De spirituele reden achter een trillend ooglid rechts

trillend ooglid rechts

Heb jij wel eens een trillend ooglid gehad rechts? Er gaan veel bijgeloof en verhalen de ronde over wat dit inhoudt. Vandaag neem ik ze allemaal met je door!

Allereerst wil ik je vertellen wat ik precies bedoel met een trillend ooglid. Dit is niets anders dan een spiertje in 1 van je oogleden die even samentrekt. Je oog sluit/ knippert daardoor niet maar je hebt het idee dat er misschien een haartje verstopt zit of dat je zenuwachtig bent. Daarnaast merk je dat het er van tijd tot tijd is, soms heel lang niet en soms de hele dag met enkele tussenpozen.

Velen hebben betekenis gegeven aan trillende oogleden. Vaak komt dit neer op goed of slecht. De meeste mensen koppelen het rechter ooglid aan slechte tekenen, gebeurtenissen of gewaarwordingen en links aan goed. Maar heel veel mensen doen het net andersom. De meeste baseren of het goed of slecht is op basis van eerdere ervaringen met het trillende lid. Je kunt hier ook over linker oogleden lezen!

Trillend ooglid rechts als bijgeloof

Veel mensen zien trillende oogleden en daar betekenis aan koppelen als bijgeloof. Ergens is dat het ook. Het is geen geloof want het aanbid geen God of beweging, maar het is wel een geloof in iets onzichtbaars en het is tevens iets waar velen achterstaan. Andere bijgeloof dat bestaat is bijvoorbeeld dat je as niet mag uitstrooien of ongeluk op vrijdag de 13e. Bijgeloof heeft veel te maken met de wet van de aantrekking. Hoe meer mensen in iets geloven, hoe waarschijnlijker dat het uitkomt.

Sommige vliegtuigen hebben niet eens het getal 13 als vliegtuigrij (daar zitten ongeveer 4 tot 10 stoelen) omdat mensen die echt niet willen waardoor de vliegtuigmaatschappij daar dus verlies op draait. Dit heeft weer gevolg op andere zaken, namelijk dat mensen denkend at vliegtuigen bang zijn voor 13, dus dat er wel kern van waarheid in móet zitten. En zo blijft bijgeloof bestaan. Het is maar net hoe je het bekijkt en hoe je het aantrekt. Als je elke vrijdag de 13e gespannen bent en naar ongeluk zoekt, zul je er zeker 1 vinden.

Rechter oogleden die trillen koppelen mensen vaak aan slecht nieuws. Dat heeft te maken met zoveel verschillende verklaringen. Bijvoorbeeld dat de rechterkant van een lichaam mannelijk betekent, dus slecht is (niet zo zacht als vrouwelijk). Of dat de meeste slechte dingen gebeuren met de rechterhand aangezien voor de meesten dit de dominante hand is. Anderen baseren het op onderzoek en bewijs. Wanneer ze slecht nieuws kregen, bleek dat hun rechter ooglid daarvoor of daarna trilde.

Bewijs verzamelen

Oogleden worden vaak voorspellend gebruikt. Dit kan gaan om zaken in de toekomst, maar ook op het moment zelf als je je afvraagt of iets een goed idee is. Om te weten of rechts voor jou slecht nieuws is of juist goed nieuws, kun je je stappen nalopen. Houd een tijdje bij wat er op een dag gebeurt als je rechter ooglid trilt en je zult uiteindelijk een patroon ontdekken. Soms is het duidelijk en gaat het om financiële tegenslag of voorspoed. Soms is het vager en blijkt pas jaren later dat je ooglid eigenlijk roddels wilde vertellen aan jou; dat mensen over je roddelen. Daarom is het goed wel lekker actief bezig te zijn met het onderzoek, maar ook te weten wanneer je het mag laten liggen voor nu.

Je kunt ook zélf betekenis geven aan je ooglid. Een mens bestaat namelijk uit een onderbewustzijn en bewustzijn. Het onderbewustzijn is je innerlijke stem, je intuïtie. Het bewuste is jij en ik. Je kunt middels hypnose met je onderbewustzijn praten en instructies geven. Bijvoorbeeld: laat me kippenvel krijgen bij waarheden. Of laat me 2 keer niezen als ik een energiekoord verwijder. Maar je kunt zulke instructies ook geven als je er hard genoeg in geloofd. Dat houdt in dat je zelf ook betekenis kunt geven aan wat je rechter en je linker ooglid betekenen. Dat houdt dus tevens in dat je eerste gevoel dat je sowieso al hebt bij wat je rechter ooglid betekent, de juiste is.

Andere factoren

Soms kunnen er ook hele aardse verklaringen zijn voor een trillend ooglid. Denk aan magnesiumtekort, stress, spanningen of droge ogen. Maar het past niet bij heel veel ziektebeelden. Daarom is het perfect om er met je onderbewustzijn samen een spelletje van te maken en beter te gaan samenwerken met je intuïtie! Je kunt je oogleden laten instellen als signaal van gevaar of geluk of juist ja en nee vragen op afstemmen. Wist je dat andere mensen zelfs het weer kunnen voorspellen met hun oogleden?

Weet jij al wat jouw trillend ooglid rechts betekent?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De spirituele reden achter een trillend ooglid rechts”