Wake-Induced Lucid Dream (WILD) techniek

Wake-Induced Lucid Dream

Heb je ooit gedroomd van lucide dromen of astraal reizen? Dat zijn dromen waarin je controle hebt over wat er in je droom gebeurt. Denk aan door de lucht zweven of een gesprek voeren met een overledene. Lucide dromen stelt je in staat om de regisseur van je dromen te worden, en de Wake-Induced Lucid Dream (WILD) techniek is een van de manieren om deze opmerkelijke staat te bereiken.

Wat is de Wake-Induced Lucid Dream methode?

De WILD methode is een populaire techniek om dromen op te wekken die bij je zelf kunt opwekken. In tegenstelling tot sommige andere methoden, houdt WILD in dat je direct vanuit een wakkere toestand een lucide droom binnengaat, zonder eerst het gebruikelijke proces van in slaap vallen te doorlopen. Het is alsof je een bewuste sprong maakt van de werkelijkheid naar je droomwereld.

Hoe werkt de WILD methode?

Begin met het kiezen van een tijdstip voor je WILD-poging. Het is ideaal als je goed uitgerust en ontspannen bent. De meeste WILD-pogingen worden gedaan tijdens middagdutjes of na een paar uur slaap ‘s nachts. Dat komt omdat je dan het gevoel van slapen nog goed in je hebt. Nadat je het tijdstip hebt gekozen, zorg je voor een juiste omgeving. Zoek een comfortabele en stille plek om te gaan liggen. Je kunt je bed, een bank of zelfs een gezellige plek op de vloer gebruiken. Zorg ervoor dat je niet gestoord zult worden tijdens je poging.

Nu kunnen we beginnen. Je begint met ontspanning. Ga in een comfortabele positie liggen en concentreer je op het ontspannen van je lichaam. Begin bij je tenen en werk omhoog naar je hoofd, laat eventuele spanning of strakheid los. Je hoofd doe je als laatst omdat je daarmee de beelden ontvangt. Terwijl je ontspant, let je goed op je gedachten en de sensaties in je lichaam. Je streeft ernaar een staat van bewustzijn te behouden terwijl je lichaam in de vroege stadia van de slaap terechtkomt.

Nu komt de overgang. Terwijl je lichaam ontspant en je het gevoel hebt dat je op het punt staat in slaap te vallen, probeer je een dunne draad van bewustzijn te behouden. Je wilt dat je geest wakker blijft terwijl je lichaam in slaap valt. Om dit proces te vergemakkelijken, engageer je in levendige visualisatie. Stel je een droomsituatie of -locatie voor. Beeld je in dat je je bewust wordt binnen die droom. Het doel is om naadloos over te gaan van wakker zijn naar je droom terwijl je je bewustzijn behoudt. Voorbeeld: kies een droom waar je vaker over droomt. Werk die omgeving uit: fantaseer erover en doe alsof je er echt bent.

Wat kun je merken?

Als eerst kun je hypnagogische beelden ervaren, dit zijn droomachtige visuele of zintuiglijke ervaringen die optreden terwijl je in slaap valt. Omarm deze ervaringen en laat ze je dieper in de droomwereld trekken. Voer een realiteitscontrole uit. Dit kan zijn proberen je vinger door je handpalm te duwen of proberen te ademen terwijl je je neus dichtknijpt. Als je deze acties in je droom kunt uitvoeren, ben je waarschijnlijk in een lucide droomstaat. Zodra je de lucide droom binnengaat, is het belangrijk om deze te stabiliseren. Soms kan de opwinding van het beseffen dat je in een droom bent, ervoor zorgen dat je wakker wordt. Om dit te voorkomen, betrek je je zintuigen in de droom. Raak objecten aan, bekijk je omgeving van dichtbij en dompel jezelf volledig onder in de droom.

Waarom kiezen voor de Wake-Induced Lucid Dream?

De WILD-methode heeft verschillende unieke aantrekkingspunten:

Directe toegang: met WILD ga je rechtstreeks vanuit een wakkere toestand een lucide droom binnen. Dit betekent dat je je bewust bent van de overgang, wat de droom meer meeslepend en levendig kan maken. WILD leidt vaak tot zeer levendige en stabiele lucide dromen. Omdat je vanaf het begin bewust bent, is de kans groter dat je controle hebt over de droomomgeving.

Andere behulpzame tips

Er zijn meer tips om je kans op slagen met WILD te verbeteren! Hieronder som ik ze op:

  1. Timing: experimenteer met het tijdstip van je WILD-pogingen. Sommige mensen hebben succes tijdens middagdutjes, terwijl anderen betere resultaten behalen tijdens de vroege ochtenduren. Ik persoonlijk heb vaak succes bij de dutjes;
  2. Consistentie: net als elke vaardigheid verbetert WILD met oefening. Wees consistent in je pogingen, zelfs als je niet meteen slaagt;
  3. Blijf bewust: houd je geest gefocust en bewust tijdens de overgang. Het is gemakkelijk om in een gewone droom te vervallen als je het bewustzijn verliest;
  4. Visualisatie: ontwikkel je visualisatievaardigheden. Hoe levendiger je je droomsituatie kunt voorstellen, hoe soepeler de overgang waarschijnlijk zal zijn;
  5. Blijf ontspannen: vermijd frustratie als je eerste pogingen niet werken. Frustratie kan het proces hinderen. Blijf geduldig en geniet van de reis.

Mijn persoonlijke tip is ook: kijk hoe je op verschillende dagdelen überhaupt slaapt. Heb je tijdens 1 dagdeel vooral dromen? Dan is dát een gunstig moment om de WILD te oefenen!

Heb jij de Wake-Induced Lucid Dream al eens geprobeerd?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Wake-Induced Lucid Dream (WILD) techniek”