De Chinese horoscoop voor 2024 per sterrenbeeld!

De Chinese horoscoop voor 2024 per sterrenbeeld

Welkom in het jaar van het draak! Vorig jaar was het het jaar van het konijn! Deze horoscoop is te lezen aan de hand van je eigen sterrenbeeld. Je eigen sterrenbeeld in de Chinese horoscoop zal gekleurd zijn door het jaar van de draak en het Chinese nieuwjaar begint per 10 februari 2024 en duurt tot 28 januari 2025! Ben je al nieuwsgierig naar wat dit jaar voor jou allemaal gaat inhouden? Lees dan snel de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor 2024! Let op: de horoscoop is geschreven aan de hand van de energie en hoe die voor de meesten ligt. Soms kunnen uitkomsten daardoor afwijken.

Abonneer je ook?

Eerst uitgelicht: de draak!

Hallo,

draak!

Geboren in: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

 • Levendigheid;
 • Onweerstaanbaar worden gevonden;
 • Extravert;
 • Trots zijn;
 • en voelt zich bijzonder.

Dit zijn de eigenschappen die jou het meest omschrijven. Al lijk je soms een binnenvetter, er zit veel uitbundigheid in jou. Dit jaar wordt het jouw jaar! Dat houdt in dat er niet zoveel rust bij komt kijken. Verwacht veel weekendjes weg of mensen die last minute toch even willen afspreken. Er is geen tijd voor eenzaamheid dit jaar.

Nu is uitbundigheid heel leuk, maar er zijn ook enkele minder leuke kanten waarvoor ik je wil waarschuwen. Zo voorkom je namelijk… geldproblemen. Die liggen sneller op de loer dit jaar. Wees bewust en zeg eens nee of zoek goedkopere opties. Denk aan samen kopen of een kortingsbon regelen in plaats van spontaan naar een restaurant.

Op romantisch gebied zul je merken dat je mensen aantrekt met sterke meningen, zelfs als je in een relatie zit. Deze meningen gaan over jou en hoe ze jou zouden vinden als romantische partner! Die complimentjes gaan nog eens vreemd aanvoelen, maar ook zal het voelen alsof velen over je grens proberen te gaan. Of zelfs aan je relatie proberen te komen. Wees er alert op en dan komt het goed. Een spaarzaam jaar wordt het waarschijnlijk echter niet. Niet zoals afgelopen jaar.

Op gebied van werk kun je zomaar verandering van baan meemaken. Vaak vanuit je eigen beslissing en soms iets te impulsief. Echter kan er ook sneller ontslag volgen na aanleiding van alle veranderingen die iedereen meemaakt. Bedrijven krijgen namelijk ook veel te maken met impulsiviteit, op de kaart willen komen, etc.. Daar hoort nodige verandering van baan of baaninvulling bij!

Lees gauw over jouw eigen sterrenbeeld in de Chinese horoscoop per 2024!

De andere voorspellingen aan de hand van de sterrenbeelden in de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor 2024!

Rat: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

 • Charmeur;
 • Analytisch denken;
 • Belang hechten aan materie;
 • Efficiëntie;
 • Ondernemend;
 • Flexibel.
 • en soms een beetje ijdel.

Op zich geen eigenschappen die echt botsen met de draak, degene die centraal staat dit jaar. Voor jou wordt het dus een jaar dat bij je past! Vooral als je kijkt naar het uitbundige, wisselende gebeurtenissen en mensen die van de hak op de tak springen. Soms zul je het wel missen dat er niet eerst goed wordt nagedacht voordat er iets gezegd of gedaan wordt. Aan jou de taak om die ruimte wel in te nemen voor jezelf. Aan de andere kant is uit je hoofd stappen dit jaar ook een prachtige uitdaging.

Op financieel gebied zul je uitdaging kennen. Je zult vaak het gevoel hebben dat je wordt meegesleurd in andermans uitgaven. Gelukkig zijn dit geen hele nieuwe situaties, ze gebeuren alleen wat meer dan normaal.

Op het gebied van de liefde zul je patronen van veel aantrekken en afstoten kennen dit jaar. Dit kan in je eigen relatie, maar je zult het vooral merken als je single bent en aan het daten bent. Je zult namelijk constant met gedragingen te maken krijgen die óf heel erg lijken op hoe jij bent óf je krijgt mensen die helemaal geen tegenspraak durven te geven. Dat kan mogelijk natuurlijk niet zijn wat je zoekt in een relatie. Spannend wordt het in ieder geval wel! Dat is in een huidige relatie ook heel leuk.

