De nieuwe maan van 18 juni 2023!

De nieuwe maan van 18 juni 2023

De nieuwe maan van 18 juni 2023 hangt alweer in de lucht! Ditmaal weer helemaal anders! Tijdens de nieuwe maan van 19 mei 2023 ervaarden we namelijk synchroniciteit, spiritualiteit en dualiteit. Dat was een mond vol. Het hield in dat we veel samenwerking konden verwachten met onze gidsen, overledenen en het universum. Die samenwerking bleek uit het zien van engelengetallen, toevalligheden treffen en meer. We werden weer meer geïnteresseerd in leuke spirituele dingen zoals tarot maar we merkten ook dat het ons stoorde dat we niet echt alleen waren als we het hebben over de onzichtbare wereld. Gelukkig was er daarentegen wel veel connectie met mensen om ons heen. De nieuwe maan van nu zal vooral bestaan uit mindfulness, nachtbraken en de draad soms kwijtraken.

Het wordt dus een dubbele periode, gevoelsmatig. We merken dat we veel stilstaan bij het kleine en dat dat ons geluk brengt. Tegelijkertijd is ons lichaam moe en focussen we zo op het kleine dat overzicht soms verloren gaat van het het grotere geheel. Allemaal niet erg, maar richt je dagen er maar wel fijn naar in.

De nieuwe maan van 18 juni 2023

Deze dagen worden dus erg mindful. Oog voor detail gaat je gemakkelijk af en je wordt blij van de kleine dingen. De hamster die een klein rondje door zijn kooi loopt of lief naar je kijkt. Een nieuwe bloem in je plantje. Of het luisteren va je favoriete nummer voelt anders dan normaal. Dat is gewoon helemaal prima en leuk. Zoek het vooral op en probeer minder de soms verdovende dingen te doen zoals tv kijken zodat je ook echt tijd hebt voor het kleine. En vergeet niet: jij bent niet de enige die dit meemaakt en opvalt deze periode. Een klein complimentje van jou naar een ander zal ook een groot geluk als gevolg hebben voor beide! En een compliment hoeft niet gemaakt te zijn. Als jij iemand ziet met een leuk shirt dan registreer je dat sowieso. En nu kan je het ook even zeggen.

En probeer ook eens een nieuw restaurant of gerechtje! Nu geniet je juist optimaal van die dingen.

Wat wel jammer is, is dat mindful zijn voor de meesten zo nieuw is dat de focus op het grotere geheel soms een beetje weg lijkt. Dit komt vanzelf wel goed. Weet dus waar overzicht verliezen met op tijd eten of mensen op tijd terugmailen vandaan komt! Richt je dagen ernaar in: zorg dat je je agenda op een handige plek legt en dat je gewoon wat meer noteert dan normaal. Dan is er helemaal niets aan de hand. Misschien heb je er voortaan sowieso wat aan, aan die verandering!

Minder slapen

Nachtbraken is altijd naar. Wat ik ermee bedoel is dat we een kleine periode van slechter slapen tegemoet gaan. We hebben gewoon een vol hoofd, maar niet negatief. Er zijn gewoon wat energetische veranderingetjes her en der. Duidelijke veranderingen zoals je beste vriendin die een nieuwe date heeft of het hebben van een nieuwe collega. En dat maakt dat we gewoon moeten wennen aan alles. Dat is de enige reden van het mindere slapen. En wennen is niet verkeerd. Put gerust troost uit het feit dat het enige dat nooit zal veranderen is dat altijd alles verandert. Die gedachte helpt je ook bevriend te worden met jezelf.

Verder is het handig niet teveel te dutten of teveel uit te slapen. Want ook dan slaap je licht. Zoek gewoon een fijne manier van ontspanning met lage inspanning. Denk aan een puzzel maken: nadenken, maar niet teveel. Je kunt je ook verdiepen in leren aarden. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en kan zomaar een hele hoop energie op een dag opleveren! Aarden betekent niets anders dan connectie maken met je lichaam.

En probeer je standaard hobby’s en sport niet te snel te skippen. Soms is overslaan echt het beste idee, maar ik denk bij deze energie dat het je juist helpt wat beter te slapen.

Ontspanning

Mijn beste advies is: streef niet naar perfectie. Er is niet altijd een einddoel of een betere manier. Zelf als je alles hebt wat je wil, zul je merken dat het ook nadelen heeft. Bijvoorbeeld, stel: je ultieme doel is rijk worden of de loterij winnen. Dat is natuurlijk leuk. Je hebt geen zorgen meer, een fijn huis, je kunt anderen helpen, etc.. Maar er zijn nadelen. Er zijn al-tijd nadelen. Rijk zijn heeft bijvoorbeeld het nadeel dat je moeilijk weet wie je vrienden zijn. Of dat je niet meer mee kan praten met de dagelijkse problemen van mensen en dat je niet gezien wordt. En natuurlijk klinkt het vanuit een huidige situatie helemaal prima, maar kan het tóch tegenvallen. Want wat dacht je ook van grotere kans om beroofd te worden en dat onveilige gevoel?

De vraag is dus eigenlijk altijd: welke voordelen met bijbehorende nadelen passen het best bij jou? Richt daarop. Mensen zijn altijd bezig met wanneer het beter wordt of hoe ze alles zo snel mogelijk kunnen oplossen. Wat je soms vergeet is dat je wellicht al in de perfecte situatie zit.

Wat vind jij van ver vooruit kijken/ in de toekomst leven? En wat ervaar jij al van de nieuwe maan van 18 juni 2023?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De nieuwe maan van 18 juni 2023!”