De volle maan van 5 mei 2023!

de volle maan van 5 mei

Tijdens de volle maan van afgelopen april ervaarden we last van de buik, energiekoorden en was onze keelchakra merkbaar. Dit hield in dat we snel buikpijn en keelpijn konden krijgen, maar dat het ons ook altijd iets wil vertellen. Je hebt namelijk niet bij iedereen zomaar pijn. Zie je al patronen? Waarom doen sommige mensen je per ongeluk en onzichtbaar pijn? Is er iets niet in balans tussen jullie relatie? Dat was de leerschool van vorige maand. Tijdens de volle maan van 5 mei ervaren we weer andere zaken. De gevoelige zintuigen zakken iets naar beneden toe en we gaan over naar een gevoelige blaas. Daarbij komt ook wat moeite met ontspanning kijken en behoefte aan geborgenheid. Dat is niet per se negatief. Eigenlijk is het juist fijn dat het universum ons het signaal geef dat we ons mogen terugtrekken.

De volle maan van 5 mei

Deze dagen staan eigenlijk geheel in het teken van een momentje voor jezelf. Hoe je dat invult, is aan jou. Het is net wat je gevoel zegt. Voor de 1 betekent het een keer minder sporten, voor de ander juist een keer extra. Bij velen gaat het neerkomen op tevreden zijn in je eigen huis. Geborgenheid opzoeken, warmte, je favoriete deken, zulke dingen. Eigenlijk gaat mindful zijn ons dus wel fijn af! En doe ook eens iets anders dan normaal. Pak bijvoorbeeld eens een boek. Dat gaat wel een beetje lastig zijn. Ontspannen lukt niet lekker deze periode. De energie is te anders en raar. Dat brengt nervositeit met zich mee. En we zijn soms ook zo blij met de minder geplande afspraken dat we eigenlijk zoveel mogelijk andere dingen willen doen die dagen thuis dan past, zoals schoonmaken. Maar dat is niet per se ontspanning.

Waar komt de behoefte aan veiligheid vandaan? Eigenlijk gewoon omdat de laatste paar maanden heel druk zijn geweest. We voelden veel prikkels van anderen en we hadden daarom vaak het idee dat we niet met rust werden gelaten, vaak terecht en letterlijk. En nu laat de maan juist die verbindingen met anderen minder toe. Dat kan dus zo fijn zijn! Dan ben je echt alleen met je gedachten. Wel is de andere kant dat je fijne verbinding ook wat minder voelt met anderen, maar ook dat trekt wel weer bij. Verwacht dus een klein beetje communicatieproblemen, maar voordat je je eraan ergert is het alweer voorbij.

De symboliek van de blaas

En wat doet de blaas deze dagen? Die is extra zenuwachtig. Maar dat komt niet door pijn van anderen, niet door energiekoorden, niet door overtollige prikkels, niets. Het komt alleen maar vanuit je onderbewuste. Hij is de innerlijke jij, je innerlijke stem en je intuïtie. Sommigen noemen het ook hun gids en dat mag ook. Een onderbewustzijn communiceert vaak symbolisch met het bewustzijn, het jij en ik. Dat doet hij omdat hij ons iets wil vertellen, maar dat is soms niet makkelijk voor hem. Daarom gebruikt hij soms tekens zoals engelengetallen of dromen, maar dat lukt ook niet altijd. En dan gaat hij over naar pijnklachten of irritante klachten. Die zijn hopelijk vervelend genoeg dat je ze begrijpt. En de symboliek achter een blaas is eigenlijk terugtrekken. Thuis blijven.

Blaasproblemen los je dus eigenlijk best vaak op door balans te vinden tussen tijd voor jezelf en tijd voor anderen. Goed, daarom vallen geborgenheid en de blaas tijdens deze 3 dagen samen. Het 1 helpt het ander en ze bevestigen en versterken elkaars functie.

Andere veelgebruikte symbolische klachten van een onderbewustzijn trouwens lage rugpijn bij roddels, keelpijn bij iemand die niet wil dat je je uit en nekpijn wanneer iemand teveel van je wil. Denk er maar eens over na!

Handvatten deze maan

Zie deze maan ook gewoon als leerschool. Hoe kun je een balans vinden tussen tijd voor jezelf en met anderen? Wat is ontspanning voor jou eigenlijk? Of is veel van wat je als ontspanning ziet lijkend op verdoving? Of probeer je je juist zo hard te relaxen, maar is ontspanning voor jou eigenlijk bezig blijven? Dat is ook helemaal goed. Verder is het goed om niet boos te zijn op je blaas. Dat helpt nooit verder. Zorg gewoon dat je aandacht besteedt aan hoe het voelt. Daar heb je sowieso de rest van je leven wat aan: hoe vaak wil je plassen op een dag. Waarvan loopt je lichaam wel fijn door en waarvan niet? Dat is altijd goed om te weten.

Waar connectie met mensen een beetje mist deze dagen, maakt connectie met dieren weer heel sterk. Zij communiceren zo ontzettend veel op onbewust niveau. En dat doe jij deze maand ook!

Heb jij al je blaas opgemerkt tijdens de volle maan van 5 mei?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De volle maan van 5 mei 2023!”