Ben ik paranormaal begaafd?

paranormaal begaafd

Vandaag nemen we uitgebreid een vraag door die heel veel wordt gesteld door spirituele en hooggevoelige mensen: ben ik paranormaal begaafd? We gaan niet alleen maar stilstaan bij de standaard kenmerken, maar we bespreken ook de gaven die we niet zo goed kennen of teveel als’ gewoon’ beschouwen.

Een gave is eigenlijk niets anders dan een versterking of verzwakking op je zintuig hebben. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van droge ogen, dan is dat eigenlijk een gave die zich wil ontwikkelen op je ogen, het helderzien. Als je juist heel scherp ziet of altijd ziet of iemand liegt, dan zijn dat tevens tekens van helderzien. Zo zijn er nog veel meer nuances en interessante weetjes. Het is altijd fijn om te weten welke je gave je hebt, zodat je altijd weet hoe jouw intuïtie werkt. Dat helpt je in je leven alleen maar verder.

Sommige mensen twijfelen of ze wel een gave hebben. Maar dat hoeft niet hoor! Ik vind echt dat iedereen er een paar heeft, maar misschien was je je gewoon nog niet bewust van hoe uniek je bent. Want nogmaals: een klacht op een zintuig, is ook een gave! En als je graag iets wil horen van je gidsen en dat lukt niet, dan ben je waarschijnlijk niet zo helderhorend, maar heb je wel een andere gave. Lees daarom snel verder!

Voordat we duidelijke symptomen en signalen doornemen van een gave hebben, is het misschien handig maar ook leuk om stil te staan bij hoe het begint. Hieronder beschrijf ik daarom graag hoe je aan gaven komt:

Hoe kom je aan paranormale gaven?

-Je kunt allereerst een gave erven. Dat hoort gewoon een beetje zo. Dat betekent dat de affiniteit van (1 van je) ouders met een bepaalde zintuig en gave aan jou is doorgegeven. Dat is ook wel handig om te weten. Want als je weet waar je ouders dus tegenaanlopen of wat ze goed afgaat, dan weet je dat jij dat ook kunt ervaren! Daarnaast erf je gaven omdat het ook gewoon handig is. Het is handig een gave te hebben dat al geaccepteerd is in de familie en waar al over gesproken wordt, zoals geesten zien. Dan raak je ook niet bang van je gave;

-Als tweede kun je een gave hebben omdat je dit in vorige levens ook al had. Het is je dus al bekend, je werkt er gemakkelijk mee samen en je bent er niet angstig voor. Het werkt ook andersom: als je in een vorig leven iets naars hebt meegemaakt omtrent je gave, zoals onderdrukt worden op je baan of de heksenjacht, dan kun je ook die gave even niet meer hebben dit leven;

-Tenslotte kun je een gave hebben omdat je hem nodig had. Sommige situaties vragen om een gave. Denk aan een onveilige thuissituatie en heldervoelen: dan voel je wanneer je wat wel en niet moet zeggen. Of denk aan helderweten in zo’n thuissituatie: dan hoef je tenminste niet zoveel te voelen. Ook neutrale situaties kunnen vragen om een gave. Denk aan je nieuwe baan als advocaat en helderzien dat opeens aan gaat. Zoals je leest, geloof ik dat een gave dus kan komen en gaan, maar dat gebeurt gelukkig niet vaak in het leven.

Een tijdelijke gave

Ik wil toch nog even stilstaan bij het hebben van een tijdelijke gave. Dit houdt in dat we een gave maar heel kort mogen ervaren. Dit gebeurt vaak om verschillende redenen. Zo kan een overleden persoon graag op een bepaalde manier willen communiceren. Dat zorgt dan dat de gave waarover die communicatie loopt, bij jou aan gaat. Daarom ruiken mensen soms in hun leven opeens een onzichtbare geur terwijl ze dat nooit eerder hebben gehad. De geur van de overledene bijvoorbeeld.

