De spirituele betekenis van trillende oogleden

trillende oogleden

Veel mensen hebben wel eens last van een trillend ooglid. Deze bibberende en trillende oogleden zijn gewoon spiertjes deze even samentrekken. Ze kunnen zelfs duiden op een magnesiumtekort. Of afwijkingen of zenuwtrekjes. Vergeet dus ook nooit als je het niet vertrouwt een arts te raadplegen.

Maar er zijn ook veel spirituele betekenissen die worden gegeven aan deze oogleden. Daar gaat dit artikel vandaag over. Vooral bepaalde culturen hebben hier veel mee. Zo hoor je er vaak over in de Islam of in het Hindoeïsme, maar ook bepaalde landen in Azië geloven hier sterk in. Ze gebruiken het trillende ooglid vaak als leidraad, een soort duidelijke intuïtie. Sommigen geloven zelfs dat hun gids of geliefde overleden op die manier met ze communiceert. Prachtig eigenlijk.

Iedereen geeft echter een volledig andere betekenis aan die oogleden. Zo staat een bovenste ooglid voor iets anders dan een onderste, etc.. En is er verschil tussen rechts en links. Laat me daarom veel ophelderen vandaag: een weg vrijmaken om die verschillen te begrijpen. Zo begrijp je jezelf pas echt.

Een voorgevoel hebben

Wat de verschillende achtergronden en betekenissen van het ooglid vooral veel overeenkomstig hebben, is dat het een voorgevoel inhoudt. Goed of slecht. Zij krijgen dit naar hun zeggen door van hun gidsen of van God. Veel mensen zoeken er ook niet zoveel achter en laten het hun overkomen. Gewoon een bijgeloof. Dit zijn de meest voorkomende voorgevoelens die mensen eraan linken:

Als mijn ooglid trilt, dan weet ik dat er binnenkort iemand doodgaat

Als mijn linker ooglid trilt, dan krijg ik financiële voorspoed

Wanneer mijn rechter ooglid trilt, dan krijg ik binnenkort pech

Ik heb een opgezwollen onderste ooglid omdat ik uit vieze handen heb gegeten

De onderwerpen pech, geld, boze oog en goed nieuws linken mensen hier het meest aan.

Velen geloven hier echt in en richten hun leven ernaar in. Meestal gaat dit ze goed af, dus dat is fijn! Ze zijn voorbereid op de pech waardoor de klap meevalt of zelfs voorkomen wordt en zijn blij van het geluk dat hun kant op komt en extra dankbaar als het er is. Soms is het echter maar verwarrend. Laat me je helpen de tekens te begrijpen.

Een teken is namelijk niets anders dan dat jij begrijpt dat het is.

Voortekenen krijgen

Iedere ziel, iedere lichaam dus en iedere gids/ overledene/ het universum heeft een manier van communiceren. Het wordt je vanzelf duidelijk als je maar graag genoeg wil. Hier is namelijk het ultieme antwoord: een teken is voor iedereen anders.

Over het algemeen is het bekend dat links vaak de kant van ontvangen is en pech de kant van uitgaven. Het kan dus zijn dat je gidsen weten dat je dat ooit ergens zo hebt opgepikt en daarom ook deze volgorde bij jou aanhouden. Maar het hoeft dus niet! Het enige dat belangrijk is, is dat je het simpelweg bij gaat houden. Elke keer als jouw linker ooglid trilde: wat gebeurde er? Wanneer hield het op? Dat is je patroon en die is volledig uniek. Een patroon is er altijd, al moet je nog zo hard zoeken.

Waarom is 13 een ongeluksgetal? Juist, omdat iedereen dat vindt. Daarom zijn er zelfs geen stoelen met nummer 13 in vliegtuigen. Niet omdat de vliegtuigmaatschappij het zo gelooft, maar om de mensen een plezier te doen. En om vanuit financieel oogpunt te voorkomen dat nummer 13 niet wordt verkocht. En waarom is 7 zo’n geluksgetal? Omdat mensen dat gewoon vinden. En… omdat als je met 2 dobbelstenen rolt, 6 en 7 het vaakst vallen wellicht.

Er zit toch ook een diepere laag: als je bijvoorbeeld een lot koopt dat eindigt op 7 of je gokt op iets, het hoeft niet eens met geld te zijn, en je doet het met 7, dan kunnen je gidsen daar (terecht) iets achter zoeken. Zij begrijpen op dat moment namelijk dat je geluk zoekt en vraagt. En soms, om iets te ontvangen van het universum, hoef je het alleen te vragen.

De betekenis van trillende oogleden

Wat betekent het samengevat dus: een trillend ooglid betekent vaak wat het normaal ook voor je betekent. De kans is vergroot dat het iets met geld en pech te maken heeft, omdat iedereen dat zo ziet. Maar er zit zelfs nog een extra laag achter. Soms wil een gids je iets vreselijk duidelijk maken, maar weet hij niet hoe. Je slaapt wellicht niet diep genoeg om te dromen of je pikte de andere signalen niet op. Dat is niet erg en niet jouw fout, maar hij wil je toch iets vertellen. Misschien wil hij je waarschuwen voor je vervelende zakenpartner en wordt het getril in je oog zo apart dat je door de betekenissen op Google erachter komt wat er speelt.

Soms geeft je onderbewuste, die in je bewuste lichaam zit gewoon een bibberend lid omdat het je aandacht wil. Hij vraagt om zelfzorg en connectie met hem. Eigenlijk is zo’n aparte trek met je lichaam hebben juist een connectie met het spirituele.

Je kan ook nog een apart ooglid hebben omdat iemand anders dat heeft, zoals je overleden oma. Dan probeert diegene contact te maken met jou via het ooglid in de hoop dat je het begrijpt.

En tenslotte heb je nog de gekke maar eerlijke groep mensen die beweren dat ze met een trillende oogleden het weer kunnen voorspellen. Of een ander gek voorbeeld. Ze hebben vaak nog gelijk ook. Ze hebben gewoon het patroon ontdekt. Is het interessant? Niet zo, tenzij je baan er erg vanaf hangt. Maar het is wel een mooie samenwerking tussen hen en het onbekende.

Wat betekenen trillende oogleden voor jou?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De spirituele betekenis van trillende oogleden”