit mee hebt, verwacht dan opeens het afnemen van pijn. Onduidelijk? Laten we snel doorlezen!

Heldervoelen

Laten we het eerst over die planten hebben. Heldervoelen is de gave op het zintuig voelen. Als je snel emotioneel bent, of juist niet maar weet hoe een ander zich voelt, dan ben je al gauw heldervoelend. Als je heldere voelen in balans is, dan merk je dat je weinig van andere mensen voelt. Je voelt gewoon wat nodig is om te voelen. Voorbeeld: iemand rouwt om een overleden oma, dan voel je dat verdriet niet zo. Maar stel je wandelt met iemand en diegene heeft last van de voeten, dan kan het zomaar zijn dat jij zelf ook pijn in de voet krijgt omdat dat je signaal is dat je even voor die ander mag zorgen. Is voelen niet in balans, dan voel je teveel van mensen. Dus ook die rouw. Dit kan gaan om emoties, pijn en zélfs gedachten.

Maar die planten: heb je dus diep voelen, dan kun je dat ook met dieren en planten hebben! Dat is toch ook een gevoelsding: ‘zou hij nu te weinig water of teveel hebben?’ Hoe meer je gebruik maakt van je affiniteit en gaven, hoe meer in balans je voelen is!

Helderzien

Helderzien is de gave op het zintuig zicht. Doorzie je iemand snel? Of zie je simpelweg schimmen of kleuren? Of droom je veel? Dan maakt dat je helderziend! Wanneer helderzien in balans is, dan word je niet bang van schimmen zien en merk je dat je intuïtie het altijd goed heeft of droom je fijn. Als het uit balans is, kun je snel bang raken van schaduwen of merk je dat je er steeds ‘naast zit’ met je intuïtie.

Als je erg helder zicht hebt en je vertrouwt op wat je ziet en helpt ook gewoon iemand waarvan je ziet dat die in nood is, dan is je zien fijn en word je beloond met scherp zicht of aura’s zien. Maar als je je intuïtie niet volgt en je blijft goedkeuring vragen aan je baas terwijl je eigenlijk weet dat je er weg moet, dan kun je hoofdpijn krijgen of wazig zicht. Dit is niet om je te pesten, maar juist om je te helpen om nog gelukkiger te worden.

Helderhoren

Het horen is de gave op je oren en gehoor. Praat je vaak op hetzelfde moment als een ander? Of heb je een innerlijke stem? Dan maakt dat je helderhorend! Als je je horen gewoon goed volgt, dan merk je dat je zelden verkouden bent (neus-oren) en gewoon een goed gehoor hebt. Is je helderhoren uit balans, dan kun je te maken hebben met tinnitus, verkoudheid of doofheid.

Vertrouw je je helderhoren, dan volg je wat je innerlijke stem zegt. Hoor je soms in je hoofd dat iemand bijvoorbeeld liegt, vertrouw dat dan. Luisteren naar jezelf wordt beloond met bijvoorbeeld heel goed kunnen zijn in muziek of contact met je gids. Vertrouw je jezelf nog niet, dan heb je vergrote kans op verkoudheid of een piep in je oor.

Helderweten

Helderweten is de gave op… eigenlijk gewoon het denken. Neem je vaak ineens een andere route dan gewoonlijke naar huis? Of pik je altijd de snelste kassa eruit? Dan zijn dat al tekenen van helderwetendheid! Als het weten in balans is, dan merk je wel vaker van die gelukjes of dat je dingen weet en ontdekt die anderen niet weten. Dingen die niet ‘kunnen’. Dwing je jezelf juist gevoeliger te worden? Dan werkt dat averechts. Verwacht dan hoofdpijn of het gevoel hebben dat je niets kunt voelen.

Als je je stem volgt en inderdaad die afslag eerder neemt, al zul je nooit weten waarom, dan is je helderweten lekker in balans en wordt dat beloond met steeds belangrijkere dingen om te weten. Als je je weten echter tegenspreekt, verwacht dan hoofdpijn of veel piekeren dat niet ophoudt.

Helderruiken

Het heldere ruiken is de paranormale heldere gave op je reuk. Ruik je snel welke parfum goed bij iemand past? Of ben je de eerste die ruikt dat het gas aan staat? Dan zijn dat al verschijnselen van helderruiken! Wanneer je helderruikendheid klopt en in balans is, dan kun je zelfs geuren ruiken van overledenen. Is het echter niet in balans, verwacht dan stank ruiken (staat voor waarschuwing) of reukverlies.

Als je je reukvermogen vertrouwt en je handelt naar het feit dat je gas ruikt ook al spreekt iedereen je tegen, dan is je gave in balans. Dit wordt beloond met nog vaker een overledene ruiken of zelfs antwoorden op vraagstukken ruiken. Maar als je je intuïtie niet volgt en negeert dat iemand altijd een rare stank om zich heen heeft die alleen jij ruikt en dat jou overduidelijk iets wil zeggen, dan kun je reuk- of smaakverlies verwachten of verkoudheid.

Helderproeven

Helderproeven is de gave op je smaak. Proef jij snel wat er mist in je eten? Of wat het juist zo lekker maakt? Of ben je gevoelig voor de structuur van eten? Dan ben je mogelijk helderproevend! Wanneer het heldere proeven in balans is, dan kun je proeven hoe je een gerecht top maakt of hoe het humeur is van degene die jouw voedsel heeft bereid. Als het niet in balans is, kun je erg veel last hebben van een vies verhaal of filmpje kijken tijdens dat je eet of weinig trek hebben.

Als je je smaak vertrouwt en je handelt naar het feit dat je meteen weet dat de kip bijvoorbeeld niet gaar is, dan is je gave fijn optimaal. Dat wordt dan beloond met nog beter proeven, maar ook: hoe een dier bijvoorbeeld is geslacht. Maar als je je intuïtie niet volgt, dan kun je last hebben van structuur van het eten of wondjes in je mond vinden.

En de laatste paranormale heldere gave: helderspreken

Helderspreken zit op je spraak. Verspreek je je vaak of zeg je iets wat je eigenlijk voor je wou houden? Dan ben je mogelijk heldersprekend! Ook leuk: dit kan ook op schrijven zitten in plaats van spreken. Wanneer helderspreken in balans is, dan merk je dat je makkelijk uit je woorden komt of dat antwoorden gewoon tot je komen. Wanneer het niet in balans is, kun je last hebben van jezelf verspreken en hakkelen.

Als je je spraak en gedachtes vertrouwt en bijvoorbeeld handelt naar het feit dat je voor de grap zei ‘ik blijf nog maar 1 jaar hier werken’, dan is je gave in balans. Dat wordt vervolgens beloond. Je komt bijvoorbeeld nog beter uit je woorden of laat je leiden door je eerste gedachtes. Maar als je je gedachtes niet volgt, dan kun je last hebben van stotteren of moeite hebben met je pen vasthouden.

Welke paranormale, heldere gave scoorde jij hoog op?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Test welke paranormale, heldere gave jij hebt!”