Channelen en schouwen

channelen

Vandaag gaan we het hebben over channelen! Channelen heeft best veel definities. 1 daarvan is schouwen. Het betekent allemaal namelijk niets anders dan contact leggen met gene zijde. Er wordt met name contact met overledenen bedoeld, hoewel gidsen en engelen er ook prima onder vallen. Maar eigenlijk wordt er ook mee bedoeld contact leggen met het universum, want je keert tijdens het schouwen diep in jezelf om deze onzichtbare antwoorden te vinden. Gene zijde dus leren zien. Er zijn altijd horrorverhalen over schouwen. Dan wordt er een ouijabord gebruikt en gaat het mis. Natuurlijk kan dat. Maar lees het artikel verder en dan nemen we vanzelf even veiligheid door!

Wat ook mooi is, is je even afvragen wat je uit schouwen wil halen. Daar ligt namelijk les nummer 1. Ben je op zoek naar antwoorden? Of heb je steeds lastige dromen? Wil je patronen uitpluizen? Dan is schouwen erg mooi. Er kan niet zoveel fout gaan als je aan channeling doet uit zuivere intenties namelijk. Of channel je eerder omdat je iets wil weten over de toekomstige liefde, de loterijnummers of onzuivere vragen zoals iemands ontslag? Dan ben je al vatbaarder voor storingen tijdens het schouwen.

Voor wie is het weggelegd?

Channelen is in principe voor iedereen gewoon weggelegd. Er zijn discussies of je geboren wordt met een gave of hem later kan ontwikkelen, maar mijn mening is: iedereen kan het. Er is alleen 1 belangrijke vuistregel: doe het op jóuw manier. Die kan namelijk met wat pech behoorlijk afwijken van andere mensen hun manier. Je kunt namelijk gaan voor wat je leuk vindt, en misschien vind je een pendel supermooi, of voor wat je altijd blijkt te kunnen. Laten we voorbeelden bekijken:

Droom je veel? Dan kun je het best werken met droomspreuken. Ben je een pietje precies? Dan is een pendel jouw ding! Houd je van beeld en verbanden? Denk dan aan tarot. Krijg je altijd allemaal vlekken in je ogen bij het zien van een foto? Dan zit er een fotolezer in jou! Haat je tweedehands kleren? Dan kun je goed object lezen.

Denk ook andersom: wil je graag bepaalde antwoorden? Ga dan niet pendelen, want dan stuur je hem misschien. Droom jij nooit? Dan ben je misschien niet zo helderziend. Fotolezen kan dan anders gaan dan je verwacht. Je ziet dan geen beelden, maar voelt bijvoorbeeld juist dingen.

Je kunt ook los van attributen nadenken tenslotte. Op welk zintuig ben jij positief of negatief gevoelig? Heb je tinnitus of ben je supergoed in muziek? Dan ben je al snel helderhorend. Je kunt dan simpelweg proberen geesten te horen, dieren te horen of gedachten van anderen te horen. Het is dus handig om te weten welk zintuig jouw ‘go to’ zintuig is. een ander voordeel is snel verkouden zijn of vreemde geuren ruiken. Dat valt onder helderruiken.

Beginnen met het channelen

Zoals je wellicht las, zijn er verschillende manieren om contact te leggen. Je hoofdgave weten, zoals in het voorbeeld hierboven helderhoren is, is éigenlijk de eerste stap. En het liefst: je beide hoofdgaven, zoals helderweten. Zo weet je welke 2 gaven het best voor je werken. Laten we dan kijken naar de hulpmiddelen:

Tarot: je kunt altijd tarotkaarten leggen en ook orakelkaarten. Lees die op een manier dat prettig voor jou is. De 1 maakt graag een tijdlijn en de ander gebruikt liever een ouderwetse tarotlegging zoals een keltisch kruis;

Meditatie: je kan een geleide meditatie of zelf een vorm van meditatie doen en kijken wat er simpelweg in je naar boven komt. Let op: wandelen in de natuur is voor sommigen ook gewoon meditatie;

-Sommige mensen gebruiken vaak voorwerpen om dingen en beelden in te zien. Vooral helderziende mensen doen dit. Je kunt denken aan beelden checken in een spiegel, glazen bol of koffiedik;

-Je kunt ook pendelen. Dan stel je ja en nee vragen aan je gids;

-Tenslotte heb je fotolezen of voorwerp lezen. Je gebruikt dan iets van een persoon om diepere connectie te krijgen met hem/ haar en dus diegene te kunnen lezen.

Veiligheid tijdens schouwen

Er zijn wel wat aspecten om rekening mee te houden. Toch is de vuistregel: zit je er normaal niet naast met je intuïtie, dan is er niets aan de hand. Maar zowel, dan kunnen er verscheidene dingen spelen. Je kunt namelijk om verschillende redenen last hebben van je intuïtie.

Men kan simpelweg te maken hebben met voodoo of negatieve geesten. Die zullen graag proberen je zuiverheid bij het channelen te blokkeren. Ze geven dan het verkeerde antwoord. Je kunt gelukkig zwarte magie een entiteiten al eerder opmerken. Een paar richtlijnen zijn namelijk nachtmerries hebben, stank ruiken, steeds pech hebben, etc..

Je kunt ook last hebben van je intuïtie als je nét niet naar jezelf kijkt. Zonde, want je mag er zo zijn! Het gevolg is dan dat je vaak antwoorden zoekt die ‘makkelijk’ zijn of waarbij je zelf niet veel hoeft te doen om de verandering in stand te brengen.

Je kunt ook last hebben van vervelende overledenen die lopen te plagen of andere plagerijtjes uit bijvoorbeeld vorige levens. Vaak merk je dit dan niet per se aan foute antwoorden maar dat het eerder lijkt dat bijvoorbeeld je pendel niet zo’n zin heeft.

Tenslotte kun je natuurlijk last hebben van het stellen van verkeerde vragen. Dit zijn onzuivere vragen, gemene vragen, vragen over kansspelen of de verkeerde vraag überhaupt stellen. Dan weigeren je gaven ook wat sneller en dat herstelt zich als je de goede vraag vindt.

Heb jij wel eens geprobeerd te channelen? Hoe ging dat bij jou?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Channelen en schouwen”