Het engel getal 16, 1616 en 16:16

het engel getal 16

Vandaag gaan we het hebben over het engel getal 16! Zoek net een ander engelgetal? In de blog over engelengetallen kun je vinden wat jouw specifieke getal betekent! Nummer 16 heeft de combinatie van de 2 getallen: de 1 en de 6. Een engelgetal, ook wel meestergetal genoemd, houdt in dat je een getal veelvuldig ziet terugkomen in je leven. Dit kan ook een dubbel getal zijn, zoals 1616 of de 16 vinden naast een ander getal, zoals een kassabon met €10,16. Wat opvallend is, is dat het terugkerend is. Je wordt steeds bewust van gemaakt. Je ziet het getal elke dag weer op de klok, afgerond kwart over 4. Of je ziet het in het verkeer of het tijdstip dat iemand je appt. 16 is geen getal dat vaak voorkomt en het heeft ook geen dubbele factor, zoals 11 wel heeft. Toch is 16 ook een meestergetal.

Betekenis van engelengetallen

Engelengetallen worden vaak breed geïnterpreteerd. Vandaag neem ik je mee in mijn interpretatie. Laten we beginnen met hoe ze eruit zien. Engelengetallen worden dubbele getallen genoemd. Het zijn herhalende cijfers. Het woord ‘engel’ zit hieraan vastgeplakt omdat het getallen zijn die opvallen. Zo valt bijvoorbeeld 154 minder op. Men gelooft daarom dat engelen, gidsen of aartsengelen deze cijfers aan ons laten zien. Daar zit een boodschap achter. Het geloof is een interessant iets. Als jij gelooft in engelengetallen, gaan je gidsen daar vanzelf mee werken.

Er zijn ook vaak engelen getallen die in drievoud komen. Die vallen pas echt op. Denk maar aan 333. Bijvoorbeeld 3 over half 4. Maar ook met 16 wordt vaak gewerkt. Vooral omdat het op de klok te vinden is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld 27. Maar wat willen ze precies zeggen? Dat kun je voornamelijk afleiden aan de vindplaats.

Vindplaatsen van engelengetallen

Als je wil weten wat het engel getal 16 betekent, kun je het best kijken naar een aantal praktische factoren. Denk aan vindplaats en denk aan wanneer je ze voor het eerst zag. Deze combinatie helpt je de betekenis te begrijpen. Qua vindplaatsen kun je denken aan het verkeer, een tijdstip, je klok of een bedrag. Maar vergeet ook je gevoel niet. Wat roept het getal bij je op?

Laten we het verkeer doornemen. Als je de cijfers in het verkeer ziet zoals op een kenteken of hectometerpaal, kan het te maken hebben met waar je naartoe gaat. Willen je gidsen iets zeggen over je werk? Of je sport? En is het dan een waarschuwing of juist iets goeds?

Als het een tijdstip is op de klok, kan het eerder algemene betekenis hebben welke je straks onderaan de blog vindt.

Een bedrag kan tenslotte een teken of hint zijn voor je geld. Misschien laat je kansen liggen of heb je last van energie op je geld. Of moet je nuchter gezien gewoon oppassen met je uitgaven en kan het bijvoorbeeld slimmer.

Je blijft het getal 16 niet voor altijd zien. Vaak verdwijnen ze weer als je hebt begrepen wat ze bedoelden. Maar soms verdwijnen ze omdat je het niet begreep en de engelen hun boodschap nu op een andere manier laten zien.

Uitzonderingen op het engel getal 16

Soms komt het voor dat het engel getal 16 niks met bovenstaande tips en betekenissen te maken heeft. Dat heeft ook redenen. En dat brengt me toch weer naar de hint ‘wanneer’ en ‘vindplaats’. Soms is iets met 16 namelijk een geboortedatum, naderende datum of geboortejaar. Het kan zijn dat je iets te gebeuren staat de 16e van een maand, het kan ook zijn dat een overledene die in 2016 overleden is simpelweg wil laten weten dat hij bij je is. Het kan ook zijn dat er iemand in 2016 geboren is die hulp nodig heeft. Zo geldt dat ook voor iemand die op een 16e jarig is. Om een praktisch voorbeeld te geven zijn er dus gevallen dat de 16 altijd thuis op de klok wordt laten zien wat door een oud-bewoner bewust of onbewust wordt veroorzaakt. Meestal kan dit gelukkig geen kwaad.

De standaard betekenis van het engel getal 16

16:16, bijvoorbeeld op de klok afgerond kwart over 4, zie ik persoonlijk als een mengeling van 2 getallen. Dit bevat de 1, 6, maar ook het getal 7, opgeteld. In het eerdere artikel over de betekenissen van de individuele getallen heb ik beschreven dat 1 staat voor start en nieuwe richting, 6 voor kinderen en 7 voor geluk. Als je hem zo bekijkt, kun je bijvoorbeeld jezelf afvragen: wat gaat de start omtrent kinderen betekenen voor je geluk? Je kunt gemakkelijk denken aan gezinsuitbreiding, maar je kunt ook denken aan 1 van je kinderen die zich ineens beter in zijn vel gaat voelen. Het zal hoe dan ook een positieve boodschap zijn. Uiteraard kan zoals gezegd 16 of 16:16 ook staan voor iets in de toekomst. Dus probeer er niet te hard over na te denken als je er nog niet uitkomt.

Een kleine hint in het onderzoeken is wel dat 1 en 6 staat voor nieuws. Dat zou dan inhouden dat dit teken in de toekomst gaat plaatsvinden. Je kunt ook kijken naar uitsluitingen. Kun je iets bedenken met een datum? Wanneer je in dit huis kwam wonen bijvoorbeeld? Of een datum van een overledene of verjaardag? Of heb je iets gepland de 16e van de volgende maand?

Dit kan 16 of 1616 nog meer betekenen:

-Je wordt erop geattendeerd dat je een situatie mag doorpakken;

-Vraag je rustig af: welk ongelukkig gevoel mag er nu opgelost worden?;

-Hoe is het met je kinderen van je werk of van jezelf?;

-Zit je vast in een sleur en heb je al lange tijd niet iets nieuws ondernomen? Zou dat het zijn?;

-Wat gaf je de laatste tijd geluk? Zou je dat misschien kunnen verbeden?

Samengevat veel met kinderen.

Vind je het echt lastig? Ga eens na wanneer je ooit andere engelengetallen hebt gezien. Wat betekenden die? Je kunt ook in een droom opheldering vragen. Heb jij wel eens het engel getal 16 herhaaldelijk gezien?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Het engel getal 16, 1616 en 16:16”