De spirituele oorzaak van een déjà vu

déjà vu

Een déjà vu hebben. Ken je dat gevoel wel eens dat je ergens loopt waar je eerder hebt gelopen? Maar dat het ook een beetje voelt als kort geleden? Of misschien eerder die dag? Of zelfs net nog? Sommige mensen dromen het zelfs. Ze dromen over een plek waar ze de dag daarna inderdaad onverwachts lopen. Als je deze ervaring kent, lees dan vooral verder! We gaan namelijk doornemen waarom we een déjà vu ervaren!

Wist je dat je ook déjà vu’s kunt krijgen tijdens een gesprek? Dan lijkt het of je het gesprek eerder hebt gehad! Soms hoor je jezelf iets zeggen waarvan je zeker weet dat je dat eerder hebt gezegd. Toch valt de ander dat niet op.

Andere mooie voorbeelden een déjà vu zijn dat je herhalende dromen hebt! Soms alleen op bepaalde momenten zoals in vakanties of na het zien van een bepaald persoon, soms zelfs elke dag! Dat nemen we ook verderop in de blog door.

Hoe kom je aan een déjà vu?

Déjà vu’s hebben te maken met de verwerking in je brein. Dat betekent dat je iets eerder of later registreert dan dat het plaatsvindt. Een voorbeeld is: je loopt ergens en gaat de hoek om, maar je ogen registreren nog niet wat er te zien valt, hoewel je er wél naar kijkt. Vervolgens trekken je ogen bij en neem je de situatie waar, terwijl je hersenen het eigenlijk dubbelop waarnemen, namelijk vlak achterelkaar. Maar het is nu zaak om het te hebben over waaróm dit zich voordoet. Zeker als medische factoren zijn uitgesloten.

Dan hebben we het vooral over spirituele oorzaken. dat zijn de gene die overblijven. Laten we bij het begin beginnen:

-Je kunt een herinnering hebben aan een vorig leven. Misschien heb je werkelijk op de plek gelopen die je ziet of doet iets aan die plaats je sterk denken aan je vorige leven. Het is niet gek dat je daardoor als gevolg déjà vu’s krijgt. Je ziel herinnert zich namelijk iets heel sterk. Het vorig leven dat de déjà vu betreft hoeft geen interessante te zijn, maar het was gewoon fijn die even op te merken;

-Je kunt te maken hebben met een persoon die je uit het vorige leven kent. Gesprekken die je dan hebt met deze persoon, zijn vaak niet nieuw. Je merkt dan ook vaak dat je in het gesprek jezelf lijkt te herhalen en het valt op dat dat dat vooral bij díe persoon is.

Paranormale oorzaken van een déjà vu

Déjà vu’s hebben verschillende betekenissen. Het kan dus meer zijn dan vorige levens. Ze kunnen wat meer paranormaal of spiritueel van aard zijn. Dat zit als volgt:

-Ten eerste kun je bijvoorbeeld een geest waarnemen, maar snap je dat zelf niet. Maar je gevoel en ziel snappen dat wel. Op het moment dat je naar die geest kijkt, kun je ook even last krijgen van de verwarring van tijd. Dat komt omdat je die geest als geliefde overledene wellicht kent en dat maakt je van slag;

-Je kunt ook te maken hebben met de ontwikkeling van je helderzien. Helderzien kent vele vormen. Je hebt geesten zien, maar ook aura’s zien, foto kunnen lezen en natuurlijk déjà vu’s krijgen. Daarnaast zijn andere symptomen van helderziendheid ontwikkelen wazig zien en hoofdpijn;

-Een déjà vu wordt soms ook veroorzaakt door je gidsen. Zij willen je bijvoorbeeld een teken geven om verder te komen in het leven. Sommige gidsen doen dat door je het idee in te prenten dat je iets dus vaker hebt gezien, zodat je daar hopelijk iets mee gaat doen;

-Daar valt vervolgens ook spirituele ontwikkeling onder. Soms heb je als levenles dat je je spiritueel mag ontwaken. Door je te verdiepen in herhalende beelden omdat die je overkomen, hoopt het universum dat je je ook meer verdiept in alle aspecten van spiritualiteit.

Déjà vu’s in dromen

Wist je dat je naast dat je kunt dromen en de volgende dag letterlijk op die plek loopt, zelfs een déjà vu kunt ervaren in dromen? Sommige mensen noemen dat ook wel een terugkerende droom hebben. Dat houdt dan in dat je steeds hetzelfde droomt. Dat komt omdat je onderbewuste of gidsen je een boodschap willen geven. Tot je weet wat dat is, zul je die droom houden. Soms droom je ook herhalend omdat een ander met jou bezig is, bijvoorbeeld vanuit verliefdheid, obsessie haat of vriendschap. Je bent dan gevoelig voor energiekoorden en die uiten zich in je droom. De dromen zijn echter niet de enige plek waar die koorden tot uiting komen. Als je droomt vanwege een energiekoord, heb je daar in het dagelijks leven ook last van!

Een energiekoord is namelijk een energetische verbinding. Die heb je met iedereen. De mensen waar je veel mee omgaat of sterke gevoelens van of naar hebt, voel je het meest. Een energiekoord voelt voor iedereen anders. Sommige mensen zijn gevoelig voor pijn van anderen. Zij voelen dan letterlijk hun pijn. Soms kan zo’n droom je daar dus op wijzen! Dat is dus fijn, want die pijn waarvan je waarschijnlijk niet eens wist dat het van de ander was, kan zo worden opgelost!

Heb jij wel eens een déjà vu gehad? Wat wilde het jou zeggen?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De spirituele oorzaak van een déjà vu”