De spirituele reden achter vergeetachtig zijn

vergeetachtig zijn

Vandaag hebben we het over de spirituele reden achter vergeetachtig zijn. Natuurlijk zitten er allereerst veel medische en aardse redenen achter vaak iets vergeten. Denk aan ADHD hebben, een ziekte of simpelweg stress of een drukke baan. Maar dat is op zich logisch, en vandaag gaan we dan in op de meer energetische redenen. Want wist je dat vergeetachtig zijn een heel veel tips en tekens met zich mee kan brengen? Deze zijn bedoeld om jou verder te helpen! En een enkele keer is het bedoeld om je te pesten, maar daar gaan we zo ook op in.

Spiritualiteit heeft altijd een zweverige betekenis, een rare lading. Maar er wordt eigenlijk vaak niets anders mee bedoeld dan luisteren naar je intuïtie. Een stapje terug doen bijvoorbeeld, of een andere route inslaan. Een andere vriendschap aangaan. Je kunt je intuïtie ook een/ je gids noemen. Dan hebben we het wat meer over hooggevoeligheid. Je bent hierdoor veel vatbaarder voor prikkels en dat wat er letterlijk om je heen gebeurt. Tenslotte wordt het wat meer paranormaal als we het hebben over geesten en die onbewust kunnen waarnemen, wat we in deze blog ook verder door gaan nemen.

Waarom pakken de energieën ons?

Mijn zienswijze is dat we snel dingen vergeten door energieën, de onzichtbare wereld. Dat is natuurlijk ook logisch als de aardse zaken ook simpelweg zijn uitgesloten. Maar de vraag is dan eigenlijk: waarom kunnen deze energieën zoveel invloed hebben? Zoveel dat we dingen vergeten? Als iedereen zo letterlijk energie zou waarnemen, zou er ook helemaal geen taboe meer zijn op de spiritualiteit en paranormaliteit. Maar dat is ook precies waarom de onzichtbare wereld ons subtiel benadert. En vergeetachtig zijn, is subtiel genoeg. Energie is overal. We voelen hoe iemand anders zich voelt of krijgen regelmatig door wat een ander denkt. Dat reist allemaal via energie. En onze gaven… wat eigenlijk niets anders is dan een vergroting op onze zintuigen. Je hebt gewoon zien en je hebt helderzien, wat dan inhoudt: veel dromen, aura’s zien, geesten zien, toekomst zien, etc..

Niet iedereen is vatbaar voor energieën en dan met name rond hun hoofd, want vergeetachtig worden door energie, betekent dus dat er een andere energie bij je hoofd zit. Niet bij iedereen drukt het op of rond hun hoofd. Anderen krijgen bijvoorbeeld pijn van energie of raken dingen kwijt. Maar waarom doen energieën deze moeite? Is het gemeen bedoeld? Wie zijn die energieën? Of wat? Dat gaan we hieronder doornemen!

De spirituele reden achter vergeetachtig zijn door jezelf

Energie wordt altijd gecreëerd. Hier is niet veel voor nodig. We hebben het in dit geval over energie vanuit onszelf. Energie wordt gecreëerd als het sterk is. Voorbeelden om dit te laten ontstaan zijn heftige emoties, zowel positief als negatief. Maar denk tevens aan erg ziek zijn, erg verward zijn of heel geschrokken zijn. Als er maar energie vrijkomt. Het is niet voor niets dat we fysieke sensaties voelen bij extreme emoties. Denk aan keelpijn na emotioneel trauma. Op het moment dat we dus om wat voor reden dan ook sterke energie om ons heen hebben, krijgt dit soms een zogenaamd eigen leven. Zo kan het zijn dat je denkt dat je last hebt van een geest, terwijl het je eigen zware energie is. Of… je vergeet er natuurlijk dingen door.

Daarnaast kun je ook los van energie last hebben van dingen niet herinneren. Dit heeft vooral te maken met je levensmissie. Volg je in je dagelijks leven genoeg je intuïtie? Of bevuil je je hoofd teveel met zaken die er niet toe doen? Dan kan je eigen onderbewuste je proberen op het rechte pad te trekken. Hoe? Door je te hinderen. Hij hoopt dan dat je snapt waarom je wordt gehinderd. Elk onderbewuste verhindert anders, en sommige doen dat met vergeetachtigheid. Je kunt last hebben van weinig kunnen herinneren door je onderbewuste vooral herkennen aan sowieso een innerlijke onrust ervaren.

De invloed van anderen

Tenslotte kunnen we vergeetachtig zijn door anderen. Deze anderen betreffen mensen én entiteiten. Entiteiten bestaan uit gewone mensen die zijn overleden, gidsen (begeleiders) of engelen. Zodra iemand van hen zélf vergeetachtig is en jij bent daar gevoelig voor, kan dit resulteren in snel dingen vergeten bij jezelf. Je kunt denken aan een geliefde overledene die plots is overleden en daardoor verward is geraakt of een oud bewoner van je huis die misschien niet doorheeft dat hij dood is. Gidsen en engelen veroorzaken vergeetachtigheid gelukkig niet zo vaak, want die willen je helpen.

Je kunt ook dingen vergeten door andere (levende) mensen. Je kunt, als je daar wederom gevoelig of kwetsbaar voor bent, andere mensen die vergeetachtig zijn, die prikkels die zij uitstralen, overnemen. Ze hoeven niet eens negatief te zijn. Als ze om welke reden dan ook ze een slecht geheugen hebben, dan kun je dit overnemen. Als je omgaat met negatieve mensen die je bijvoorbeeld willen laten ontslaan op je baan, dan kan hun heftige energie ook op vergeetachtigheid slaan. En tal van andere zaken uiteraard, zoals dat mensen vervelend tegen je doen, dat cliënten ontevreden over je zijn, etc.. Maar daar hebben we het vandaag niet over.

Het is in ieder geval altijd noodzaak om goed na te gaan wat je vóelt bij je vergeetachtigheid. Dat vertelt je echt al heel veel. Welke spirituele reden van vergeetachtig zijn is op jou van toepassing?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

2 thoughts on “De spirituele reden achter vergeetachtig zijn

  1. D. Goncalves says:

    Deze verklaart veel me hoogvoeligheid word nu extreem en nu dat ik dit lees begrijp ik er meer en meer van. Bedankt voor de verhalen en alle uitleg ervan. Heel taboe wanneer ik ergens mee zit dan vind ik de nieuwsbrief soms kijk ik daar gewoon overheen😑

    • Desiree says:

      Hoi lieverd! Leuk van jou weer te horen! Dan toont de nieuwsbrief zich blijkbaar wanneer je het nodig hebt! Ik heb bij jou ook het idee dat je dagelijks veel doet waar je niet achter staat. De vergeetachtigheid wordt minder als je elke dag in ieder geval een uur tijd probeert te maken voor waar jij echt blij van wordt.

LEAVE A COMMENT