Voorouder energie (zelf) helen

je voorouder energie

Veel mensen zijn bezig met hun voorouder en de energie. Dat is ook logisch en heel erg interessant! Als je lijkt op je ouders, zal je vast ook wat lijken op je hele verre voorouders! En dat betekent toch ook qua karakter en dus energie? Wist je dat sommige mensen als geloof gewoon ‘hun voorouders’ hebben? Hoe leuk is dat ook eigenlijk. Zij willen hun harde werken dan niet miskennen en ze trots maken. En als ze overlijden, dicht in de buurt van de familiegraven liggen. Ik vind het eigenlijk wel mindful.

Maar wat kunnen die voorouders nou eigenlijk doen? Ten eerste kunnen ze simpelweg bij je zijn als gids of geest. Ze begeleiden je. Maar de diepere laag is dat ze nog beter kunnen voorstellen hoe je je voelt dan wie dan ook. Zij hebben misschien hun coping mechanismen wel doorgegeven aan jou. Of… jij hebt hun strategieën juist omdat je ze aanvoelt en bij je zijn. En dan neem je dat een beetje over.

Ten tweede kunnen voorouders bij je zijn als ze binnen de familie zijn gereïncarneerd. Dan zetten ze de bloedlijn voort en proberen ze wat deze familie onderscheidt staande te houden.

Ten derde hebben ze je gewoon sneller lief omdat je familie bent. Tenzij je er net 1 bij hebt die nog wrok heeft betreft gebeurtenissen binnen de familie. Soms kan je diegene zo sterk voelen dat je jezelf ook verwijderd voelt van familie.

Voorouder en energie

Samengevat kun je dus heel veel van je voorouders in je systeem voelen. Van onafgewerkte zaken tot wrok tot coping strategieën tot voorkeuren voor bepaald eten of allergieën, etc..

Hoe werkt dat nu eigenlijk? Iedereen heeft een bepaalde soort energie om zich heen. Gemengd met het stukje bewustzijn en lichaam. En gevormd door het leven dat ze nu leven. Er zijn mensen die energie van mensen om zich heen (overleden of levend) voelen. Een hoogsensitief persoon voelt dat sterker dan een iets minder gevoelig persoon. Of een minder gevoelig persoon valt het niet zo op. Een pijntje bijvoorbeeld krijgen in je keel elke keer als je je moeder ziet, begint hopelijk op te vallen. Maar als je gevoelig bent voor gedachten overnemen en niet pijn, is het makkelijker alleen naar jezelf te kijken hiervoor. En wat de 1 gevoelig maakt voor pijn en de ander gedachten? Dat is een stukje levensles. En gewoon wie je bent. Of wat je moeilijk vindt.

Je voelt mensen om je heen sterker als je op de 1 of andere reden verbonden met ze bent. Denk aan positieve verbindingen en negatief. Die keelpijn van je moeder kun je voelen om grofweg 3 redenen. 1: Omdat het natuurlijk simpelweg je moeder is en je kent haar het langst (en iets met lading van familie). 2: Omdat je juist geen of juist een goede band met haar hebt. En 3: Anderen verwachten ook dat een band met je moeder goed is. Die 3 dingen: feiten (in dit geval de duur), band en anderen bepalen hoe sterk je iemand aanvoelt. En een voorouder kent jou al helemaal lang, wil meegenieten van jouw leven omdat je die hopelijk hetzelfde of beter leeft dan diegene zelf en vindt dat ze er iets van mogen vinden.

Verschillende soorten ballast door voorouder energie

Maar zo’n vroegere opa of oma kan verschillende ballast met zich meedragen. En dus jij ook, aldus energiekoorden. Maar ook om andere redenen. Wat als er nou altijd zo’n patroon was in de familie van: boos worden mag niet. Elk kind neemt dat weer met zich mee. Het is moeilijk en er is lef voor nodig om dit niet door te zetten in het eigen gezin dat je sticht. Dat is al een last dat je kunt dragen.

Maar je kunt ook om het simpel te houden Duitsers als voorouders hebben. Of donkere voorouders hebben. Hoeveel procent Duits of hoe donker je zelf bent, maakt dan even niet uit. Maar omdat je voorouderen soms een beetje bij je zijn, voel je hun wonden door de energiekoorden. Maar daarbij snap je de wonden ook wel. Ook jij hebt wel eens last van racisme of voelt toch iets extra’s als het aankomt op oorlog. Daardoor blijft pijn lang voortbestaan en leven.

