Iemand liever niet bij de naam noemen: spirituele oorzaken!

bij de naam noemen

Heb je er al eens bij stilgestaan dat er mensen zijn die mensen constant bij de naam noemen en mensen die dat liever niet doen? Of eigenlijk nooit? Denk er maar eens over na. Je ziet het vooral in groepsverbanden gemakkelijk terug. De 1 spreekt de naam gewoon uit van iemand als die iets wil vragen. De ander wacht liever op oogcontact of tot die ander tegen hem praat. En spreekt gewoon helemaal geen namen uit. Dat is eigenlijk een heus dingetje. En er zitten echt heel veel redenen achter. Van hele logische redenen tot spirituele redenen.

Een naam is ook maar een gek iets. Je krijgt het bij je geboorte en je moet maar hopen dat het bij je past. Je raakt hem simpelweg ook een beetje zat door het leven heen. Misschien heb je een hele standaard naam of 1 die iedereen verkeerd schrijft. Dat zijn nog wel voor te stellen gebeurtenissen. Maar wat houdt het toch in als iemand mensen gewoon niet bij de naam wil noemen?

Er zijn trouwens ook veel bijgeloven die geloven dat een/ je naam veranderen pech brengt.

Waarde aan een naam

Een naam heeft eigenlijk heel veel waarde. Denk er maar heel nuchter en vanuit redenatie over na. Je gebruikt het op papieren. Het identificeert je. Identificeren met je familie ook. Zonder je naam krijgen mensen je aandacht niet gemakkelijk te pakken. Als kind werden je spullen ermee gelabeld.

Dan heb je nog iets gekker liggende gevoelens. Denk aan als iemand je naam verkeerd typt, dat je eigenlijk altijd wel beledigd bent. Of dat mensen je naam expres met rare klemtonen uitspreken om je aandacht te krijgen. Als iemand dezelfde naam heeft dan interesseert je dat of baal je als het door elkaar gehaald wordt. Je wil nooit degene zijn die dan een andere versie van de naam krijgt… Of wel: dan is het een keertje eens iets anders. Denk ook aan dat je in de klas nooit je naam wilde horen omdat de leesbeurt dan naar jou ging.

Dan heb je nog naambetekenissen en de hele wereld daarachter.

En wacht dat je van iets meer spirituele redenen of redenen vanuit geloof. Doopnamen, namen in heilige boeken, hele astrologische voorspellingen die worden gedaan aan de hand van een naam.

Spirituele gevolgen van iemand wel of niet bij de naam noemen

Maar er gebeurt nog zoveel meer op het moment dat een naam wordt gezegd. Of wordt verzwegen. Zullen we een kijkje nemen? Denk namelijk aan het moment dat je een naam uitspreekt. Wat gebeurt er met het blote oog dan met diegene? Degene waarvan de naam genoemd wordt, ‘schrikt’/ wordt alert gemaakt. Hij verbreekt zijn aandacht haast meteen met wat hij aan het doen was. Zijn naam heeft voor hem een betekenis, zoals boos erop zijn, en dat wordt getriggerd. Of hij moet zuchten omdat hij dus iets moet doen voor iemand. Je ziet hem überhaupt inschatten op welke manier en met welke toon zijn naam werd gezegd zodat hij zich voor kan bereiden op je vraag of opmerking, etc..

Onzekerheid

Wat kan er aan onzekerheid in jou en in de ander gebeuren als jij iemands naam noemt? Laten we eens zien.

Bij de ander.

Mogelijk is de naam noemen van iemand wel heel spannend voor die persoon. Hij voelt zich gezien als je de naam noemt. Of bekeken, wat voor sommigen serieus faalangst triggert. Met alle emoties ten gevolge van dien. Mensen kunnen dus heel onzeker worden bij het horen van de naam. Ook is zijn aandacht meteen even weg van wat hij aan het doen was.

Soms kan een naam ook heel veel gebruikt zijn in negatieve context. Altijd die slechte boordeling voor werk onder je naam zien hangen. Of dat er voor en over je werd gepraat als cliënt. Als je vervelende dingen meemaakt met je naam erin verwerkt, in beeld of in gebruikt, kan dat letterlijk gaan wegen op je naam en elke keer dat je hem hoort of leest, iets met je doen.

Bij jou.

Maar ook voor jou is het misschien lastig om de naam van de ander te zeggen. Als je iemands naam zegt, dan krijg je ineens diegene zijn volledige aandacht. Misschien vind je dat wel spannend. Of heb je om redenen halve aandacht, zodat je sneller iets voor elkaar krijgt. Of je zegt liever iets in een groot gezelschap zonder dat iedereen naar jullie luistert. En dan is het iets handiger iemand maar niet bij de naam te noemen. Zo heb je simpelweg meer privacy.

Gezien worden

Deze lijkt natuurlijk op onzekerheid. Toch zijn er wat verschillen.

Bij de ander.

Het is voor sommige mensen heel lastig om gezien worden te ervaren. Er kan heel veel omgaan in het hoofd van een persoon. Misschien heeft de ander wel een ‘imposter syndrome’ en vindt hij bij alles al dat hij het niet goed doet. Of heeft hij faalangst. Als zijn naam dan weinig wordt genoemd, heeft hij simpelweg minder het gevoel dat er op hem wordt gelet.

Er zijn juist ook mensen die juist gezien willen worden en het gevoel maar hebben dat ze dit nu niet worden. Die wachten tot iemand hun naam noemt. Soms is het verdriet zo groot dat ze op de verkeerde manier aandacht vragen. Door bijvoorbeeld te manipuleren of veel emoties te laten zien. Soms maakt hun eigen lichaam hun daarom ook ziek.

Bij jezelf.

Als jij iemand bij de naam noemt, dan betekent dat dat je het signaal geeft dat je de ander ziet. Misschien heb je wel bekende of onbekende redenen in jezelf waarom je dat niet wil. Misschien wil je hun die tevredenheid niet geven en misschien heb je zelfs helemaal gelijk om dat niet te doen.

Energetische verbinding door iemand bij de naam te noemen

Dan heb je nog belangrijke energetische factoren waarom iemand bij de naam noemen lastig is of gek voelt.

Bij de ander én bij jou

Wellicht heb jij of heeft de ander nog veel bewuste herinneringen uit vorige levens die je niet kan plaatsen. Dan kan je ook ongemakkelijk reageren op je naam. Immers zou je naar veel andere namen ook luisteren.

Dan bestaat er een stuk energiekoorden. Dat is een verbinding die je hebt met iedereen die je kent en daarover reizen prikkels. Prikkels zijn informatie van hoe het gaat met iemand: waar hij pijn heeft, wat hij denkt, hoe hij doet. De 1 is heel (hoog)gevoelig voor prikkels. En wat wil je dan niet, juist: iemand bij de naam noemen, want dan maak je een energiekoord groter! Andere manieren om energiekoorden per ongeluk groter te maken zijn roddelen, in kleine ruimte zijn met iemand, etc.. En wat gebeurt er als een verbinding dieper wordt? Dan voel je de negatieve (maar vergeet ook niet de positieve) prikkels van anderen meer aan!

De combinatie van de bovenstaande 2 alinea’s kunnen ook nog zorgen dat je uit wrok de ander niet wil erkennen (door gebeurtenissen uit vorige levens) en daarom de naam niet wil noemen!

Nog een heel klein gek uitstapje naar iets anders is: sommige mensen dragen een vloek op hun mond. Dan zijn ze ook voorzichtig in wat ze zeggen, of ze hier nu bewust van zijn of niet.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Iemand liever niet bij de naam noemen: spirituele oorzaken!”