Slechte voortekenen herkennen en ervaren

slechte voortekenen

Veel mensen geloven in slechte voortekenen. In het Engels noem je dat ook wel bad omens. Je kan het ook slechte karma noemen. De 1 kiest er echter voor om zich er door te laten leiden en bang te laten maken. De ander kiest ervoor om het als hulpmiddeltje te gebruiken. En weer een ander registreert ze niet eens. Ook dat is helemaal niet erg. Voortekenen komen namelijk onder andere door onze gidsen. Als zij zien dat je het niet zo makkelijk registreert, dan verzinnen ze wel een andere manier om je iets duidelijk te maken. Soms zijn die manieren niet zo fijn. Dan krijg je bijvoorbeeld een pijnklacht in de hoop dat je die zo zat wordt dat je hun teken oppikt. Soms zijn ze gelukkig wat handiger en dan krijg je een herhalende droom totdat je het begrijpt. Maar niet iedereen is gevoelig voor dromen (onthouden).

Voortekens zijn er eigenlijk alleen maar om ons te helpen. Daar zal deze blog zich op focussen. Maar… soms is een voorteken er als je bijvoorbeeld zélf slechte karma hebt opgebouwd in dit of een vorig leven. Omdat je bijvoorbeeld iets fouts hebt gedaan of iemand onrecht aan hebt gedaan. Ze hopen dat je ook dit gaat begrijpen en ervan kunt leren. Als je iets moet leren, heet dat ook wel een levensles. Maar levenslessen worden niet altijd in 1 leven meteen begrepen en dan kunnen slechte voortekens met het gevolg dat eruit komt heel vervelend zijn. Zelfs leiden tot baanverlies. Hopelijk helpt dit artikel een beetje bij het begrijpen van de tekens en signalen.

Wie geeft ons tekens?

Uiteraard noemde ik al gidsen: zij helpen ons sowieso door het leven heen. Zijn onze innerlijke stem en intuïtie en hebben het goed met ons voor. Ze willen vaak met ons communiceren. Maar communiceren en zeker met het spirituele daar zijn geen richtlijnen voor. Er is geen fout of goed. Daarom is de 1 gevoeliger voor boodschappen in dromen en de ander gevoeliger voor… tekens zien in dingen.

Maar wat zijn tekens eigenlijk? Dat zijn puur signalen waar je op kunt letten. Ze komen in verschillende vormen en maten: in herhalende boodschappen, dingen die mensen dus herhaaldelijk zeggen, elektriciteit dat hapert, overal dezelfde billboard zien, bepaalde dieren zien die schijnbaar iets moeten betekenen volgens je gidsen óf volgens jou, etc.. Waar die tekens dan over gaan is net waar jij op dat moment hulp bij nodig hebt. Werk, magie, blokkades, blijdschap. Soms weet je alleen helaas nog niet waarbij je hulp nodig hebt.

Engelen, je eigen onderbewuste en het universum kunnen ook tekens geven. Dat voelt anders als een teken van je gids. Een gids sluit vaak op je aan: weet hoe je denkt en wat je begrijpt. Die gebruikt vaak tekens uit het rijtje hierboven. Een engel kent je wat minder goed, maar probeert ook aan te sluiten, maar probeert dat vooral eerder met bijvoorbeeld een bewegende tas in je huis of een dichtslaande deur. Het universum houdt vooral je levenslessen in de gaten door de levens heen. Die hoort er niet per se voor je te zijn, maar richt zich vooral op duidelijkheid. Ze schakelen hiervoor engelen en gidsen in of verzinnen zelf iets. Tekens vanuit het universum resulteren eerder in het ervaren van synchroniciteit.

Onbekendere tekens: het onderbewustzijn

Het onderbewuste is de laatste die ook tekens kan geven. Tenzij je natuurlijk erg hecht bent met iemand die veel tekens ontvangt, dan kun je die ook ontvangen door jullie energiekoord. Of synchroniciteit: je loopt synchroon met iemand, maakt hetzelfde mee. Een onderbewustzijn is namelijk de échte jij. Niets meer en niets minder. De jij die niet gevormd en aan geschaafd is door de buitenwereld. Het onderbewustzijn is dus heel sterk en zelfverzekerd. Soms is het bang, maar dan alleen als hij jou, het bewuste, kwijt denkt te raken. Het is vaak dat punt van kwijtraken dat een onderbewustzijn op gaat spelen. Dat zijn ook heel andere tekens dan dode vogels vinden. Ze zijn namelijk als volgt.

