Welke soorten Sihr magie zijn er?

soorten sihr magie

Wat is Sihr?

Vandaag gaan we in op de soorten Sihr magie die er bestaan. Sihr is een vorm van magie of tovenarij. Het woord wordt in de Islam veel gebruikt en er wordt ook in de Koran over gesproken. Het gebruikt krachten om invloed uit te oefenen op materie of de mens. Het gebruikt bovennatuurlijke krachten om de natuurlijke wereld te manipuleren. Zo wordt het vaak ingezet om geluk in de liefde, geld of gezondheid te behalen, maar dan vaak wel over de rug van andere mensen. Het betekent voornamelijk zwarte magie. Zo worden hiermee bijvoorbeeld rechters beïnvloed of wordt de ziekte van iemand overgedragen naar het gezonde slachtoffer. Hoewel de doelen van deze magie vaak hetzelfde zijn, wordt de magie op veel verschillende manieren toegepast.

Andere woorden die vaak worden gebruikt naast Sihr zijn winti, voodoo en hoodoo. Laten we snel meer over lezen over Sihr.

Gevolgen van Sihr

In plaats van feiten op te noemen die overal op het internet wel te vinden zijn, bespreek ik eerst uitgebreider de gevolgen van Sihr. Ik zal spreuken betrekken om het één en ander toe te lichten en ook praktijkvoorbeelden.

De gevolgen van Sihr zijn ontzettend groot. Qua een individu houdt het in dat ze erdoor verward kunnen worden, ongelukken krijgen, verslaafd kunnen raken, ziek kunnen worden of de aanstichter willen dienen.

Voor een relatie wordt de magie vaak ingezet om partners uit elkaar te krijgen. Dit gebeurt vaak door het gevoel van één of beide partners te beïnvloeden. Zo ontstaat er ruzie of vreemdgaan. Nog vaker wordt ook het lichaam aangevallen. In de hoop dat de partners elkaar dan niet meer zien zitten. Er komen ook klachten bij intimiteit en vruchtbaarheid bij kijken. Kortom wordt deze magie ingezet om 2 partners uit elkaar te krijgen. Vaak wordt dit gedaan door iemand die verliefd is op één van de partners of door (schoon)familie. Ook wordt soms het huis aangepakt, in plaats van de individuen zelf. Zo worden ze bang in huis en willen ze deze verlaten.

Huismagie gaat verder dan dat. Er wordt ook Sihr gedaan op huizen omdat mensen jaloers zijn op iemands rijkdom of omdat mensen zelf in het huis willen wonen. Buren gebruiken het ook vaak, als ze om een reden het slachtoffer niet als buur willen. Zo verstoort de voodoo nachtrust, raakt het mensen die er wonen ook werkelijk aan of laten ze de bewoners ruzie zoeken met elkaar.

Soorten van Sihr magie

Liefdesspreuken en betoveringen is één van de meest voorkomende categorie van Sihr magie. Het manipuleert emoties en verlangens.  Deze bezweringen worden vooral toegepast met talismannen die magische eigenschappen hebben. Deze eigenschappen zijn er met spreuken en (kruiden)rituelen in geplaatst. Zo stuurt het voorwerp gevoelens van iemand naar wie er aan het voorwerp gelinkt is. Dit voorwerp wordt stiekem in huis geplaatst of werkt op afstand.

Zo’n zelfde talisman kan ook worden gebruikt om een individu te verwarren om hem of haar te pesten of zelfs uit huis te jagen. Dit wordt vaak gedaan vanuit jaloezie of wraak. In de Indrajal staat zelfs een voorbeeld over hoe een hond behekst wordt zodat een persoon altijd bij die hond wil zijn. Echter snapt de persoon dit dan niet en ontstaat er verwarring.

Illusie, glamourmagie, natuurlijk een onderdeel van verwarring, is ook een fascinerend aspect van Sihr magie. Het gaat om het creëren van illusies, het manipuleren van waarnemingen of het veranderen van verschijningen. Beoefenaars van dit soort Sihr magie gebruiken hun vaardigheden om anderen te misleiden, grootse illusies te creëren of hun ware identiteit te verbergen. Vooral dit laatste is mijn punt: magie beoefenaars willen niet betrapt worden.

