De spirituele oorzaak van vroeg grijs haar krijgen

vroeg grijs haar

Grijs haar is iets dat iedereen gewoon gebeurt. Het is iets dat simpelweg zo ís. Net als dat iedereen vroeg of laat overlijdt, zo is grijs haar ook een feit als je oud genoeg wordt. Maar toch voelt het voor sommigen anderen. Of ze worden er heel erg verdrietig van. Dat verdriet is iets waar je naar mag luisteren. Want waar ben je echt verdrietig om? Is het omdat je het ziet als ouder worden? Of voel je wellicht dat er iets achter grijs worden zit? Iets onverklaarbaars voelen geeft namelijk wel vaker heftige emoties. Dat hebben meer mensen dan je denkt.

Sommige mensen verliezen op te jonge leeftijd hun haarkleur. Soms hebben ze zelfs haaruitval door spirituele redenen. En dan gebeurt er iets dat tijdlijnen heet: je voelt dan dat als je ergens iets anders had gedaan of eerder had begrepen in je leven, je grijs haar krijgen op deze leeftijd al had kunnen voorkomen. Een uitzondering is als je in alle tijdlijnen gewoon vroeg grijs zou worden. Maar misschien is jouw kleurverlies ook wel heel afwijkend en heeft de rest van je familie het niet. Dat valt dan op wanneer je er echt over na gaat denken. Soms is ratio het eerste dat je aan het denken zet en soms is het de te heftige emoties die je willen laten weten dat er iets niet klopt aan je uiterlijke veranderingen.

Uiteraard zijn er uitzonderingen. Als je bijvoorbeeld in een vorig leven te vroeg bent overleden en je nooit grijs bent geworden, kan het heel vreemd voor je zijn dit opeens bij jezelf te zien. En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Maar laten we ons vandaag juist focussen op wat te vroeg grijze haren veroorzaakt!

Uiterlijk en energie

Laten we beginnen met een redelijk voor de hand liggende: jaloezie. Ben je zo iemand die prachtig haar heeft, dan kun je te maken krijgen met jaloezie. Maar jaloerse gevoelens kun je ook op je af krijgen als je juist andere dingen ogenschijnlijk voor elkaar hebt. Daar zit nog een klein verschil. Laten we beginnen bij de eerste: iemand vind jouw haar te mooi. Wat kan er dan gebeuren?

Ten eerste kan er niks gebeuren! En is je haar gewoon beschermd. Dat gebeurt als je niet zo hooggevoelig bent of gewoon andere dingen te leren hebt dit leven.

Maar het kan ook zijn glans verliezen, uitvallen of grijs worden. Waarom de 1 dat wel ervaart en de ander niet als het gaat om dezelfde soort jaloezie hangt dus nogmaals echt af van je levenslessen. Maar vaak wordt het niet veroorzaakt om je te pesten, zoveel macht heeft de aanstichter ook weer niet. Vaak wil het je iets leren over energieën of mensen hun intenties.

Je kunt ook jaloezie hebben op andere dingen, zoals je geld of auto. Daardoor kan ook je haar vervroeg grijs worden. Meestal is dat om twee redenen. De eerste is: omdat je er wederom van moet leren. Echt je gevoel mag gebruiken om een link te zien en leggen en daarmee oplossen. En de tweede is: omdat je financiën gewoon goed beschermd zijn. Er kan alleen maar iets worden aangevallen in je leven als er namelijk al een gat zit.

Het universum

Laten we doorpakken naar ‘iets moeten leren’. Wat betekent dat nu eigenlijk? Een ziel leeft meerdere levens en komt op aarde om te leren. Dit moet meerdere keren omdat iets soms niet in 1 keer lukt om te leren, maar ook omdat je niet in alle levens alle situaties kunt meemaken. Dit maakt dus dat je soms iets meemaakt en soms niet. We noemen het dan het universum die dat voor óf met ons bepaald. Dat heeft ook weer te maken met hoeveel input we hebben gezien onze karmapunten, te leren lessen, etc..

Het universum brengt dus van tijd tot tijd bepaalde situaties op je pad. Dit staat niet vast, het enige wat vaststaat is dat wat je gaat leren. Als je moet leren hoe het is om ontslagen te worden, dan maakt het het universum niet uit bij welke baan dat gebeurt. Maar ze kunnen je dus ook leren over energiekoorden en jaloezie. Als ze je willen leren hoe hooggevoeligheid werkt, dan kunnen ze kiezen om je last te geven van je omgeving. Soms staat het vast dat het neerkomt op vroeg grijs haar krijgen en dat proberen te voorkomen, soms staat nog helemaal niet vast wélke klacht ze je gaan geven.

Soms lijkt het echt of hierboven ons teveel afneemt. Want er gebeuren ook zoveel meer oneerlijke dingen op de wereld en echt niet allemaal vanwege karma. Maar het is echt om je te helpen een liever mens voor jezelf te worden. En wijzer. Iets dat je zonder die les mee te maken niet had begrepen.

Vroeg grijs haar oplossen

Er is dus oprecht iets aan te doen, aan het stukje grijs haar te vroeg krijgen. De grootste veroorzakers zijn dus energiekoorden (vaak door jaloezie) en het universum. In het geval van het eerste punt, is het enige dat je hoeft te doen energiekoorden leren begrijpen en daardoor te breken. Natuurlijk kan het soms niet anders dan dat je grijs haar blijft, maar soms kun je toch nog een deel redden, wat echt leerzaam is. En vooral als je echt plukken grijs haar ervaart maar geen uitgroei, heb je te maken met energiekoorden.

Naast jaloerse mensen zijn er ook andere energetische koorden. Denk namelijk aan vloeken, voodoo of andere vervelende energie dat is gestuurd of waar je langs bent gelopen. Ook deze kunnen dezelfde invloed geven als een jaloers koord. Zwarte magie kan dus grijs haar veroorzaken. Daarbij kan zwarte magie zelfs haaruitval veroorzaken. Dit verbreek je dan weer eerder met een verdrijving omdat het energetische touw soms te sterk is.

Daarnaast heb je het stuk les van het grote geheel. Vaak zit er een boodschap achter de klacht die ze geven. Boodschappen zijn altijd heel symbolisch en dat maakt ze makkelijk. Zo is keelpijn dat je je weinig uit of dat je geremd wordt door anderen. Zo is hoofdpijn vaak omdat je iets niet wil zien en aangaan. En pijn in de voet betekent dat je teveel wegloopt. Maar de symboliek van grijs haar is net zo duidelijk: dat je het leven te snel of te langzaam aangaat. En geloof het of niet, verander je dit patroon, dan kan het grijze haar ook gestopt worden.

Op welke leeftijd begon bij jou het grijze haar? En vond je dat te vroeg?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De spirituele oorzaak van vroeg grijs haar krijgen”