Os: 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

 • Last van een temperament;
 • Sterk;
 • Harde werker;
 • Vol geduld;
 • Eigenzinnig;
 • Gemak boven alles.

Wat dit jaar centraal gaat staan, komt gelukkig aardig overeen met de draak. Draken zijn ook wel van de uitbundigheid en het gemak. Wel zul je merken dat het jaar van de draak je temperament wat meer zal voeden. Dit leidt eerder tot boze buien, vooral naar mensen die óf heel stil zijn óf juist heel uitbundig. Je zoekt echt een beetje je gelijke dit jaar. Mijn advies is ook fijne hobby’s te gaan zoeken zodat je je energie kwijt kan. Je zult je namelijk niet altijd begrepen voelen door anderen. Dat komt omdat mensen de draken niet zo makkelijk bij kunnen houden en jou dus ook niet.

Op carrière gebied heb je op zich niet zoveel te vrezen. Maar de combinatie van hard werken en tegelijkertijd de kantjes er van aflopen, kan zorgen voor onduidelijkheid bij de werkgever. Pas dus op, want dit jaar gaan heel veel bedrijven hun banen anders invullen en zo dus ook hun personeel.

Op relatiegebied merk je dat je al snel over je (nieuwe) partner heen walst! Je wordt ontzettend gevoed in je extravertheid dit jaar. Dat kan mensen doen ondersneeuwen. En dat kun je niet met iedereen goedmaken met een kado’tje.

Tijger: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022

 • Voor mensen opkomen;
 • Doortastend;
 • Eerlijk;
 • Allergisch voor onrecht;
 • Dapper;
 • Korte routes kiezen;
 • Ondernemer;
 • En wat ijdel.

Hoi tijger. Wat staat jou te wachten in de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor in 2024? Dit jaar wordt voor jou ontzettend dubbel. Enerzijds kun jíj prima meekomen met de drakenenergie, maar zul je merken dat je omgeving dat een stuk minder kan. Er is weinig stabiliteit. Dan worden er eenmaal harde beslissingen genomen en mensen aan de kant geschoven, op alle gebieden.

Dit jaar zul je lekker veel met je uiterlijk bezig zijn. Op een gegeven moment zul je namelijk merken dat veel anderen hier ook opeens interesse in hebben. Geniet daar maar van!

Als je ondernemer bent, en die kans is natuurlijk groot, dan heb je niet zo veel last van die instabiliteit. Deze zal namelijk eerder bij loondiensten opspelen. Eigenlijk wordt het financieel een prima jaar voor jou, maar wel als je jezelf echt op de kaart durft te zetten! Als je ideeën hebt, schaam je er niet voor. Mensen zoeken unieke ideeën!

Op het gebied van de liefde zul je net als vorig jaar veel mensen treffen die bij je passen en dezelfde normen en waarden hebben. Heerlijk zeg. Al zul je soms wel merken dat je arrogante partners aan gaat trekken.

Konijn:

Geboren in 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Dit ben jij in een notendop:

 • Sensitief;
 • Intuïtief;
 • Mooi;
 • Voorzichtig;
 • en houdt niet van conflict.

Vorig jaar stond jij centraal! Dat was fijn. Je kon veel leren over jezelf en dat was nodig. Je bent sterker in je schoenen gekomen en dat heb je goed gedaan. Komend jaar wordt dat dan ook meteen uitgetest! Dit jaar staat er een energie centraal die tegenovergesteld van jou zal staan, namelijk uitbundigheid, trotsheid en mensen die geen blad voor de mond hebben.

Op je werk zul je merken dat er wat sneller over je heen wordt gelopen. Dat is echt niet fijn, maar weet dat mensen dit ook doen dit jaar om je te pushen. Je kunt beter, laat jezelf maar zien. Maar blijf wel trouw aan jezelf: ruzie maken om niets, daar doe je simpelweg niet aan mee.

In de liefde zul je vooral tegenovergestelde partners in karakter dan jezelf ontmoeten. Gelukkig kan dit vaak heel prachtig hand in hand. Dit jaar wordt dus eigenlijk heel positief voor in de liefde, of het nu in je eigen relatie is of een nieuwe relatie! De energie zorgt er ook gewoon voor dat je veel complimentjes zult ontvangen en je je mooi gaat voelen.

Slang: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

 • Slim;
 • Listig;
 • Spannend;
 • Creatief;
 • Sensueel;
 • maar soms onbetrouwbaar.

