Wazig en onscherp zien door helderziendheid

wazig en onscherp zien

Vandaag bespreken we het onderwerp: wazig en onscherp zien! We focussen ons onder andere op de spirituele reden achter wazig zien. Wazig en onscherp zien is namelijk zoveel meer dan een aandoening aan je ogen hebben of een vuiltje in je oog hebben. Je zintuig zien en dus de ogen, zijn vrij direct gelinkt aan de gave helderzien. Een gave is namelijk niets anders dan een versterking of verzwakking op je zintuig. Zoals je misschien al opmaakt is wazig zien dus een zwak punt. Hoe komt er dan een versterking of zwakte op? Dat bespreken we vandaag!

De gaven zijn helderhoren, helderzien, helderruiken, helderweten, heldervoelen en zelfs helderproeven en -spreken. Eigenlijk op letterlijk al je zintuigen, kan een gave zitten. Dat houdt in dat je extra informatie kan ontvangen, onzichtbare. Bijvoorbeeld via geur, jezelf verspreken of een smaak in je mond vinden. De gave die bij wazig zien hoort, is helderziendheid. Dan heb je nog attributen die je kunt gebruiken met je gaven. Denk aan tarot, pendelen of automatisch schrift. Hiervan hoort fotolezen het meest bij de gave helderzien.

Wat is een helderziende gave?

Een gave, daar word je mee geboren. Zo’n gave kan wazig zicht geven. Geboren worden met een gave houdt in dat 1 van je ouders dezelfde gave heeft en jij nu dus ook. Je ziet dan van kinds af aan al geesten in het geval van helderzien. Maar een gave kun je ook later ontwikkelen later. Als je het als je ouder bent ontwikkelt, dan is het meestal om 1 van de volgende redenen:

-Je hebt ineens je nieuwe gave nodig, omdat je met je andere gaven niet verder komt betreffende een onderwerp: denk aan helderweten nodig hebben om druk weg te nemen omdat je heldervoelen overrompeld wordt;

-Er is ruimte voor je gave omdat je omgeving er ook in balans mee is;

-Je maakt iets traumatisch mee, waardoor een gave een klap krijgt óf openspringt. Hoe meer prikkels, hoe meer je gaven reageren;

-Er gebeurt een life-event zoals een scheiding of juist trouwerij. Dit is spannend, zijn prikkels en geven dus fluctuering in je gaven.

Een gave kan dus ook (tijdelijk) uitgaan.

Als je helderziend bent, dan zijn je grootste talenten geesten kunnen zien, aura’s en kleuren, toekomst en verleden voorspellen en zien en dromen (op commando). Je intuïtie is voornamelijk gericht op door mensen heen kunnen zien. Je weet hoe ze in elkaar steken en wat je aan ze hebt. Maar je valkuilen zijn hoofdpijn, nachtmerries en wazig zien. Gek genoeg zijn dit net als door mensen heen zien, ook tekenen van helderziend worden.

Een gave: voor- en nadelen

Een gave is niet altijd makkelijk. Denk maar bij jezelf na: hoe vaak heb jij niet gewenst dat je minder kon voelen? Of dat de piep in je oren weg was? Of dat je die enge dromen niet meer had? Maar dat ging niet en dat gebeurde niet. Je moest ermee leren leven. Maar denk eens zo: waarom is er een valkuil aanwezig op je zintuig in plaats van een gave? Dat zit zo: iedereen die een versterking of verzwakking op een zintuig heeft, heeft dat niet voor niets. Natuurlijk spelen er ook medische zaken mee, maar dan geloof ik wel dat de zwakte iets verbeterd kan worden. Misschien ben je zélfs in dit gezin geplaatst met deze oogaandoeningen om dit leven te leren over je helderzien!

Eerst word je gave bepaald door je levensloop: wat heb je nodig gehad in moeilijke tijden? Waar was ruimte voor in je omgeving? Waar had je in vorige levens ook veel mee? En natuurlijk: wat kun je erven van je familie? Dat is dan je hoofdgave. Je hoofdgave herken je aan iets opvallends hebben aan je zintuig dus. Het kan zelfs smetvrees zijn dat dan slaat op heldervoelen. Voor eczeem geldt hetzelfde. Of verkouden zijn en helderhoren. Of goed in muziek zijn en helderhoren. Naast oogaandoeningen of vuil in je ogen, zijn er dus meer redenen en vooral oorzaken om onscherp te zien! Je helderziendheid is niet in balans. Laten we ze doornemen. Als je helderziendheid niet in balans is, dan willen je gidsen en je universum je helpen. Deze hulp gebeurt vervolgens zo:

Hoe komt wazig en onscherp zien?

-Zie je geesten, maar ben je bang? Dan kun je uit angst je gave uitzetten en de geesten niet meer zien. Het universum wil alleen juist graag dat je je angst de baas moet zijn. Zij kunnen dan proberen je gave open te zetten. Dit levert in jouw hoofd en ogen strijd en kan klachten geven als hoofdpijn. Ze willen je gave niet openzetten om je te pesten, maar om je te helpen: waarschijnlijk ben je voor andere dingen namelijk ook heel bang, zoals confrontatie of heb je veel fobieën;

-Weet je van binnen dat je eigenlijk altijd gelijk hebt wat betreft mensen inschatten? Maar laat je je keer op keer ompraten door anderen? Dan volg je je intuïtie en dus je gave niet. Omdat je je gave dus tegenwerkt, ontstaat wederom spanning op je zintuig;

Begin je aan iets terwijl je waarschuwende dromen of beelden krijgt? Dan kun je veel tegenwerking verwachten, ook buiten je zintuig. Maar verwacht dus ook, als het om een baan gaat, elke ochtend halve migraine;

-Krijg je steeds een raar gevoel of beeld bij je auto maar laat je het niet nakijken omdat je bang bent dat ‘je gevoel’ geen voldoende uitleg is? Dan kun je er zeker pech mee verwachten;

Tenslotte kan je ook teveel naar je gave leven en het aardse vergeten. Je antwoorden steeds alleen in het spirituele zoeken. Ook dan is er overbelasting op je gave.

Deze laatste is vooral aan te pakken met oefeningen en natuurlijk aardse dingen doen. De voorgaande punten zijn vooral aan te pakken door meer te handelen naar je intuïtie.

Hoeveel is jouw wazig en onscherp zien nu verbeterd?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Wazig en onscherp zien door helderziendheid”