Kunnen mensen de dood voorspellen?

de dood voorspellen

Vandaag bespreken we een beladen onderwerp: kunnen mensen de dood voorspellen? Iedereen heeft er vast al een keer van gehoord. Het is je misschien zelf gebeurd of je hebt het via via vernomen. Sommige mensen voorspellen iemands levenseinde. Soms zelfs wanneer iemand na de dood reïncarneert.

Voorspellen is een groot ding in de paranormale wereld. Als je denkt aan een reading, denken de meesten eigenlijk meteen aan een toekomstvoorspelling. Ze verwachten een leuke voorspelling over relatie, werk of leuke dingen om te testen of de paragnost gelijk had.

Sommige mensen zijn ontzettend goed in voorspellen. Daar word je mee geboren of je ontwikkelt dat een beetje. Sommigen overkomt het: die dromen erover en hebben later een déjà vu. Daar kunnen ze niet aan doen. Dromen valt onder helderzien. Dat is een gave. Het uiterste van helderzien is dus tot in de details voorspellen wat er gebeurt. Middenstukjes van helderzien is bijvoorbeeld geesten zien. Maar je kunt ook met andere gaven voorspellen. Zo kun je met buikpijn voelen dat er iets slechts gaat gebeuren of hoor je veel mensen die al een tijd voor hun dood van hun partner het gevoel hadden dat ze hem/ haar kwijt zouden raken. Dat laatste valt dan vaak weer onder helderweten. Zij maken dit onder andere mee:

Ik checkte vaak ‘s nachts of mijn vrouw nog ademhaalde

Toen mijn neef niet thuiskwam, wist ik meteen dat er iets ergs was gebeurd

Op het moment dat mijn oma overleed, kreeg ik het heel koud

In de nacht dat opa overleed, kwam hij gedag zeggen in mijn droom

De kunst van voorspellingen

Voorspellingen zijn echter een vak apart. Soms is niets wat het lijkt en soms is het precies wat het lijkt. Laten we wat soorten voorspellingen onder de loep nemen:

-Je kunt zoals genoemd dromen over iemands dood of je eigen dood;
-Je kunt opeens beelden zien door je derde oog;
-Ook kan het gebeuren dat je constant aan de dood denkt en iemand overlijdt inderdaad. Daarna stoppen die ‘obsessieve gedachten ook ineens’. Dat heet helderweten;
-Je kunt de ‘dood’kaart in tarot trekken;
-Je kunt ernaar vragen bij een medium of aan je eigen pendel en je krijgt een eng antwoord.

Dit komt voor. En soms klopt het en komt het uit. Waarom? Omdat je dan een levensles te leren hebt over omgaan met dingen zien die niemand anders kan zien.

Maar wist je dat voorspellingen of dat wat je denkt te zien nog veel meer kan betekenen dan dat het uit moet komen?

Uitspraken die niet uitkomen

Want: ja, het kan zeker dat je droomt om ergens mee om te leren gaan. Of omdat de dood van een naaste dan niet rouw op je dak valt waardoor het rouwproces je beter afgaat. Of omdat je leert dat je intuïtie altijd te vertrouwen is. Maar toch komt het vaak voor dat voorspellingen totaal niet uitkomen. Dit zijn de meeste redenen daarvoor:

-Soms droom je simpelweg iets over een vorig leven. Iets dat je toen hebt meegemaakt. Of dat je partner toen wél vroeg dood ging;
-Of je eigen ego zat je in de weg en je interpreteerde de tarotkaart verkeerd of je pendelde per ongeluk bewust naar het verkeerde antwoord;
-Sommige mediums maken helaas mensen bang en proberen hiermee ze geld af te troggelen om de dood uit te stellen;
-Je droomt of hebt beelden door een trauma. Zo hoor je wel eens dat helderziende mensen die in hun jeugd verwaarloosd zijn vaak dromen over ziekenhuizen. Dat staat dan vaak als teken voor diep geliefd willen worden;
-Je hebt een negatieve geest bij je die wil dat je doodgaat. Als je dit laatste vermoedt, laat natuurlijk even een reactie achter.

De beste maatstaf om te weten of een voorspelling klopt of niet, is: gebruik een tweede gave. Als je een dood hebt gezien in je droom of met tarot of op een andere manier, check dan hoe het voelt. Je hebt vast al eens eerder voorspellingen gehad die wel uitkwamen maar ook die niet uitkwamen. Waarin verschilde deze met elkaar? Was het een gevoel? Een getintel? Kou? Frustratie? Niet kunnen loslaten (staat voor iets af moeten ronden)? Wat was het verschil? En op basis van die ervaringen: denk je dat deze voorspelling dan klopt of niet?

De dood opzettelijk voorspellen

De dood en dit voorspellen is een verraderlijk iets. De meeste mensen die dit kunnen voorspellen hebben hier echt een levensles in. En de mensen die valse waarheden zien, ook. Een overlijden zien is niet iets dat iemand zomaar kan en soms ook niet wat je wil leren. Als je eenmaal kennis hebt, dan kun je dat nooit meer vergeten. Gelukkig heb je altijd nog zoiets als je gidsen. Zij bepalen op het eind of je een voorspelling mag krijgen of niet. Zij weten het best of je dat aankan of niet. De gidsen kunnen de pendel gemakkelijk de andere kant op tikken, de verkeerde tarotkaart laten trekken of zelfs de verkeerde antwoorden influisteren aan een medium die je bezoekt.

Je kunt natuurlijk wel andere voorspellinkjes proberen. Zo kun je je eigen fijne manier vinden betreft gesloten foto’s raden of weten wie de eerstvolgende is die je appt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je gaat hier je weg in vinden als je graag genoeg wil. Maar dan nog: wanneer je een vraag stelt die niet mag, dan kun je op dat moment niet voorspellen. Eigenlijk net zoals we in het casino ook zeer zelden doorkrijgen wat het volgende winnende getal is.

De dood per ongeluk voorspellen

Er zijn mensen die overkomen voorspellingen gewoon en ze hebben altijd gelijk. Altijd als ze op hun eigen unieke manier doorkregen dat iemand doodging, dan gebeurde dat. Dit maakte ze erg angstig voor hun andere naasten. Dit gebeurt als je dit als zielenles hebt. Maar soms gebeurt de waarneming ook om juist iets groots te voorkomen.

Ik ken een voorbeeld van iemand die constant zag dat hij een blindedarmontsteking zou krijgen. Dat heeft hij ook nog eens gezien in de toekomsthypnose hierboven. Die vond dat eng en helemaal niet fijn. Het vertrouwen in zijn gaven was tijdelijk weg. Er kwamen emoties als onmacht en frustratie kijken. Maar het is soms veel breder. Dit hoeft niet altijd een negatieve geest te zijn die een grap uithaalt of je eigen rare gedachten te zijn geweest (immers was het een diepe, veilige hypnose). Een toekomstvoorspelling kan namelijk áltijd veranderd worden. Er staan niet vaak dingen echt snoeihard vast. Wat bleek uiteindelijk voor deze meneer? Hij zou het krijgen omdat hij gespiked zou worden (denk aan drugs in een drankje). Daar kwam hij later achter via dromen en diep in zichzelf nadenken, maar op tijd voordat het gebeurde. Door hiernaar te handelen is zijn ontsteking voorkomen.

Heb je zelf ook van dit soort lastige vragen over de dood voorspellen of niet weten wat iets betekent? Vraag het me gewoon!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Kunnen mensen de dood voorspellen?”