Synchroniciteit: toevallig of een teken van het universum?

synchroniciteit

Herken jij ook veel synchroniciteit in je leven? Dat boodschappen zich herhalen of dat mensen steeds hetzelfde zeggen? Dat is heel apart maar komt eigenlijk o zoveel voor! Sommige herkennen ook dat ze synchroon lopen met een bepaald iemand in het leven: verhuist de 1, verhuist de ander ook. Of zelfs heel simpel: krijgt de 1 een periode met puistjes, dan volgt de ander ook gauw. Maar synchroniciteit betekent zoveel meer dan dit. Je kunt namelijk ook denken aan precies iets krijgen als je het zoekt of vraagt, zoals een droom dat zegt dat je moet doen. Dat is dan ook een teken.

Tekens komen in veel vormen en maten. Dromen zijn vaak nog wel duidelijk, al bestaan die ook uit een wirwar van vorig leven dromen, angstdromen, verwerkingsdromen, toekomstdromen en deze teken dromen. Dus als je droomt is het niet altijd makkelijk. Ook kan het je uit je slaap houden. Maar onduidelijker is het als je een voorteken als een zwarte kat mist. Dan kun je het universum vaak net even mislopen en niet begrijpen.

Wat is synchroniciteit?

Hoe komt synchroniciteit ons dan toe? Dat zit als volgt.

– Je kan een teken ontvangen van het universum op het juiste moment. Net als je voor het eerst twijfelt of je van baan wil wisselen, stopt het universum een advertentie van de perfecte baan voor jou op je Facebookfeed. Dat kan gewoon, alles is energie. Anders zorgen ze wel dat een vriend van je iets deelt op Facebook zodat je het ook gewoon te zien krijgt;

– Je krijgt te maken met goed of slecht voortekens. Zij zijn er vaak om verschillende redenen: om je voor te bereiden op een heftige of leuke periode. Soms de dood van iemand, soms het ontvangen van geld. Ze zijn er ook om je een waarschuwing te geven over je eigen gedrag of over de intentie van iemand. Aan jou de taak om hier op tijd wat aan te doen. En ze zijn er tenslotte om je gaven te vergroten en interesse op te wekken naar spiritualiteit.

Er wordt trouwens vaak gewerkt met haren in je eten. Dat wordt gezien als een bevuiling van je energieveld. Denk ook aan stank ruiken (helderruiken) of engelengetallen. Dan worden bepaalde getallen als negatief gezien.

Wat houdt synchroniciteit in?

Je kunt tekens tegenkomen in dromen, herhalende boodschappen, opeens antwoord vinden, opeens nét diegene nodig hebben die je op vakantie hebt ontmoet om verder te komen met je baan, alles! Synchroon lopen wordt ook wel leuk toeval of zinvolle toevalligheid genoemd. Mensen die veelvoudig tekens krijgen voelen zich ook synchroon lopen met zichzelf. Alsof ze hun zielsmissie goed uitvoeren nu en hebben gevonden waarom ze onder andere op aarde zijn. Mensen die daarentegen veel pech ervaren als teken, denken snel dat ze dus niet op hun pad lopen. Dat kan, maar het hoeft echter niet. Pech kan komen als je 1 verkeerde vriendschap hebt en de rest eigenlijk goed zit. Of pech komt door een vloek.

Velen vinden bij het ontvangen van tekens dus dat ze het goed doen en goed bezig zijn. Maar wist je dat soms het universum dan juist synchroniciteit op een gegeven moment laten vervallen? Ik bedoel: soms kan een vloek je samenwerking met het universum bijvoorbeeld verstoren en vervallen de tekens ook. Maar soms doet het universum het helemaal zelf. Waarom? Omdat ze ook willen dat je niet vergeet op jezélf te vertrouwen. Op jouw manier. Bijvoorbeeld met je gaven of intuïtie.

