Geboren worden met een gave of later ontwikkelen?

geboren worden met een gave

Veel mensen beweren dat je met een gave geboren moet worden, anders ‘telt het niet’. Dat is natuurlijk jammer. Hoeveel mensen weten niet eens dat ze een gave hebben? Een spirituele gave is namelijk zoveel meer dan geesten zien of toekomst kunnen voorspellen. Het is oprecht al een gave als je heel goed bent in muziek, wat betekent dat je aanleg hebt voor helderhorendheid. Maar als je nooit stemmen hoort, kom je er niet gauw achter dat je muzikaliteit helderhoren is!

Vandaag bespreken we dus hoe het zit met geboren met een gave worden of hem later ontwikkelen. Dat je met gaven geboren kunt worden, is wel bekend. Maar kun je ook een gave later ontwikkelen? Is die dan wel even goed, sterk of zuiver?

Eerst even kort: wat is een gave. Een gave is niets anders dan 1 of meer zintuigen hebben die opvallend is. Een probleem aan je zintuig of juist een versterking, zijn signalen van een gave hebben. De gevolgen van een versterking op je gave, is dat je paranormale dingen kunt meemaken en waarnemen! Denk aan stemmen horen, aanrakingen voelen of automatisch schrift!

Wat moet je doen met een gave?

Wat een gave zoal is, is wel duidelijk. Veel mensen vragen zich vervolgens af wat ze moeten met een gave. Moet je dan per se medium worden, zoals ik? Of kan het anders? Het antwoord is: natuurlijk kan het anders! Het hangt helemaal af van je zielenmissie. En je zielenmissie is soms simpelweg: omgaan met heldervoelen. Betekent het dat je dan je werk ervan moet maken? Natuurlijk niet. Je zet het in hoe jij het wil. Als advocaat kun je bijvoorbeeld voelen wanneer iets een juiste timing is, als zorgmedewerker wanneer iets ernstig is en als bankmedewerker kun je bijvoorbeeld een angstig gevoel krijgen voordat je wordt gebeld, zodat je weet dat het mogelijk een hacker of onzuiver iemand is.

Als je je gave inzet in je dagelijks leven en niet alleen je werk, dan maak je het een voordeel. Zo verdwijnen ook klachten op je gave. Als helderruikend persoon kun je bijvoorbeeld verkouden zijn. Dit is dan alleen omdat je je reukvermogen niet volgt. Als je stank ruikt bij bepaalde mensen en niet onderzoekt waarom, dan kun je zomaar missen dat dit mensen zijn die je (energetisch) erg lastigvallen. Stank is namelijk vaak een waarschuwingssignaal. Het gevolg is dat je bijvoorbeeld chronisch verkouden wordt, want je gave raakt in de war van jouw (gebrek aan) handeling. Maar handel je wél, dan los je die verkoudheidjes zo op.

Mijn tip om je zielenmissie verder te achterhalen is simpelweg: wat is de rode draad in je leven? Wat kom je vaak tegen? En wat vind je léuk?! Die laatste vergeten mensen nog wel eens. Test hier ook met welke gave jij geboren bent!

Alles over geboren worden met een gave

Maar hoe zit geboren worden met een gave? Je wordt met je versterkte zintuig geboren als één van je (voor)ouders eenzelfde gave had. Heb je dat niet eerder gehoord? Dat er hele families zijn die alleen maar veel dromen ‘s nachts? Of hele families die allemaal chronisch verkouden zijn? Beide zijn gaven, in dit geval helderzien en helderhoren (oren-neus). Zo kom je dus aan een gave. Je familie hoeft niet letterlijk geesten te zien, als ze maar opvallendheden hebben aan hun zintuig zien. Dan kan het zomaar zo zijn dat de één geesten ziet, de ander voorspellend droomt en de ander aura’s ziet.

Waar je wordt geplaatst in een gezin, daar zit eigenlijk de grotere vraag. Wat heb jij al meegemaakt in vorige levens? Wat heb je nog niet onder de knie? En wat juist wel? Hoe kunnen ze een balans voor jou creëren in je volgende leven, dit leven? Met welke mensen die je in vorige levens hebt gekend mocht je nog iets afronden? En natuurlijk tenslotte: welke gave kun je erven van welke mensen? Juist, in dát gezin wordt je geplaatst!

Er zijn ook heel veel mensen die niet geloven in een gave later ontwikkelen. Alsof ermee geboren worden dan heel bepalend is en het zuiverst is. Maar zoals je misschien al kon opmaken: niets is minder waar.

Kun je een gave later ontwikkelen?

Je kunt geboren worden met het versterkte zintuig zien en al jaren genieten van je helderzien, maar niet weten dat het helderzien ís. Je hebt voorspellende dromen, je gaat alleen vriendschappen aan met mensen waarbij je ziet dat het een goed idee is, etc.. Soms hoeft een gave ook niet meer te zijn dan dat. Maar het kán wel verder ontwikkelen. Bijvoorbeeld als je dat wil of als het daar tijd voor is. Misschien gaan er in korte periode veel mensen bij je overleden en wíl je ze zien. Dan kan dat, want die gave heb je.

Een gave die je nooit hebt gehad, kan ook opeens aangaan. Je kunt nooit last hebben gehad van je oren en verkoudheid en uit het niets tinnitus krijgen. Dan is er een gave aangegaan op je oren. En het klinkt negatief. Dus wat is er de laatste tijd gebeurd dat het universum zich genoodzaakt voelde jou aan te spreken en in dit geval: pijn te doen? Het antwoord van tinnitus is vrijwel altijd: geen gehoor hebben gegeven aan jezelf. Je gave is nu echter wel aan! Pas wat je hebt geleerd toe en geef gehoor aan jezelf. Als je wil, kun je daarna ook zeker overledenen soms horen.

Een gave kan ook aanspringen bij interesse. Als je bijvoorbeeld een spiritueel object besteld, of het nou werkt of niet, of gewoon een boek, kun je het signaal geven aan het universum dat je zin hebt in een extra gave. Zo kun je van de één op de andere dag opeens geuren ruiken, helderruiken! Wat denk jij? Kun je geboren worden met een gave, hem later ontwikkelen of allebei?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Geboren worden met een gave of later ontwikkelen?”