Kan een paranormale gave uitgaan?

paranormale gave uitgaan

Vandaag bespreken we of een paranormale gave kan uitgaan door bepaalde omstandigheden. Misschien heb je die verhalen vaker gehoord: dat een kind vroeger geesten zag en nu niet meer. Lees hier ook meer over waargebeurde uitspraken van kinderen. Of dat een kind erg gevoelig was en veel huilde, maar later niet meer, zo uit het niets. Hoe zit dat? Kan het zijn dat een paranormale uitgaat? Welke redenen heeft dit? Is dit expres of per ongeluk?

Wat zijn spirituele gaven?

En zijn grofweg 7 gaven. De hele bekende zijn helderwetendheid, heldervoelendheid, helderziendheid, helderruikendheid en helderhorendheid. Ze staan vaak bekend om contact met geesten. In volgorde weet je dus of er een geest is, voel je kippenvel of aanrakingen, zie je een entiteit, ruik je de favoriete parfumgeur van je oma of hoor je een geest kletsen in zijn of in je eigen stem. Een gave is natuurlijk wel veel meer dan dat. Je kunt er ook toekomst mee voorspellen of een vorig leven door weten.

De minder bekende gaven zijn helderproevendheid en heldersprekendheid. Dat betekent dat je simpelweg in je mond een rare smaak kan proeven die er niet is en dit slaat dan op de geest die op dat moment bij je is. Bijvoorbeeld hoe hij is overleden. Of je proeft hoe het dier dat je eet is behandeld. Met helderspreken wordt vaak verspreken bedoeld. Een geest spreekt dan door je. Helderspreken lijkt ook op automatisch schrift. Je communicatievermogen kun jij heel goed uitzetten om een geest toe te laten. Dat heet ook wel channeling.

Heel veel mensen hebben ook een gave, maar weten dat niet. Zij vinden heel normaal om heel levendig te dromen of déjà vu’s te hebben terwijl dat eigenlijk helderziendheid is dat nog net niet openspringt om ook geesten te laten zien. Een gave is dus eigenlijk zoals je ook wel leest een versterkt zintuig. Soms zijn overigens je zwakste zintuigen je gave. Dan staat de helderheid ervan erg aan. Heb je dus een slecht gehoor? Dan kan het zomaar zijn dat geesten horen niet verw eg is.

Hoe ontwikkel je een gave?

Een gave kun je trainen! Zo kun je die slechte zintuigen sterk maken. Want… Waarom zitten gaven op je slechtste óf sterkste zintuig? Waarom niet alleen op je sterkste zintuig, wat het meest logisch lijkt? Dat heeft vaak redenen als erfelijkheid, ongelukken of dingen waar we geen grip op hebben en 1 ding waar we meer grip op hebben: het onderbewuste.

Het onderbewuste is onze innerlijke stem. Die wil dat we iets doen met de informatie die we binnenkrijgen met onze gaven. Doe je dat niet, dan probeert hij dat duidelijk te maken. Hij vindt het helemaal niet leuk als je droomt dat iemand roddelt achter je rug maar je gaat er nog wel steeds mee om. Hij wil je behoeden voor de gevolgen daarvan. Maar soms weet het onderbewuste niet hoe. Dan wil hij wel eens een klacht geven. Een klacht is ‘fijn’, omdat het duidelijk is en mensen willen graag van klachten af. Hij hoopt dat je dan de beeldspraak begrijpt. Gaan dus je oren dicht zitten of krijg je last van wazig zicht? Dan is dat vaak beeldspraak voor niet naar je innerlijke intuïtie luisteren.

Kortom kun je een gave dus al ontwikkelen als je meer handelt naar wat je binnenkrijgt. Andere manieren zijn bewust trainen en bewust stilstaan bij de onzichtbare dingen. Train jezelf met foto lezen, vraag een droom of probeer bijvoorbeeld dat automatisch schrift.

Redenen van het uitgaan van paranormale gave

Maar soms héb je een gave. Je droomt veel. Of je ziet geesten. Of je voelt kippenvel als je opa in de buurt is. En opeens gaat dat uit. Dat is heel raar en frustrerend. En soms roept dat ook angst op: heb je iets verkeerds gedaan? Gaat het wel goed met je overleden opa? Laat me daarom opsommen waarom een gave soms (tijdelijk) uit kan gaan:

-In het voorbeeld van opa: misschien is hij simpelweg even druk bezig. Het is handiger om proberen je gids te voelen. Het is je gids zijn hoofdtaak om bij je te zijn;

-Misschien ben jíj wel druk bezig en willen entiteiten je niet lastigvallen. Of wil je onderbewuste dat je je inderdaad op iets concentreert waardoor hij je gaven even vermindert;

-Soms is het karma. Als je iets onaardigs doet, kun je te maken krijgen met karma. Dat kan ten koste gaan van alles, en soms je gave;

-Of het is een hardnekkige energie die niet thuishoort bij jou. Die bemoeit zich dan met alles dat vatbaar is;

-Tenslotte is het soms voor je eigen veiligheid. Als je in een onveilige situatie zit, kan een gave soms uitgaan om je te beschermen tegen de impact. Maar in sommige gevallen gaat een gave juist aan, om je inzichten te geven om uit de situatie te komen;

-Stiekem een allerlaatste: in een enkel geval wil een gids dat je ál je gaven ontwikkelt. Soms zet hij daarom een gave uit en een andere aan. Hij hoopt dat je daar ook wegwijs mee wordt!

Wat vind jij? Kan een paranormale gave uitgaan? Heb jij dit wel eens meegemaakt?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Kan een paranormale gave uitgaan?”