Wat maakt jou gelukkig?

gelukkig

Hoe kom je erachter wat jou gelukkig maakt?

Gelukkig zijn, gelukkig worden, is nog niet zo makkelijk. Hoe doe je dat? Wat maakt jou gelukkig? We bespreken hoe je je eigen geluk bereikt! We nemen valkuilen van het beeld van geluk door en filosofische manieren om vrij te worden.

Als je geluk zoekt, begin dan in ieder geval niet met een hobby nemen omdat mensen zeggen dat dat veel brengt. Daar gaat het vaak mis. Doe niet per se wat anderen geluk brengt. Het is net als leren plannen. Als iemand je een methode geeft om te plannen, dan zul je die eigenlijk nooit opvolgen. Het komt namelijk niet uit jezelf. De beste manier om te plannen, is met je eigen methode. Hetzij wel met aangepaste handvatten van anderen. De vraag van vandaag is dus: wat wil jíj? Het niet weten, bestaat niet. Het is net als hobby’s vragen. Sommige mensen beweren geen hobby’s te hebben, maar eigenlijk zijn ze vaak te bang om goed te luisteren naar zichzelf. Misschien willen ze wel een hobby die niet gebruikelijk is, waardoor ze zichzelf van het idee afpraten.

Ongelukkig zijn wordt meestal geassocieerd met problemen hebben. Daarom wil men die oplossen. Het zal je verbazen hoe een oplossing zoeken voor je problemen eigenlijk niet is wat je hoort te doen. Vaak is wat je leuk vindt om te doen, de oplossing. Uitzonderingen daargelaten. Als je een vage klacht hebt, probeer dan niet alle hulpverleningsmethoden stapsgewijs uit. Volg dan eerst je gevoel. Wat past het beste? Uiteindelijk kom je bijvoorbeeld in jezelf erachter dat je iets als acupunctuur super interessant vindt. Dan ligt daar waarschijnlijk ook de oplossing voor je pijn.

Leven vanuit jezelf

Maar pijn is niet de enige maatstaf. Waar zit geluk nog meer in? Dat begint echt met leven uit jezelf. Je leert te leven met de gebreken die je wellicht hebt en werkt ze zo ver mogelijk weg en focust je vervolgens op het goede. Een waardevolle les die ik wil meegeven is de volgende: vaak zijn mensen ongelukkig door problemen, klopt? Maar is een probleem of gebrek aan probleem dé maatstaf voor geluk? Mensen willen problemen oplossen en gaan er vanuit dat dan geluk komt. Maar dan kan het twee kanten op:

Ten eerste kunnen ze na het oplossen van dat probleem toch het probleem in stand houden. Dat is interessant. Bijvoorbeeld: mensen komen erachter dat ze door hun schildklier aan zijn gekomen. Op het moment dat ze medicijnen krijgen, gaan ze echter veel meer eten. Het aangekomen gewicht blijft dan hetzelfde. Op dit punt denken mensen dat de schildklier dus niet het probleem was. Ze blijven zoeken naar het probleem, terwijl het ware probleem ligt in onderzoeken waarom ze veel eten. Het tweede is dat een klacht soms teveel voordelen met zich mee brengt, zoals rugpijn en daardoor onder verantwoordelijkheden uitkomen, niet hoeven helpen verhuizen, meer werken, etc.. Dan kun je naar de fysio gaan wat je wil, maar gaat de rugpijn echt niet weg. Daar zorgt je onderbewuste wel voor.

Het is heel, heel lastig om aan deze prachtige mensen uit te leggen dat hun gewichtsprobleem of rugklachten van binnen komt. Immers hebben ze heel veel tastbaar bewijs dat het niet zo is. Hopelijk kan ik jou als lezer middels dit artikel wél bereiken.

Energetische voordelen van gelukkig zijn

Gelukkig proberen te zijn, of anders gezegd: ervoor kiezen je te richten op de mooie zaken in het leven, brengt meer voordelen dan je denkt. Uiteraard kennen we het stukje cortisol, stresshormoon, dat wanneer deze uit balans is, ons niet ten goede komt. Of dat je slechte gewoontes ontwikkeld om pijn en verdriet niet te voelen. Vanuit die gewoontes komen weer andere blokkades. Maar wist je dat er nog veel meer voordelen zijn van gelukkig proberen te zijn? Laten we ze doornemen!

-Je wordt zelfverzekerd. Door jezelf te accepteren zoals je bent en te werken aan jezelf op de gebieden waar je zélf aan wil werken, ben je in balans. Niemand kan jou dan beledigen of in ieder geval in de kern raken;

-Jouw uiterlijk ziet er zo goed mogelijk uit zoals je wil;

-Je intuïtie weet echt alles. Kom je ergens niet uit? Weet je niet wat je moet doen? Doe waar je goed in bent. Is het bijvoorbeeld sporten. Ga expres sporten en zie hoe het antwoord vandaag nog tot je komt. Andere mensen gebruiken bijvoorbeeld hypnose, of boeken lezen. Daarnaast word je vooraf netjes gewaarschuwd omdat je daar ruimte voor hebt. Denk aan een droom over iemand met slechte intenties, een baan niet moeten nemen, etc.;

-Tenslotte ben je niet zo vatbaar voor zwarte magie. Er zijn veel soorten verdrijvingen en beschermingen tegen magie. Maar wist je dat je gewoon immuun kunt zijn als je in balans bent? Dat is namelijk de sterkste bescherming van allemaal. Als je met witte magie beschermingen niet werkt aan geluk, merk je de beschermingen niet op.

Psychosomatisch

Ik heb eens een boek gelezen van Dale Carnegie. Hij beschrijft een prachtige praktijksituatie. ‘Iedereen wil belangrijk gevonden worden’, legt hij uit. Hij beschrijft dat er een keer een jonge vrouw was die van de één op de andere dag haar benen meer kon bewegen en bijna niets meer kon. Tussendoor lees je prachtig: ‘wellicht was het omdat ze inzag dat ze langzaam ouder werd of dat ze niet wist wat voor baan haar geluk kon brengen waardoor ze zich onbelangrijk begon te voelen.’ Haar moeder heeft haar toen hele lange tijd verzorgd, boven in haar bed. Dat gaf dochter een ‘belangrijk’ en gezien gevoel. Na meer dan tientallen jaren ging moeder plotseling dood op de benedenverdieping. De jonge vrouw wist dat niet, maar merkte uiteraard op dat haar moeder haar niet kwam verzorgen in bed. Van de één op de andere dag stond ze vervolgens op en herpakte ze haar leven. Alle klachten waren weg. Mooi hè?

En? Weet je al wat jou gelukkig maakt?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Wat maakt jou gelukkig?”