Synchroon lopen met een persoon

Veel mensen lopen ook gelijk met een persoon. Dat is ook leuk! Dan maak je hetzelfde mee of sta je de hele tijd hetzelfde ergens in. Verandert de 1 van baan, dan volgt de ander. En maakt de 1 het uit met een partner, dan doet de ander dat ook. Dat komt door de volgende manieren:

-Er bestaan energiekoorden. Als je hoogsensitief bent, dan voel je energiekoorden met anderen snel op. Dat betekent dat informatie tussen jullie systemen reist. Hoe iemand zich voelt, een pijn en dus ook waar iemand mee bezig is dat leven. Heb je veel last van koorden, dan kan het ook gebeuren dat de 1 de ander volgt per ongeluk. Die denkt dan wat de ander denkt. En dat het uitmaken met de partner eigenlijk geen sychroniciteit was, maar het gevolg van het kopiëren van iemands gedrag en denkwijzen;

-Gelukkig gaat het niet altijd zo en is gelijk lopen vaak helemaal goed. Als het goed loopt, merk je dat je eigenlijk al sinds je elkaar kent synchroon loopt en niet maar 1 keertje. Zo herken je het verschil een beetje. Het loopt vooral goed als je zielsverwanten van elkaar bent. Dan heb je al veel levens samen gedeeld en weet je wat je aan elkaar hebt. Dit kan ook negatief zijn, maar vandaag belichten we het positieve;

-Je kan ook telepathisch zijn met die zielsverwant. Dat komt vanuit het helderhoren. Dan hoor je elkaars gedachte. Dat herken je vooral aan als je steeds op precies hetzelfde moment hetzelfde zegt.

Overeenkomende tekens vanuit het universum

Hoe herken je dan een echt teken vanuit het universum? Dat herkent men heel verschillend. Denk dan aan mijn eerste tip over iets vaker mee hebben gemaakt. Als je terugkijkt naar andere signalen die je door het leven heen hebt gehad: welke zaken kwamen dan uit en welke niet? Misschien is dromen voor jou alleen maar verwerken, maar is een herhalende boodschap voor jou juist heel belangrijk. En voor iemand anders is dat wellicht geheel andersom!

Wat ook goed helpt is je gevoel gebruiken. Vaak zijn gevoelens als angst, piekeren, woede of verdriet zoveel meer dan we denken. Het is echt een diepe intuïtie. Zo is angst vaak dat je op het punt staat iets kwijt te raken. En wellicht wil het universum wel dat je dat voorkomt met hun teken! Dus als je angst bij een engelgetal voelt, kan het duiden op iets mogelijk verliezen.

Piekeren slaat vaak op niet afgeronde zaken die schade aanrichten als je ze niet afrondt. Mensen die dus zeggen dat je moet stoppen met piekeren en jij die heel veel mindfulness ervoor probeert, kunnen je zomaar op het verkeerde spoor brengen dus!

Woede staat vaak voor tijd om voor jezelf op te komen of een grens dat over is gegaan. Woede staat meestal voor grondige verandering.

Verdriet staat soms simpelweg voor even niet op je levenspad lopen. Of iets afronden dat niet langer meer voor je werkt.

Luister naar je gevoel en laat het toe. Heeft het een logische reden? Komt het ergens vandaan? Als je niet weet waarom je een emotie hebt, zijn ze simpelweg boodschappen.

Toevalligheden

Soms kunnen tekens en gebeurtenissen ook gewoon echt toeval zijn en niets meer. Er zijn hier natuurlijk heel veel redenen voor maar ik denk dat de ultieme samenvatting is: je bent dan betrokken bij andermans lessen (en leert er hopelijk zelf ook iets kleins van). Dus gebeuren jou soms wel eens dingen waar je gewoon niet zo’n duidelijk gevoel bij krijgt? Of zie je wel een herhalende boodschap maar voel je gewoon dat het je minder dan niets doet? Dan is het gewoon toeval! Of kijk je toevallig die herhalende reclames met je partner en is het voor hem? Dat is precies mijn punt: toeval betekent gewoon dat je betrokken bent bij andermans lessen. Soms kun je zelfs iemands boodschap zíjn. Helemaal voor die ander gestuurd vanuit het universum. En is er eigenlijk stiekem toch sprake van synchroniciteit.

Nog even iets heel leuks en iets heel anders: wist je dat je zelfs synchroon kan lopen met je eigen of iemand anders zijn vorig leven? Daar komen vaak die dromen vandaan als je bijvoorbeeld droomt dat jij of die ander zwanger is. Dat betekent dat precies op deze leeftijd in een ander leven, zij of jij dat was.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Synchroniciteit: toevallig of een teken van het universum?”