10 manieren om edelsteen magie te gebruiken!

10 manieren edelsteen magie

Edelstenen zijn eigenlijk niets nieuws. Heel veel mensen dragen een edelsteen bij zich om zich beter te voelen. Daarbij worden ze bewonderd om hun schoonheid; ze komen immers in allerlei kleuren! Het is een eeuwenoude magie. Het werd al gebruikt in het oude Egypte tot de traditionele Chinese geneeskunde. Edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt voor spirituele doeleinden en genezing. Mensen geloofden dat elke edelsteen een unieke energie en betekenis had en deze eigenschappen konden worden gebruikt om verschillende aspecten van het leven te beïnvloeden. In de moderne tijd heeft edelsteenmagie een opleving gehad waarbij mensen edelstenen gebruiken voor doeleinden variërend van emotionele welzijn tot het aantrekken van liefde en welvaart. Laten we eens kijken naar enkele van de populairste edelstenen en hun magische betekenissen en tenslotte 10 manieren om edelsteen magie te gebruiken!

De populairste edelstenen

Hieronder neem ik enkele van de meest populaire edelstenen met je door! Zo begrijpen we de werking van de stenen nog beter:

1: Amethist – de steen van spirituele groei. De amethist staat bekend om zijn paarse kleur en wordt vaak geassocieerd met spirituele groei en bescherming. Het wordt gebruikt om de geest te kalmeren, meditatie te bevorderen en nachtmerries te verdrijven. Deze steen staat voor spirituele bewustwording en helpt bij het openen van het derde oogchakra;

2: Rozenkwarts – de steen van de liefde. Rozenkwarts staat symbool voor liefde, zowel romantische als zelfliefde. Men gebruikt deze steen om relaties te versterken, het hartchakra te openen en negativiteit te verdrijven. Rozenkwarts is een uitstekende steen voor het bevorderen van harmonie en liefdevolle energie;

3: Tijgeroog – de steen van moed. Tijgeroog heeft een opvallende gouden glans en wordt geassocieerd met moed en bescherming. Het helpt bij het vergroten van zelfvertrouwen, het nemen van belangrijke beslissingen en het afweren van negatieve energie. Deze steen wordt vaak gedragen als een amulet voor bescherming;

4: Bergkristal – de universele genezer. Bergkristal is een veelzijdige steen die bekend staat om genezing. Het wordt gebruikt voor zuivering en helderheid. Bergkristal kan worden geprogrammeerd voor verschillende doeleinden: van genezing tot het versterken van psychische vermogens;

5: Onyx – de steen van bescherming. Onyx is een zwarte edelsteen die wordt geassocieerd met bescherming en het afweren van negatieve energie. Het wordt vaak gedragen als een talisman om te beschermen tegen kwade krachten en psychische aanvallen. Onyx bevordert ook innerlijke kracht en zelfvertrouwen. Stenen die ook een beetje op de Onyx lijkt, is ook wel de toermalijn.

Bijzondere edelstenen

Niet elke edelsteen is hetzelfde. Vaak worden er neppe edelstenen verkocht of wordt een edelsteen aangevuld met andere materialen, zoals glas. Wat minder bekend is, zijn edelstenen die een stuk puurder zijn dan ze op internet te koop zijn. Je vindt ze bijvoorbeeld gemakkelijker in het buitenland. Zo herken je of je edelsteen echt is of een namaak:

-Een edelsteen heeft in zijn kern verschillende oneffenheden qua kleur;

-Sommige imitatie edelstenen hebben luchtbellen van binnen;

-Een echte edelsteen heeft oneffenheden, maar is wél helder;

-Een echte edelsteen is heel hard en kan zelfs in glas krassen;

-Als je de tijd neemt, kun je aan de hand van warmte voelen of je edelstenen echt zijn. Als je merkt dat de edelsteen niet snel warm wordt in je hand, is het waarschijnlijk een echte.

Hoe origineler je edelsteen is, hoe groter het effect ervan is!

10 manieren om edelsteen magie toe te passen

Nu komen we bij het leukste gedeelte! Hoe zet je een edelsteen daadwerkelijk in?

1: Kies een steen op gevoel of op basis van werking uit en draag hem bij je, bijvoorbeeld in je sok, ketting of bh. Hoe dichterbij, hoe beter. Deze zal je mentaal anders laten voelen;

2: Leg een passende steen op een bepaalde plek neer. In sommige landen zul je bijvoorbeeld stenen vinden in een geldkluis of auto. Men gelooft dat de edelsteen die plek beschermt;

3: Bescherm zo dus je financiën!;

4: Denk ook eens aan je huisdier. Is hij angstig? Of ben je bang dat hij eenzaam wordt als je op vakantie bent? Laat een edelsteen bij hem achter! Het liefst 1 waar jullie allebei mee resoneren;

5: Neem een edelsteen mee als je een gelukje nodig hebt, zoals een toets goed doen of sollicitatiegesprek. Als je een edelsteen niet vaak gebruikt, is zijn effect merkbaarder;

6: Maak er een ritueel van om met een edelsteen energiekoorden te verbreken. Het liefst elke dag. Dit doe je door bijvoorbeeld te vragen of bepaalde mensen uit je systeem willen gaan terwijl je de steen vast hebt;

7: Neem een steen bij je zoals de amethist of smaragd om je derde oog open te laten gaan. Zo zul je merken dat je meer schimmen ziet die dag!;

8: Ga je naar een plek of groep mensen met zware energie? Draag een energie bij je die om energetische terugkaatsing bekend staat!;

9: Wil je een boodschap krijgen van een overledene? Loop dan met een edelsteen die de toegangspoort tussen de aarde en gene zijde verkleint of slaap ermee onder je kussen. Denk aan een goudsteen;

10: Laad je edelsteen tenslotte op in maanlicht of op een andere fijne manier! Zo kun je niet alleen voorkomen dat je steen uitgeput raakt, maar kun je hem ook een extra werking geven! Je kunt ook bioresonantie overwegen.

Heb jij al eens 1 van deze 10 manieren van edelsteen magie geprobeerd?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “10 manieren om edelsteen magie te gebruiken!”