Vloeken zijn natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van deze magie. Dit wordt vaak mondeling gedaan: met uitspraken. Hierdoor ontstaat ongeluk of leed bij het slachtoffer. Soms worden zelfs hele families betrokken om iemands leven te verwoesten. Door het uitspreken van vloeken worden bovennatuurlijke entiteiten aangeroepen. Dit wordt ook necromantie genoemd en beïnvloedt de doden. Vaak wordt er ook een gebed/versje/mantra uit een donker boek voor gebruikt, zoals de Shams al Ma’arif.

Positieve Arabische magie

Waarzeggerij is ook onderdeel van hekserij en magie. Mensen proberen verborgen waarheden bloot te leggen of in de toekomst te kijken. Veelgebruikte methoden zijn natuurlijk het gebruik van astrologie, tarotkaarten, handlijnkunde, scrying en numerologie. Zo wordt dit soms gebruikt om illusie magie te ontmaskeren.

Maar er zijn veel meer positieve dingen. Veel positieve spreuken worden zelfs gebruikt om slechte magie tegen te gaan. Zo is een bekend voorbeeld in de Islam een spreuk op te schrijven en de poeder ervan te laten opdrinken door iemand. Dit verlicht iemand van pijn of voodoo dat vast zit in het lichaam. In het Hindoeïsme wordt vaak met (beïnvloede) eieren langs het lichaam wrijven gewerkt om magie uit het lichaam te krijgen.

Verder zijn veelgebruikte methoden van het verdrijven of relatie magie weghalen iets onder een kussen leggen, een spreuk verbranden en dieren opofferen.

Kussen magie werkt vooral door in een slaap en ligt letterlijk in bed. Daarom gaan deze spreuken vrijwel altijd over geliefden die ruzie hebben bij elkaar brengen en slechte slapers helen.

Spreuken worden vaak verbrand, in water gelegd of begraven, of een combinatie hiervan. In mijn ervaring is verbanden een hardnekkige spreuk stoppen, in water energie neutraliseren en begraven is iets afvoeren. Heel vaak wordt bij begraven en verbranden het crematorium benoemd. De kolen van het crematorium, begraven naast het crematorium of zelfs as of botten van een overledene gebruiken. Omdat je op die manier kracht leent van overledenen maar ook verdriet, geloven mensen dat hier een ritueel doen, sterker is. Andere mensen zeggen dat de overledenen in die plaats je meer kunnen bijstaan en helpen omdat de brug naar de geestenwereld kleiner is.

Inzage Sihr

Hieronder volgen enkele voorbeelden van enkele van bovengenoemde spreuken.

dood spreuk

Bovenstaande schriftelijk spreuk is een doodspreuk. Dat is natuurlijk ook de reden waarom ik een stukje van de spreuk heb verwijderd. Met de juiste ingrediënten en juiste voorgebeden, wordt hiermee leed veroorzaakt.

deurmat

Dit is een spreuk om buren of anderen uit hun huis te jagen.

kussen

Bovenstaande is een spreuk om onder 2 kussens te leggen wanneer er sprake is van ruzie tussen 2 geliefden.

schorpioen

Dit is een spreuk om onder de juiste omstandigheden en inkt op te schrijven en te laten opdrinken om pijn te verlichten.

Conclusie soorten Sihr magie

Sihr-magie omvat een rijk tapijt van occulte praktijken, elk met zijn eigen unieke doel, methoden en historische context. Van liefdesspreuken en betoveringen tot vervloekingen en bezweringen, van waarzeggerij tot illusie en glamour, en van necromantie tot bezweringen met geesten, de diversiteit binnen de Sihr-magie is enorm. Door deze soorten te onderzoeken, krijgen we een dieper inzicht in de ingewikkelde wereld van occulte kunsten en de overtuigingen en praktijken die de menselijke fascinatie voor bovennatuurlijke krachten door de geschiedenis heen hebben gevormd.

Welke soorten Sihr magie herkende jij?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Welke soorten Sihr magie zijn er?”