Leven als slang in het jaar van de draak heeft wat raakvlakken. Maar niet iedereen zal meekomen in je snode plannen. Daar trappen mensen simpelweg minder snel in dit jaar. Het gaat komend jaar namelijk om impulsiviteit en gewoon doen. Heb je dus plannen, ideeën of uitdagingen? Wees eerlijk en vol zelfvertrouwen. Zo zul je slagen.

Op werkgebied zul je merken dat je goed meekomt. Hoewel je soms niet helemaal op één lijn gaat liggen met de rest, zul je over het algemeen niet over worden geslagen. Wel zul je merken wat je echte gevoelens tegenover ‘werknemer zijn’ zijn dit jaar. De kans is groot dat je veel zult dromen over voor jezelf beginnen.

Op liefdesgebied merk je meer aansluiting dan vorig jaar, veel meer zelfs. Dat komt omdat jij wel bent van het inpakken van een ander. En de ander zal daarop erg positief reageren. Heerlijk zeg.

echte geleide zelfhypnose

Paard: 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

 • Trouw;
 • Mooi;
 • Niet te stoppen;
 • Intuïtie volgen;
 • Leergierig;
 • Populair;
 • en soms egoïstisch.

Voor jou wordt dit jaar erg interessant. Tijd voor nieuwe dingen leren gaat er helaas niet zijn. Je wordt snel meegetrokken naar nieuwe dingen, maar mensen zullen die vaak niet afmaken. En jij ook niet. Kortom: je gaat een bewogen jaar tegemoet! Je gaat jezelf en je eigen normen en waarden leren kennen.

Op het werk zal het ook heel dubbel zijn. Enerzijds weet je hoe je met je intuïtie prima moet manipuleren om erbij te horen. Anderzijds zul je merken dat dat je tegenstaat. Je vraagt je constant af hoe andere mensen zo roekeloos kunnen of willen zijn. Normaal ben jij degene die over anderen heen walst en vanzelf wordt geremd, maar nu blijft dat uit en zet dat je aan het denken.

Op het gebied van liefde kun jij dit jaar veel mensen tegenkomen die bij je passen! Let er wel op dat je veel personen tegenkomt die minder korte relaties en vastigheid zoeken dan jij.

Geit: 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

 • Artistiek;
 • Kalm;
 • Passievol;
 • Grote verbeeldingskracht;
 • Eerlijk; 
 • en soms een beetje té artistiek.

Dit jaar wordt voor jou heel anders. Het artistieke kun je gelukkig kwijt. Je krijgt er genoeg mensen gek genoeg voor om nieuwe dingen met jou uit te proberen. Denk aan een nieuwe bar proberen of iets spontaans doen zoals even gaan karten. Je zult merken dat je je eerlijkheid alleen niet altijd terugkrijgt hoe jij het wil. Mensen vergeten hun afspraken opvallend genoeg sneller dit jaar.

Als we het dan over financiën hebben, dan wordt dit een jaar waarin je veel op mag letten. Let op of afspraken worden nagekomen als je die bespreekt met collega’s, maar denk ook aan bonnen die sneller niet kloppen in restaurants. Wat wel fijn is, is dat je creativiteit de pan uitrijst. Een goed jaar om dus te ondernemen!

In de liefde zul je uitdaging genoeg hebben! Het word je alleen wel al snel te veel. Laat je vermoeidheid dan niet ervoor zorgen dat je een relatie opgeeft. Soms past een tegenpool namelijk perfect bij je.

Aap: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

 • Meelevend;
 • Heel creatief;
 • Blij;
 • Grappig;
 • maar soms de vrede te lang willen bewaren.

Hoi aap. Dit jaar wordt heel erg interessant voor jou! Je zult merken dat je wat minder bij je gevoel kan dit jaar, maar dat is ook minder nodig. Mensen praten liever niet over hun emoties door de energie van de draak. Hierdoor ga je veel tijd hebben voor je creatieve en vrolijke plannen. Mensen komen namelijk niet meer zo snel naar jou voor hulp als normaal! Een jaartje rust komt er dus aan.

Op werk wordt het elke dag anders. De sfeer is niet te peilen, maar zal over het algemeen goed zijn. Wel wijzigen plannen en ideeën om je heen wekelijks, dus er wordt veel flexibiliteit van je gevraagd. Er wordt vaak ook een hard spel gespeeld. Je zult dus nodig zijn om te bemiddelen.

