Bijgeloof? Handen die jeuken en de spirituele reden

handen die jeuken

Heb jij ook wel eens gehoord over het bijgeloof van handen die jeuken? Daar zijn veel verhalen over. De één vertelt over geluk en ongeluk dat ermee samenhangt. De ander zegt dat het te maken heeft met geld. Dat is ook een juiste theorie.

Maar eerst: waarom hebben we te maken met de jeukende handen? Dat heeft onder andere te maken met tekens. Maar waarom krijgt men tekens? Deze signalen worden gestuurd door onze begeleiders (gidsen, engelen, overledenen), je onderbewuste, een vervelende energie en het universum. Eigenlijk is het altijd 1 van die 4. Zij willen je dan iets leren. Dit doen ze op allerlei manieren. Soms doen ze dat met pijn, soms gewoon met iets neutraals, zoals de jeukende handen!

Er zijn ook redenen los van tekens! Dat heeft meer te maken met energieën voelen, positieve en negatieve. Vandaag gaan we alle spirituele redenen en het bijgeloof doornemen!

Gewoon het bijgeloof

Het meest bekendste bijgeloof is dat jeuk in/ aan je handen staat voor goed nieuws of slecht nieuws en dan voornamelijk afhankelijk van welke hand het is. Heel vaak gaat dit nieuws over financiën. De jeuk voel je vooral in het midden van de binnenkant van je hand. Ik zou als leidraad het volgende nemen: je rechterhand die jeukt betekent veel/ onverwachte uitgaven. En je linkerhand betekent ontvangen. Vaak bedoelt dit signaal niet de dagelijkse dingen, zoals je maandelijkse uitbetaling, maar meer de onverwachte dingen. Denk eerder aan plotse boetes of een leuk kado van iemand.

Hoe ik het zelf onthoud is dat de meeste mensen rechts zijn. Zij betalen dan ook met hun rechterhand. Zo onthoud ik dat dat uitgeven is. De hand die overblijft, is de ontvangende hand. Echter kan ik me ook voorstellen dat het voor linkshandige mensen wellicht andersom is. Dat weet je alleen als je het even gaat testen als je handen jeuken.

Deze tekens zijn er vooral om je te laten inzien dat energie bestaat en om je bewust te maken van deze wereld. Soms is het ook een waarschuwing. Als je rechterhand jeukt vlak voor het autorijden, is het misschien noodzaak wat voorzichtiger te werk te gaan tijdens je rit. Zo komt het echter ook vaak voor dat er dan ‘niets gebeurt’ als je hand jeukt, maar eigenlijk heb je dan dus iets voorkomen.

De reden waarom handen letterlijk jeuken bij signalen over geld is omdat geld energie is. Je koopt of verlies met geld geluk. Daarom is er ook zoveel bekend over de wet van de aantrekking.

Handen die jeuken door energie

Handen kunnen echter ook door andere energetische zaken opeens jeuken. Namelijk hele letterlijke dingen. Ik zal ze allemaal doornemen!

Je handen kunnen jeuken als je kunt healen. Dat betekent dat je energie uit je handen laat komen om een ander te healen. Wat er gebeurt, is dat je waar iemand anders energie mist, dit aanvult met (jouw) helende energie. Zo genezen klachten, maar alleen de klachten die er waren door gebrek aan energie. Denk bijvoorbeeld aan trauma of stress. Maar soms jeuken je handen willekeurig. Dan is de leidraad vooral: als ze vaak jeuken bij een bepaald persoon, dan kun je deze persoon waarschijnlijk helpen. Óf ze jeuken omdat je je energie niet kwijt kan terwijl dat juist zo goed bij je zou passen. Dan jeuken ze wat onregelmatiger, zonder patroon.

Je handen kunnen ook opspelen als iemand symbolisch gezien in je allergie zit. Daar kun je simpelweg jeuk van krijgen. Ook hier is de kunst na te gaan bij wie dit opspeelt. Zo kun je de persoon om wie het gaat beter inschatten en hier je voordeel mee doen. Dit zou je dus ook een teken vanuit je onderbewuste kunnen noemen. En als je handen zoals eerder beschreven zonder patroon willekeurig wel eens jeuken, dan kan dit ook wel eens je onderbewustzijn zijn. Of je gids. Hij wil dan aangeven dat je je mag verdiepen in het spirituele.

Tekens door magie

Natuurlijk is er nog een kleine uitzondering in dit alles en dat is magie. Magie is een sterke vorm van energie dat wordt gedaan om een doel te behalen. De meeste mensen kennen de negatieve kanten van deze voodoo. Dit wordt ingezet om pijn te doen, iemand ongelukkig te maken of iemands vrije wil af te nemen. Magie kent vele soorten. De bekendste vormen zijn vloeken, geesten of magie dat op afstand naar je wat gestuurd. Deze energieën op je hebben, hebben altijd 2 gevolgen voor jou. Het eerste gevolg zijn de consequenties, de schade dus. Het andere gevolg zijn tekens. Deze tekens helpen je alert te worden van wat er speelt. Immers wil je onderbewuste er heel graag vanaf. Zo kun je bij bijvoorbeeld een donkere geest bij je hebben als consequentie hebben dat je je gemeen gaat gedragen. Maar het teken dat erbij komt kijken is dat je de geest soms in spiegels ziet.

De magie die op handen terugkomt is ‘fysieke magie‘. Deze wordt met een letterlijk tastbaar poedertje of olie ergens opgesmeerd. Bijvoorbeeld bij je voordeur, op geld of op een deurklink. Als je dit aanraakt, loop je magie op. Deze symptomen zijn anders dan bij geesten. Ze zijn vooral krampen krijgen of het afnemen van de functionaliteit van je hand. Als teken krijg je echter eczeem of… jeuk! Dit kan dat gekriebel op je handen dus ook betekenen.

Heb jij wel eens opgemerkt dat je handen hebt die jeuken? Heb je ooit het signaal kunnen achterhalen? En wil je hulp? Laat natuurlijk een reactie achter.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Bijgeloof? Handen die jeuken en de spirituele reden”