Je kunt ook een tijdelijke gave hebben omdat je met iemand omgaat die een bepaalde gave heeft. Soms triggert dat dan die verstopte gave in jou. Zo kun je bijvoorbeeld altijd bij die persoon antwoorden horen, terwijl je dat normaal nooit hebt.

Duidelijke signalen van paranormaal begaafd zijn

Dan zijn we nu aangekomen bij signalen van paranormaal begaafd zijn! We beginnen met de duidelijke en bekende signalen. Je hebt een stuk of 7 gaven: heldervoelen, helderweten, helderzien, helderproeven, helderhoren, helderruiken en helderspreken. Een gave op elke zintuig. Ik zal een aantal punten en voorbeelden benoemen waaraan je kunt testen en meten of je een gave hebt:

-Als je veel droomt, schimmen ziet, kleurtjes (aura’s) ziet of een foto beweegt als je ernaar kijkt, dan heet dat ook wel helderzien. In principe geldt: als je ziet wat een ander niet ziet, dan is dat helderzien;

-Je kunt ook ervaren dat je soms spreekt zonder dat je erover nadenkt. Dat heet helderspreken of helderhoren en dat betekent dat je ingefluisterd kreeg wat je moest zeggen. Een ander signaal is iets op hetzelfde moment zegt als een ander of (helder)weten/ horen wat iemand gaat zeggen;

-Als je merkt dat je geuren ruikt die er voor anderen niet zijn, of als je nadenkt over iets opeens een geur ruikt, dan heet dat helderruiken. Sommigen ruiken overledenen of zelfs ziektes bij anderen;

-Als iemand uitspreekt dat hij of zij pijn heeft in de keel of een andere plek, en je krijgt ook opeens keelpijn, dan heet dat heldervoelen.

Onduidelijke signalen van paranormaal begaafd zijn

Interessanter zijn toch wel de onduidelijke gaven! Omdat nog niemand je hierop heeft gewezen, zijn ze gewoon nog niet ontdekt.

-Als mensen je zomaar hulp vragen, dan betekent het dat ze je wijzen op het feit dat je een lichtwerker bent. Dat is iemand die met gaven werkt en goed kan heldervoelen wat er nodig is;

-Als je emoties, pijnen of gedachten de hele dag wisselen en zeker nadat je mensen hebt gezien, dan heet dat ook heldervoelen. Je voelt dan wat een ander meemaakt;

-Als je altijd precies weet wat er mis is met je eten of te snel last hebt van iemands geur zoals parfum of zweet, dan heet dat helderproeven en helderruiken;

-Heb je een bril en valt het je op dat niemand in je familie dat heeft, dan is de kans groot dat je helderziend bent maar dat onderdrukt. Als je vanuit je intuïtie gaat leven, zou je zomaar betere ogen kunnen krijgen;

-Ervaar je aparte angsten, zoals angst voor spiegels of pendelen, dan zou het goed kunnen betekenen dat je helderziend bent en bang bent voor met wie je contact legt. Hetzelfde geldt voor een plek in huis altijd automatisch vermijden omdat je heldervoelt dat daar een overledene staat.

Tarot, pendelen, etc..

Maar er zijn meer gaven! Je kunt je gaven namelijk tastbaar maken door tarot te gebruiken of te gaan pendelen. Met pendelen train je je heldervoelen en tarot is natuurlijk helderzien, maar ook worden er meer gaven gebruikt tijdens deze processen!

Je kunt ook foto’s lezen of oefenen op een geliefde overledene zien of aura’s zien. Je mag ook aan automatisch schrift denken. Dat betekent dat je je gids via jou iets laat schrijven.

Maar er zijn nog zoveel meer bijzondere gaven. Sommige mensen weten bijvoorbeeld altijd wanneer het gaat regenen. Dat is dan echt jouw ding. En sommigen vragen zich net iets af en dromen er ‘s nachts meteen een antwoord over. Dus wat denk jij? Ben jij paranormaal begaafd?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Ben ik paranormaal begaafd?”