Op liefdesvlak merk je wat lastiger aansluiting. Dat komt omdat je zult merken dat na een periode van daten, mensen toch net niet helemaal bij je passen. Dat wordt tóch dicht bij je intuïtie blijven om de juiste te vinden! Zit je al in een relatie, dan is het belangrijk goed te blijven communiceren.

Haan: 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

 • Kleurrijk;
 • Kent geen angst;
 • Opkomen voor anderen;
 • Lekker aards;
 • maar soms wat bot.

Wordt dit jouw jaar, haan? Het is goed dat je geen angst kent, want dat zul je veel nodig hebben. Mensen om je heen zullen erg impulsief zijn en daarmee beland je snel in situaties die misschien niet bij je passen, maar toch wel weer heel leuk zijn! Voor anderen opgekomen wordt niet meer door veel mensen gedaan, dus je zult nodig zijn. Gelukkig sta je met beide benen op de grond en zul je het komende jaar jóuw jaar maken. Als het namelijk op de ene manier niet lukt, dan wel via de andere weg!

Op werk merk je dat je vrolijk door kunt toeven waar je mee bezig was. Je zult een gemakkelijke tijd hebben om lekker los te kunnen laten waar anderen mee bezig zijn. Er zijn voldoende prikkels om je geboeid te houden.

Op het gebied van de liefde zul je merken dat je op de één of andere manier de juiste mensen aantrekt of geheel automatisch de juiste benaderwijze hanteert. Het gaat je gemakkelijk af in dit onderwerp!

Hond: 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

 • Trouw;
 • Open staan;
 • Houdt niet van liegen;
 • Oog voor detail;
 • en soms wat pessimistisch.

Hoi, hond. Voor jou gaat dit jaar heel anders zijn dan de vorige. Voor jou komt na de (te) lange periode van rust, periode van uitbundigheid aan. Leuk hoor! Rust moet je wel zelf bewust inplannen, maar daar gaan anderen niet zwaar aan tillen. Je omgeving zal vooral doen wat ze zélf willen! Dat betekent dat liegen er niet veel bij komt kijken, maar soms wel botheid. De manier waarop keuzes worden gemaakt en hoe er zo nu en dan dus niet voor jou wordt gekozen, kan soms zeer doen.

Op financieel gebied merk je dat je wederom dicht bij jezelf mag blijven. Je zult vooral merken dat je op een eilandje zit en vanuit die manier werkt en denkt. Ook al doet iedereen om zich heen voor je gevoel ‘maar wat’, vergeet niet open te staan voor hun ideeën. Ook als ze veel zeggen waar je niets aan hebt, kan het volgende dat ze als feedback geven toch heel kloppend zijn. Pas dus op voor de dat je wél op jezelf blijft reflecteren!

Op liefdesgebied zul je helaas ook het eilandjes gevoel hebben. Het is lastig een goede date te scoren, maar als je eenmaal een date hebt, dan zal het goed verlopen. In relaties kun je soms ook het gevoel van vervreemding van elkaar ervaren. Gooi dit dus altijd op en open!

Tenslotte de laatste in de Chinese horoscoop voor 2024 per sterrenbeeld- Varken: 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

 • Lief;
 • Respectvol;
 • Eerlijk;
 • Plezier;
 • en soms wat goedgelovig.

Varken, voor jou een jaar waarin je liefheid helaas niet altijd meer op prijs gaat worden gesteld. Vergeet daarom ten alle tijden niet om bij jezelf te blijven, want soms word je flink getest. Vergeet niet: er zitten altijd mensen in hetzelfde schuitje als jij. Je vriendelijkheid gaat nog steeds beloond worden als je dit geeft aan de mensen die het op dat moment verdienen.

Op werkgebied merk je dat je gemakkelijk klussen binnen scoort. Heerlijk! Dit heeft ook te maken met het stukje jezelf zijn. Hoe beter je blijft voelen wat jou blij maakt, hoe gemakkelijker alles je afgaat. Vergeet ook niet snel genoeg beslissingen te maken en soms iets meer te pushen naar je klant; ze hebben het nodig.

Op liefdesgebied merk je een aantal heerlijke vurige romances op je te wachten. Durf erop uit te gaan en je zult niet teleurgesteld worden.

Dit was het weer voor de Chinese horoscoop per sterrenbeeld voor in 2024! Wat herkende jij voor jezelf?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De Chinese horoscoop voor 2024 per sterrenbeeld!”