Is automatisch schrijven gevaarlijk?

automatisch schrijven

Vandaag bespreken we alles over automatisch schrijven! Laten we daarom beginnen bij: wat is het? Dit schrift betekent dat je boodschappen van overledenen doorkrijgt. Of van je gidsen, engelen of van je onderbewustzijn. Er zijn namelijk veel manieren voor het doorkrijgen van boodschappen. Sommige gebruiken attributen, zoals automatisch schrift is. En denk dan ook aan pendelen, tarot of orakelkaarten. Anderen gebruiken hun spirituele gaven.

Met gaven kun je denken aan geesten zien met de helderziendheid of dromen erover, ook met de helderziendheid. Zo heeft elke gave zijn manier. Denk bij heldervoelen aan het karakter van een geest voelen, bij helderruiken aan de bekende geur ruiken en bij helderhoren uiteraard aan een stem horen. Onbekendere gaven zijn helderweten, waarbij je simpelweg een ingeving krijgt dat er een geest bij je in de buurt is. Helderproeven: waarin je iets proeft dat je doet denken aan een overledene, zoals rubber proeven en dat is van de overledene die is overleden in het verkeer. En helderspreken, wat eigenlijk best lijkt op automatisch schrift. Daar kom ik zo op terug.

Veel mensen vragen zich af of automatisch schrift gevaarlijk is. Maar dat wordt ook vaak afgevraagd bij het waarnemen met de gave of met de andere genoemde attributen. Contact met iets onzichtbaars is altijd gevaarlijker dan contact met iets dat je kunt zien. Maar hoe zit het met dat gevaar? Laten we het snel lezen!

Tekens van talent voor schrijven met overledenen

Iedereen heeft een voorkeur bij het contactleggen met entiteiten. Sommigen zijn verslaafd aan tarot. Veel minder bekend is dit automatisch schrift. Elk van deze spirituele hulpmiddelen heeft een voordeel. Pendelen is erg sterk voor ja en nee vragen. Tarot is vooral fijn voor tijdlijnen in de toekomst en algemene gebeurtenissen die iemand staat te wachten. En automatisch schrift is sterk om precies te vertalen wat een overledene wil zeggen. Automatisch schrift is helaas alleen zo makkelijk nog niet. Veel mensen pakken een pen en gaan lukraak schrijven wat in hen opkomt. De kans is dan heel groot dat het niet van je overledene komt maar deels vanuit jezelf. Dat maakt het in zekere zin al een beetje gevaarlijk: de boodschap is niet duidelijk.

Bekijk vooral onderstaande video voor een demonstratie in het Nederlands en hoe het moet.

Je kunt je attributen gaven, pendelen, tarot en schrift kiezen op basis van handigheid voor de beantwoording van je vraag, of je kan zelf kijken waar je talent voor hebt. Iemand met talent en voorliefde voor schrijven, kan automatisch schrift automatisch beter dan iemand die dit niet zo heeft. Maar eigenlijk klopt dit niet altijd. Soms kun je zo talentvol zijn voor automatisch schrift, en willen en proberen overledenen zo vaak iets zeggen dat iemand juist veel schrijffouten maakt en geen zin meer heeft in schrijven. Er zijn altijd meer kanten dan 1 te bekijken om te ontdekken waar iemand talent voor heeft. Wist je dat een dyslectisch persoon juist vaak automatisch schrift kan? Dat komt omdat hij misschien het ‘talent’ niet zo heeft, maar daardoor kan een overledene júist makkelijker de pen van hem overnemen!

Leuke kanttekening: iemand met trilhanden of juist fijne motoriek heeft dus vaak veel aanleg voor pendelen en iemand die visueel is ingesteld heeft vaak voorliefde voor tarot.

Veiligheid bij automatisch schrijven

Eigenlijk geldt dit voor alles: begin niet zomaar met het spirituele, en als je dat wel graag wil, neem dan tarotkaarten. Die zijn breed interpreteerbaar en kunnen daarom de minste schade doen.

Foute antwoorden, waar ze ook vandaan komen, zijn namelijk gewoon niet fijn. Onjuiste antwoorden kunnen komen door:

-Eigen invulling of wens. Als je te hard bezig bent hiermee, is ruimte voor de echte boodschap moeilijker;
-Je hebt last van een negatieve energie of geest die zich voordoet als een bekende;
-Degene over wie je een vraag stelt, wil niet dat je je met hem/ haar bemoeit en duwt de pendel/ de pen de verkeerde kant op. Ook al weet hij niet eens dat je op dit moment iets vraagt;
-Je gebruikt alleen je attribuut, maar verder niets anders.

Die laatste leg ik nog even uit. Een dolende geest kan altijd onze antwoorden beïnvloeden. Soms voor de grap, soms serieuzer. Het is daarom altijd belangrijk dat je éérst weet met wie je contact hebt voordat je met je attribuut aan de slag gaat. Veel overledenen hebben een standaard kenmerk. Denk aan die geur of juist kippenvel als je overleden vader er is. Pas als je weet dat op het moment dat je gaat schrijven, de boodschap van juiste bron gaat komen, is de kans op slagen het meest. Een tweede tip is: vraag áltijd voor elke vraag of boodschap die je stelt je gids of hij wil zorgen dat het antwoord zuiver is.

Is automatisch schrijven iets dat gevaarlijk kan worden?

Zeker. Het ligt er helemaal aan hoe afhankelijk je je ervoor maakt. Sommige mensen zijn een beetje aan het dolen. Weten niet wat ze willen van het leven en gaan om met de verkeerde mensen. Dat is erg naar. Dit maakt ze ook vatbaarder voor het aantrekken van negatieve geesten of negatieve eigen gedachten. Als deze lieverds veel automatisch schrift doen, voldoen ze ze eigenlijk al aan 3 van de 4 (de bovenste 3) punten om een onjuist antwoord te krijgen. En dit doet veel met ze. Een fout antwoord kan namelijk:

-je onzeker maken over je talent voor contact met overledenen en daarom onzeker over je eigen kunnen;
-laten denken dat het niet goed gaat met de overledene;
-leiden tot slechte gevolgen omdat je het antwoord uit het schrift opvolgt zoals wel of niet op een baan solliciteren;
-je een goede boodschap laten schrijven waardoor je niet verder reflecteert;
-in de somberste gevallen tenslotte leiden tot rigoureuze acties en keuzes in het leven.

Hoe voelt automatisch schrift?

Zoals ik al aangaf voelt het channelen niet alsof je even iets hoort in je hoofd en dat schrijf je op. Voor een enkeling is dit wél zo, dat zijn sterk helderhorende mensen die de geesten ook echt horen praten. Maar dan is het eigenlijk ook niet echt meer automatisch schrift maar gewoon schrijven.

Hoe werkt het dan wel? Dat ligt eraan wie je het vraagt. Als je het mij vraagt, werkt automatisch schrift het best als je je bewustzijn wat uitschakelt door hem af te leiden. Ga neuriën of kijk tv. Hoe meer je er zelf niet geheel bij bent, hoe meer je hand overgenomen kan worden door een entiteit. Zo’n overname hoef je trouwens niet te voelen, maar het kan wel. Op het moment dat jij dan bent afgeleid, kan de overledene zonder angsten dat je hem gaat aanvullen of dat je je zelfs maar afvraagt wat er staat, zijn boodschap overbrengen.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Is automatisch schrijven gevaarlijk?”