Echte voorbeelden van Indiase en Islamitische magie

indiase en islamitische magie

Vandaag bespreken we meerdere vormen van culturele zwarte magie die erg onbekend zijn als je je niet in die cultuur bevindt! We nemen bijvoorbeeld de Surinaamse en Indiase magie door en de Islamitische kant. Waarom ik deze culturen vandaag samenvoeg? Omdat ik persoonlijk vind dat alles 1 is. En de ene cultuur kan hand in hand gaan met de ander. Ik schrijf deze blogs nooit om iemand te beledigen of in het geloof aan te tasten.

Eerst: waarom doen mensen zwarte magie? Mensen spelen met voodoo als ze iets willen gedaan krijgen dat wettelijk gezien niet kan en mag. Denk er maar over na. Voodoo wordt het meest ingezet op relaties, geld, of gezondheid. Het doel hiervan is pesten of krijgen wat je op normale manieren niet lukt. Dan gaan mensen over op voodoo: ze gebruiken kruidenmengsels om toe te dienen om iemand ziek te maken of laten een zaak failliet gaan door een vloek voor de deur te leggen.

En hoe doet men vervolgens zwarte magie? Magie bestaat eigenlijk geheel uit energie. Je leent energieën vanuit verschillende bronnen. Deze bronnen kunnen zijn: spreuken, overledenen, opoffering, gebed, maanstanden, gidsen, kruiden en tenslotte: je eigen positiviteit of negativiteit. Hoe zeldzamer of sterker de bron, hoe machtiger de spreuk. Daarom werkt echte zwarte magie vaak niet met bijvoorbeeld zout of peper, maar eerder onbekendere kruiden als asafoetida, uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Laten we deze bronnen verder uitdiepen.

Magie creëren

Laten we de bronnen die ik eerder noemde doornemen. Ik ben ze zowel in de Islamitische als Indiase magie tegengekomen. Voor goed en slecht. Alle bovengenoemde materie wordt ingezet voor zowel goed als slecht. Zo gebeuren sommige negatieve spreuken alleen in de nacht of bij bepaalde maanstand omdat iemand dan slaapt, maar soms wordt de kracht van de maan juist geleend om goede spreuken te doen. Kruiden of bladeren hebben vaak ook dubbele functies. Zo vind je bijvoorbeeld knoflookblad in zowel goede als slechte rituelen.

Offers worden vooral voor negatieve doeleinden gedaan. De bedoeling erachter is de volgende: de intentie van de magie heeft zó’n negatieve lading dat witte magie dit nooit kan oplossen omdat ze simpelweg niet zover willen gaan. Opoffering wordt echter soms, ook al klinkt het in eerste instantie niet zo, ook ingezet voor goed. Zo wordt er wel eens een klein dier gedood om de voodoo dat aan een mens hing dood te maken. Gebed wordt vaak weer voor positieve spreuken gebruikt, maar helaas wordt soms ook de hulp van God ingeroepen voor het negatieve. De gebruiker is waarschijnlijk overtuigd dat hij dit mag doen.

Een gids helpt echter niet bij zwarte magie. Denk je wel contact en hulp te hebben van je gids, dan zit je simpelweg verkeerd. Je hebt dan contact met een andere entiteit.

Echte magie ook echt laten werken, als in: in de fysieke wereld merken dat er iets verandert, is heel lastig. Vaak heeft dat met geloof te maken. Bijvoorbeeld hét geloof, of het geloof in jezelf dat het lukt. Daarom wordt er vaak informatie van generatie op generatie doorgegeven. Zo weet je als kind al niet beter. Deze informatie omvat spreukenboeken, recepten of rituelen.

Voorbeelden van Indiase en Islamitische magie

Ik zal hieronder de interessantste zwarte magie beschrijven die ik ben tegengekomen inde Indiase en Islamitische wereld. Wellicht schrijf ik sommige dingen anders dan jij ze kent, maar laat dat in een reactie achter, dat is alleen maar fijn en leerzaam voor iedereen.

Als eerste ken ik heel veel huisgebonden magie. Dat houdt in dat mensen een huis vervloeken met een geest, vloek of zwarte magie zodat mensen ziek worden, ruzie krijgen etc.. Een bijzondere spreuk die me is bijgebleven is een spreuk die bij een voordeur wordt gelegd om deze mensen, je buren bijvoorbeeld, te laten verhuizen. Maar ander manieren zijn ook werken met magie in objecten in de vorm van een kado, zoals een mok. Het wordt ook obia genoemd. Is dat in huis, dan is er sprake van zwarte magie.

We gaan nu naar een andere vorm van een object: pot magie. Ook genoemd handi, handiya of mooth. Wat er gebeurt, is dat er een pot van klei wordt behekst en gecreëerd om naar iemand toe te vliegen (je ziet dan dus werkelijk een vliegende pot). Als het aankomt, dan kun je in het ergste geval eraan doodgaan. Gelukkig zijn er ook spreuken die dit verbreken.

Er zijn ook verschillende soorten geesten bekend, zoals bakroes, djinns of een preit of bhoot. Deze worden gestuurd naar mensen om ze depressief te maken of geld van te stelen. Om deze geest in te zetten roep je er 1 aan onder bepaalde omstandigheden uit de bronnen. Het is dan een ziel van een overledene of ander dolend materie dat zich aandient. Deze wil er ook wat voor terug, zoals je loyaliteit, eten of inzet. Anders keert hij zich tegen je.

Je hebt ook een vorm dat heet masaan magie. Dat is een soort magie dat wordt gemaakt met onder andere de stoffelijke resten van een lijk. Dit wordt in het eten en drinken van iemand gestopt en maakt die persoon zieker en zieker.

Tenslotte worden lijken voor meerdere doeleinden dan bovenstaande gebruikt. Ik geef je een laatste voorbeeld. Soms spelen mensen vals. Ze kennen dan iemand met een drankprobleem en willen valsspelen om dat weg te halen. Er zijn dan manieren om het probleem mee te geven aan een lijk als het begraven of gecremeerd wordt. Dat is natuurlijk niet goed voor de ziel die aan dat lichaam vast zat.

Welke Indiase en Islamitische magie herkende jij?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Echte voorbeelden van Indiase en Islamitische magie”