Spirituele oorzaken van haaruitval en haarverlies

Spirituele oorzaken van haaruitval

Vandaag bespreken we de spirituele oorzaken van haaruitval en haarverlies. In een ander artikel kun je ook lezen over vroeg grijs haar krijgen door spirituele oorzaken! Iedereen heeft wel eens te maken met periodes van haaruitval en dat is heel gewoon. Soms is je afweersysteem even iets minder of heb je stress of blijk je een vitaminetekort te hebben. Dat gaat meestal fijn over en soms moet je zelfs dankbaar zijn voor je broos wordende haar. Dan ben je sneller bij de dokter dan als je dat symptoom niet had gehad! Echter, soms gaat haaruitval te ver en is er geen duidelijke diagnose of onderliggende aandoening voor en dan kun je het gerust spiritueel noemen. En er zijn veel spirituele oorzaken aan te wijzen die uiteindelijk haaruitval geven. Laten we ze onder de loep nemen!

Voordat ik alle spirituele oorzaken van haaruitval met je doorneem, wil ik eerst stilstaan bij: waarom de haren? Kijk, uiteraard voel je zelf ook wel aan dat ik het straks ga hebben over ontspannen, het onderbewustzijn, magie, jaloezie of energie. Maar waarom komt haaruitval zo vaak voor en andere klachten een stuk minder terwijl ze dezelfde bron hebben? Dat ga ik uitgebreid uitleggen.

Kwetsbaarheid van haren

Haren zijn simpelweg kwetsbaar en ze zijn ook symbolisch. Met kwetsbaar bedoel ik: ze vallen wel vaker uit. Ze groeien wel weer aan zonder al te veel schade. Maar ik bedoel ook beïnvloedbaar. Haren zijn makkelijk te beïnvloeden door je gidsen. Een pijn of iets anders wordt al lastiger te beïnvloeden. Gidsen zijn namelijk energie en kunnen daarom fysiek niet veel bij je doen (wel iets natuurlijk). Een onderbewuste kan trouwens wél veel van binnenuit veroorzaken zoals een pijntje.

Als er iets niet lekker zit in jouw lichaam, dan willen je gidsen, je engelen, een lieve overledene of je onderbewustzijn je dat duidelijk maken. Of het nu gaat om een vitaminetekort of een flink energiekoord dat vastzit in je systeem. Het nuchtere en het spirituele gaan hier eigenlijk heel erg hand in hand. Soms gebeurt het attenderen van jou hierop makkelijk in een droom. Dat is namelijk altijd stap 1: je proberen er liefdevol op te wijzen. Soms komt het met logisch nadenken of word je erop gewezen. Maar soms kom je er met je verstand gewoon niet bij. Dan volgt stap 2. Dat is vaak het moment dat haaruitval, of natuurlijk een andere klacht, begint.

Als een klacht begint, dan valt dat op en is het vervelend. Vervelende dingen zijn soms goed, want dat is dan je drijfveer en de sleutel tot ergens achter komen. Misschien is haarverlies wel dé reden dat je je eindelijk gaat verdiepen in energiekoorden terwijl je hier eerst niets van moest hebben. Nietsvermoedend lijkt dat dan tot een veel groter punt: er zit een energiekoord op nog veel meer dingen, die door verwijdering nu echt de kwaliteit van jouw leven gaan verbeteren. Dat is natuurlijk fantastisch. Het wordt vaak pas een probleem als je ervoor kiest er niet achteraan te gaan. Dan krijg je wellicht klachten die permanentere schade geven.

Spirituele oorzaken van haaruitval

Allereerst kun je last hebben van haaruitval door je onderbewuste. Zoals ik boven is die best sterk en kan hij van binnenuit veel klachten geven. Je onderbewuste is degene die alles als eerste doorheeft. Het wordt ook wel je onderbuikgevoel of intuïtie genoemd. Wellicht wil jouw onderbewuste je duidelijk maken dat jouw baan of een bepaalde vriendschap niet meer goed voor je zijn. Je hebt er eigenlijk veel last van en je bent ongelukkig.

Eerst probeert je onderbewuste vredelievend iets aan je te vertellen: dan geeft hij buikpijn als je naar je werk gaat of naar die persoon. Als je dat niet genoeg oppikt doorpakt, wordt het wat minder vredelievend en kan haaruitval volgen wat dan duidt op stress, wat die 2 punten je geven. Tenslotte wordt het redelijk agressief en kan het bijvoorbeeld resulteren in chronische blaasontsteking. Nog steeds natuurlijk wel om je te helpen. De symboliek achter problemen met een blaas is namelijk dat je niet te ver van huis kan. Je lost je blaasproblemen op als je dat van het werk en de vriendschap aanpakt. Soms met nog een klein medisch hulpmiddeltje zoals een antibioticakuur.

Je kunt ook klachten hebben als haarverlies omdat je heldervoelend bent. Dat houdt in dat je letterlijk klachten voelt die een ander heeft, zo ook haaruitval. Maar dit betekent ook dat je nog veel meer klachten van anderen hebt. Misschien zijn energiekoorden vanwege je heldervoelendheid dé reden van je financiële problemen of je constante puistjes bijvoorbeeld!

Uiterlijke veranderingen door boosheid van anderen

Tenslotte kun je het heldervoelende hebben maar dan niet omdat iemand zelf klachten geeft maar wil dat jij die hebt. Vaak afkomstig vanuit jaloezie. Dat vaak weer afkomstig is vanuit innerlijke onvrede. Maar die jaloezie, dat wordt soms heel naar. Dat ligt weer aan de volgende zaken: hoe jaloers is een persoon? En hoe kwetsbaar ben jij? Ofwel: hoe energetisch sterk ben jij? Soms krijg je zelfs haaruitval door voodoo. Vaak kun je niets doen aan hoe sterk of minder sterk je bent, maar word je gewoon zo geboren. Maar je kunt er wel veranderingen in aanbrengen. Je kunt bijvoorbeeld deze spiegel overwegen:

Daarnaast ligt het eraan wat die anderen gaan doen met hun boosheid. Gaan ze pesten? Proberen je te belemmeren? Je zult het vast allemaal herkennen en eens hebben meegemaakt: je werkt hard voor iets of je behaalt iets gaafs. Je bent bijvoorbeeld op weg om topsporter te zijn en de reacties zijn simpelweg schrikwekkend. Dat laat sporen achter. Vaak tijdelijk, soms niet. De energie van een ontevreden iemand als diegene zal er alles aan doen om te zorgen dat je wat van die prestatie namelijk inlevert en dat kan vreemde gevolgen hebben: niet gemotiveerd zijn, lichamelijke problemen, etc.. Hoe onzekerder je bent over jouw prestatie, hoe meer zij impact hebben. Dat is geen aanval op jouw onzekerheid, ik vind onzeker zijn juist mooi en voordelig, maar gewoon hoe het is. In het voorbeeld van haarverlies, kun je ook denken aan een modellen carrière.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over zwarte magie, geesten en vloeken. Wist je dat zwarte magie ook grijs haar kan veroorzaken? Die kunnen mensen ook nog op je proberen op veel verschillende manieren. Wat er dan gebeurt is dat hun jaloezie nog meer voelbaar wordt. Wederom, hoe minder gevoelig je bent voor energie, hoe minder last je ervan hebt.

Welke van de spirituele oorzaken van haaruitval herkende jij bij jezelf?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Spirituele oorzaken van haaruitval en haarverlies”