Hoe herken je dat het spookt in jouw huis?

hoe herken je dat het spookt

We hebben allemaal wel eens gehoord over spoken, gezien in films of het zelf meegemaakt! Vandaag staan we dan ook stil bij herkennen of het spookt in jouw huis! Spoken, ook wel geesten en entiteiten genoemd, zijn overal. Na iemands sterven, verdwijnt het lichaam, maar de ziel blijft. Dat houdt in dat een deel van ons er nog is. Ben je helderziend of heb je een andere gave waar je comfortabel mee bent, dan kun je de ziel waarnemen. Op den duur reïncarneert de ziel ook. Maar er zijn veel meer soorten geesten dan alleen overledenen. De één gaat sneller aan je hangen dan de ander. Maar hoe herken je dat het spookt in je huis? Dat ga ik vandaag allemaal met jou doornemen!

Wat zijn spoken?

Wat alle geesten gemeen hebben, is dat ze geen lichaam hebben. Niet iets dat je aan kan raken. Soms kun je het wel aanraken, maar dat is omdat je dan heldervoelend bent of heel levendig droomt. Een geest waarnemen, kan dus eigenlijk alleen maar met een paranormale gave of beter gezegd: als je je gaven begrijpt! Hieronder zal ik de verschillende soorten entiteiten opsommen:

-Je hebt natuurlijk de eerdergenoemde overledenen. Soms worden ze ook gids genoemd, maar in mijn opinie is een gids net iets anders: dat is inderdaad een bekende overledene, maar dan niet uit dit leven. Zij begeleiden je nu als gids en fysiek heb je ze nooit gekend. Toch vertrouw je ze vaak wel, omdat je de herkenning simpelweg voelt;

Engelen en aartsengelen zijn ook entiteiten. Zij helpen meerdere mensen tegelijk en zijn er in periodes. Het verschil tussen engelen en gidsen zou ik noemen dat engelen gidsen zijn, maar voor meerdere mensen tegelijk en alleen wie ze op dat moment nodig heeft;

-Je hebt ook nog demonen. Dit zijn overledenen waarover bezit is genomen óf een leeg omhulsel zonder ziel. Deze wordt vaak gecreëerd of opgeroepen om iemand pijn te doen;

-We ronden tenslotte af met klopgeesten. Dit zijn verdwaalde of verwarde entiteiten of demonen die herrie komen maken in huis.

Hoe herken je dat het spookt rondom jou?

Een geest bij je hebben ontkom je eigenlijk niet. Maar hoe herken je welke je bij je hebt, wanneer en of het goed of slecht is? Laten we dat gauw doornemen.

-Allereerst is het simpelweg het gevóel dat je erbij krijgt. Voel je je vaak ongemakkelijk, aangestaard? Of zie je het ook echt? Dan is er zeker iets bij je. Laat je andere gevoelens je dan vertellen of het goed of slecht is: ben je zenuwachtig of juist bang? Zenuwen staan eerder voor aanwezigheid en bang voor vervelendere geesten;

Droom je raar of slaap je slecht? (Slechte) Geesten hebben sneller toegang tot de droomwereld. Of droom je juist fijn? Dan is het eerder een lieve overledene;

-Voel je wel eens aanraking van iets dat er niet is? Aanrakingen zijn vaak niet prettig. Je kunt dus concluderen dat dit geen engel, geest of overledene is. Het kán trouwens wel een bekende overledene zijn die verward is. Voelt de aanraking trouwens prettig, dan weet de entiteit dat het mag en is het gewoon goed, zoals een gids.

Hele subtiele signalen om geesten aan te herkennen

Het gaat nog dieper: je kan ook entiteiten merken op veel subtielere manieren. Ik bedoel namelijk entiteiten die helemaal niet met je bezig zijn maar toevallig wel in je buurt zijn. Daarvan zijn de signalen namelijk als volgt:

-Je voelt kou of krijgt opeens kippenvel;

-Je emoties slaan opeens even om. Dan ervaar je de emotie van de geest die op dat moment langsloopt;

-Opeens andere gedachtes krijgen of de draad kwijtraken: de geest vraagt onbewust aandacht;

-Voorwerpen liggen opeens op een andere plek dan dat je herinnert;

-Of gaan zelfs sneller kapot dan zou moeten;

-Je voelt je simpelweg bekeken in de douche;

-Je merkt simpelweg dat je vaak naar een hoek staart of zelfs een bepaald stuk van je huis vermijdt. Dat houdt in dat daar iemand huist.

Hoe herken je dat het spookt in je huis?

In huis kun je dus heel veel activiteit merken. Niet omdat geesten graag in huizen willen zijn, maar omdat je simpelweg thuis vaak de rust hebt om op je paranormale gaven te letten! Thuis kun je dus merken dat je in bepaalde ruimtes kou voelt of dat je naar droomt. Zelfs spontaan in slaap vallen op de bank kan duiden op een vermoeide geest is die bij je zit. Hoe naarder het symptoom, hoe meer je te maken hebt met een negatieve geest. Uitzonderingen zijn en blijven altijd overledenen. Soms zijn deze verward of weten ze zelfs niet dat ze overleden zijn. Zij kunnen dan ook klachten veroorzaken. Dit is vooral het geval met buren of oud bewoners.

Als je vaak geklop of getik hoort, dan duidt dit natuurlijk op een klopgeest. Dit kan zowel goed of slecht zijn, het hangt er vanaf wat er nog meer gebeurt in huis. Maar ook hier is een uitzondering: of denkt een overledene dat hij moet koken en komt daar het geklop vandaan? Wat ook een goede tip is: voel je je thuis anders dan buitenshuis? Dit is écht een hard kenmerk van iets in huis dat niet klopt. Echter kan dit ook een vloek onder het huis betekenen of een onrustige (levende) huisgenoot. Een laatste leuk feitje is dat het ook een bekende kan zijn van een vorig leven, maar dan niet een gids, maar gewoon bekende. Deze kan ook wel eens aankloppen om zich proberen kenbaar te maken!

En hoe herken jij dat het spookt in huis? Heb jij wel eens gemerkt dat daar paranormale activiteit is? Lees ook meer over 10 tekenen van geesten bij je hebben buitenshuis.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe herken je dat het spookt in jouw huis?”