Een onderbewustzijn geeft vaak klachten. Dat komt omdat het enige dat tussen jou en het bewustzijn zit, een lichaam is! Jouw lichaam. En als hij merkt dat de gidsen, het universum etc. jou niet konden bereiken, gaat hij zelf aan de slag. En dat is soms niet leuk. Hij geeft dan een pijnklacht en hoopt dat je het begrijpt. Zo kan constant last van je blaas een teken zijn dat je wat meer thuis moet zijn. Maar dat bedenk je toch niet zo zelf? Toch komt het veel voor. Een goede leidraad is soms: als de dokter het echt niet meer weet, is het misschien een teken. Natuurlijk geldt dit niet áltijd en zit er een verstopte les in de juiste arts vinden.

Typische slechte voortekenen

Maar even naar die slechte voortekenen. Zoals ik schreef, wordt pijn aan jou o.i.d. pas gegeven als je echt veel tekens hebt gemist. Daarvoor gebeuren er nog heel veel andere tekens. Ook die doen soms pijn, als er bijvoorbeeld iets kapotgaat als teken, maar de onzichtbare wereld, gene zijde, vindt het dan nog meevallen. Eigenlijk worden qua slechte tekens vaak ook typische dingen gebruikt die iedereen kent!

– De zwarte kat wordt regelmatig ingezet. Of een ander zwart dier. Dit komt omdat vandaag der dag nog steeds de term zwarte magie wordt gebruikt. Zwart betekent volgens de meesten gewoon slecht. En wit goed. Niet omdat de kleur lelijk is, maar omdat zwart ook sneller angst inboezemt. Ga maar na: ben je sneller bang voor een zwarte schim of een witte? Zo zit het eigenlijk een beetje. In mijn eigen ervaring en als ik mijn klanten goed begrijp, zien mensen vooral zwarte dieren als er zwarte magie in het spel is. Maar dat hoeft niet eens je eigen zwarte magie te zijn. Je kan ook gewoon vaak zwarte katten zien bij het huis van iemand die voodoo op zich heeft;

Haren in je eten worden trouwens ook vaak ingezet als teken van een smet in je aura;

Ladders kunnen wel eens duiden op vloeken. Onder een ladder doorlopen veroorzaakt pech, zegt men. En een vloek houdt vaak pech in;

– In het ongeluksgetal 13 wordt ook nog onwijs veel geloofd. Heb je dat in je pincode, telefoonnummer of is het je nummer van een stoel in de bus? Dan staat je binnenkort pech te wachten;

Maar wat maakt eigenlijk dat deze kleine typische dingen vaak kloppen? Dat is simpel. Gene zijde weet dat jij zo denkt (als je erin gelooft)! Ideaal dus om jou zo aan te spreken!

Slechte voortekenen die vaak worden gebruikt

Maar er worden ook heel veel normale dingen gebruikt als tekens. Natuurlijk zijn er ook veel goede voortekenen zoals vogelpoep brengt geluk etc..

Zo kunnen mensen om je heen of reclames op tv het hebben over negatieve dingen en die staan jou dan inderdaad te gebeuren. Denk als duidelijk voorbeeld aan steeds iets zien over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen op tv en je krijgt opeens een ongeluk op werk.

Maar hoe sla je hier niet in door? Want soms activeer je per ongeluk de wet van de aantrekking. Dan ga je achter alles iets slechts zoeken. En dan wil je de tekens eigenlijk niet zien, maar je wil wel gewoon geholpen worden en contact hebben met het universum. Wat te doen? Dan heb ik 3 mooie tips:

Wat zie jij altijd als slecht? Zijn het die ladders? Of heb jij vaak last van je gezondheid o.i.d. waardoor je altijd alert bent op gezondheidsdingen die zich herhalen? Dan zijn die mogelijke tekens vaak echte tekens! Hoeven ze dan uit te komen? Dat ligt eraan wat jouw les is: moet je leren het te voorkomen? Of moet je leren je voor te bereiden?;

-Simpelweg nagaan of zulke tekens eerder zijn uitgekomen of te voorkomen waren;

Wat zegt simpelweg je lichaam en wat zeggen je gaven? Bij welk teken voel je angst of voel je dat het serieus is en bij welke niet? Dat kan heel makkelijk je antwoord zijn. Of is jouw gave niet per se het voelen maar eerder helderzien waardoor je gauw droomt? Let dan op de dromen naast je tekens.

Welke slechte voortekenen heb jij wel eens ervaren?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Slechte voortekenen herkennen en ervaren”