Familievloeken en familiekarma

Je kunt ook wat duidelijker last hebben van je familie. Dan heb ik het over familievloeken en familiekarma. Die zijn overigens niet hetzelfde. Laten we bij familievloeken beginnen.

Familiaire vloeken is eigenlijk zwarte magie. Het houdt in dat een onbekend persoon vroeger een vloek heeft geplaatst op 1 van jouw voorouders. De vloek was zo ingericht dat deze overgedragen wordt in de bloedlijn. En zo kan hij bij jou terecht zijn gekomen. Kenmerken van een familievloek zijn weer anders dan van reguliere zwarte magie of bijvoorbeeld magie via eten en drinken. Familievloeken, daarin keert familie zich vaak tegen elkaar. Dat, of iedereen heeft de hele tijd (zijn eigen) problemen. Het is dus niet heel makkelijk te herkennen. Alleen draag je een familievloek wel vanaf geboorte, dus als je vanaf geboorte af aan gewoon het gevoel hebt dat je je onzichtbaar voelt of veel pech hebt, dan kun je wel eens te maken hebben met deze vloek.

Karma in de familie lijkt heel sterk op een vloek. Er is nog steeds iets overgedragen in de bloedlijn en het heeft nog steeds kenmerken van een vloek. Het enige verschil zijn de volgende 2: er is nooit voodoo gestuurd naar je voorouder, maar je voorouder heeft slechte karma opgebouwd. En 2: een familievloek moet je verbreken en heel soms uitwachten en familiekarma moet je óf uitwachten óf sorry voor zeggen óf verbreken. En met uitwachten bedoel ik voor de duidelijkheid dat de energie zo afzwakt door de generaties heen dat de vloek of karma verdwijnt. Magie is immers niet onoverwinnelijk.

Laten we ingaan op sorry, wachten en verbreken.

Rituelen tegen familielast

Onderschat allereerst de kracht van een sorry niet. Wist je dat mensen die abortus plegen soms karma oplopen? Waarom zeg ik soms: omdat het helemaal ligt aan ‘de reden’, die ik overigens niet bepaal, maar het universum. En soms als je iets ‘fout doet’, krijg je karma. Soms worden deze mensen later niet meer zwanger. Of ontstaan er vervelende patronen met het volgende kind. Soms is het volgende kind het eerste weggehaalde kind en is het voor de rest van zijn leven boos. En weet je wat er op zulke momenten kan gebeuren? Het kan zomaar zijn dat jij die voorouder bent die deze energie over gaat dragen als familiekarma op jouw verdere bloedlijn. Maar familiekarma bestaat natuurlijk ook uit hele andere gebeurtenissen.

Toch is sorry soms genoeg. Sorry betekent gewoon dat je de situatie ziet zoals hij is. Het is hopen dat de betrokken partij je begrijpt. Hierdoor lost de karma op omdat je vergeven bent, waarvoor je dan ook excuses maakt. Die betrokken partij kan een mens zijn, overledene of het universum. Het is vaak die laatste als het om situaties gaat waarin je bijvoorbeeld regelmatig stal van de supermarkt.

Bij sommige families lost karma en een vloek op als je erop wacht. Dan doet de werking van de vloek het gewoon niet meer. Ik ben 1 keer in mijn hele carrière iemand tegengekomen die een familievloek had, maar haar dochter had het niet! Dat vond ik echt heel leerzaam en bijzonder. Ik had het nog nooit gezien.

Je kunt ook familievloeken bij mij of iemand anders laten verbreken. Sommigen noemen dat ook verdrijven. Als je maar zorgt dat het sterk genoeg is. Wat ook fijn is is als je zeker weet dat het een familievloek is en niet een andere soort magie. En het is ook mooi als je weet van welke ouder (moeder of vader) het komt. Kennis maakt je namelijk sterk. Zelf verdrijf ik met kruiden o.a..

Op welke manieren denk jij dat je voorouder energie ervaart?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Voorouder energie (zelf) helen”