De spirituele reden achter oogcontact vermijden

spirituele reden oogcontact

We bespreken de spirituele reden achter oogcontact vermijden. Is jou dat wel eens opgevallen? Dat sommige mensen, misschien jijzelf, vaak geen oogcontact maken? In veel culturen is dat niet respectvol. Aan kinderen die je niet aan willen kijken wordt al gauw geleerd dat ze elkaar en vooral volwassenen moeten aankijken. Soms wordt dat door volwassenen ook gebruikt om macht uit te oefenen, wat overigens niet áltijd slecht is. In sommige culturen of landen is elkaar direct aankijken echter juist onbeleefd. Door iemand niet aan te kijken heb je bijvoorbeeld respect voor diegene als partner van iemand. Maar wist je dat er ook vaak een spirituele reden zit achter oogcontact vermijden?

Er speelt meer aan energieën dan alleen ‘wat hoort’ waardoor mensen elkaar niet aan willen of kunnen kijken. Bedenk maar dat energie soms zo zwaar kan voelen dat je ogen niet eens echt open kúnnen. Lees gauw verder!

Hooggevoeligheid

Het komt vrijwel allemaal neer op energie lezen. Ik zal het uitleggen. Sommige mensen zijn hooggevoelig. Dat houdt in dat ze niet alleen in emoties gevoeliger zijn voor anderen, maar ook voor prikkels. Een prikkel is alles dat is. Van dingen die je kunt zien, tot gebeurtenissen van anderen die je niet kunt weten, maar wel kunt voelen. Als je zo gevoelig bent voor prikkels, kun je de volgende zaken regelmatig ervaren:

-Steeds bepaalde klachten hebben na een lange dag, zoals hoofdpijn of iets anders dat staat voor het opvangen van teveel prikkels;

-Het hebben van emotionele uitbarstingen, zoals woede of verdriet omdat je lichaam de prikkels probeert te lozen;

-Moeilijk in groepen kunnen praten omdat hun prikkels te zwaar opwegen tegen de jouwe;

Met pijn van anderen lopen terwijl dat niet van jou is. Voorbeeld: als iemand altijd keelpijn heeft, krijg jij dat ook als jij diegene ziet.

-Tenslotte je snel vervelen omdat je je vorige levens onbewust goed herinnert en en daarom al bekend bent met veel hobby’s en beroepen.

Dit zijn punten die mensen niet op willen lopen, maar tegelijkertijd begrijpen ze niet waaróm ze er last van hebben. Op dat moment nemen ze het heft in eigen hand. Hoe? Door prikkels te vermijden.

Energie vermijden

Hoe voorkom je prikkels? Dat is eigenlijk vanaf dit punt heel logisch. Je voorkomt prikkels door ze letterlijk te ontlopen. Dat houdt in dat je bronnen van prikkels vermijdt. Denk aan niet meer kunnen of willen werken of niet meer willen socializen. Soms kun je echter niet zomaar van alles ontlopen. Dan bedenk je meestal tussenweggetjes. Dat brengt me dan ook bij oogcontact vermijden. Wanneer je oogcontact maakt, weet je sneller hoe iemand zich voelt of hoe iemand iets bedoelt. Dat weet je omdat prikkels door jullie oogcontact heen en weer reizen. Als je dus geen oogcontact maakt, scheelt je dat aan het einde van de dag heel veel prikkels! En dus scheelt het heel veel klachten. Andere gewoontes die gevoelige mensen hebben om prikkels te ontlopen zijn tijdens een gesprek altijd willen meeschrijven; dan hoef je ook geen oogcontact te maken.

Gelukkig kun je ook bewuster prikkels vermijden, zoals met energiekoorden leren knippen, sporten of je te omringen met mensen die jou energie geven.

Het spirituele eraan is dat je tijdens oogcontact nog veel kunt waarnemen dan alleen prikkels. Je kunt, als je een gave hebt zoals helderzien, veel leugens of waarheden aflezen aan een persoon. Maar velen hebben ook andere gaven, zoals helderhoren of helderweten. Dan leidt oogcontact maken, dat helderzien triggert welke jij niet ontwikkelt hebt, juist erg af. Door oogcontact niet te maken, hebben hun gaven veel meer ruimte om iemand in zijn totaal te kunnen lezen. Namelijk met de oren of met het gevoel (heldervoelen).

Het paranormale als spirituele reden achter oogcontact vermijden

Sommige personen hebben erg veel aanleg voor het paranormale. Zij nemen gemakkelijk geesten of aura’s waar. Deze zaken gebeuren door middel van je derde oog. Die staat dan aan. Je derde oog zit in het midden van je voorhoofd. Als dit je dagelijks overkomt, ben je gewend om met iets anders te kijken dan je ogen. Op het moment dat dan oogcontact wordt gevraagd tijdens een gesprek, ben je dat simpelweg niet gewend. Dat is omdat je met 1 been een soort van in de geestenwereld staat. En dat is ook helemaal oké.

Oogcontact is ook een hele mooie truc om iets te verkopen. Samen met namen benoemen van mensen. Door oogcontact te maken, geef je anderen het idee dat je zelfverzekerd bent en weet waar je het over hebt. Je geeft het idee dat je ze ziet. Sommige mensen zijn daar gevoelig voor. Heb je toch moeite met oogcontact, dan kun je ook tussen de wenkbrauwen kijken.

Welke spirituele reden achter oogcontact vermijden herkende jij?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

2 thoughts on “De spirituele reden achter oogcontact vermijden

 1. Joop says:

  Ik kijk zoveel mogelijk niet aan. Het gevoel bij aankijken is dat ik haast in de ander ga en dingen voel van die ander. Ik wil dat maar zelden. En anderen ervaren hèt ook niet als prettig. Ze voelen aan dat ik dingen opmerk.
  Anderzijds als ik niet kijk en luister dan hoor ik mezelf dingen antwoorden ,waarvan ik niet weet wat die vandaan komen.
  En heb ik even later een suf gevoel.

  Al met l houd ik rekening met mezelf..op praktische wijze…heb ook graag een muts op en zonnebril….dat lijkt raar maar het is n soort barrière…
  De aan en uit knop mis ik lijkt het.

  • Desiree says:

   Hoi Joop! Goh, dat kan ik me erg voorstellen. Ik geloof dat jij heldervoelend en helderziend bent, dan krijg je die combinatie. Ik vind het zeker niet raar klinken! Kun je je niet verdiepen in andere vormen van het aan- en uitzetten? Sommige vinden een edelsteen of een kruid bij zich dragen bijvoorbeeld fijn.

LEAVE A COMMENT