De spirituele reden achter terugkerende dromen

terugkerende dromen

Vandaag bespreken we de spirituele reden achter terugkerende dromen. Herken je dat? Dat je van tijd tot tijd dezelfde droom hebt? Misschien zelfs elke dag? Ze kunnen over van alles gaan: iets dat je hebt meegemaakt, over samen zijn met een overledene, alles! Soms zijn ze eng en zijn het nachtmerries, je kunt meer lezen over de aanpak hiervan. Vaker zijn de dromen gelukkig onschuldig of zelfs vager.

Sommige mensen hebben alleen soms maar een herhalende droom, zoals elke maand, bij elke volle maan of alleen als ze vakantie hebben. Dat heeft naast spirituele redenen te maken met de mogelijkheid om te dromen. De energie is bijvoorbeeld verschillende maanstanden altijd anders en misschien ben je daar gevoelig voor. Andere mensen dromen alleen in het weekend, omdat ze dan meer ontspannen zijn. En de meeste mensen dromen wanneer de inhoud van de droom dat nodig vindt. Laten we daar snel op ingaan!

Waarom dromen we?

Er zijn veel redenen achter dromen. Eén van de meest nuchtere verklaringen is de volgende: we dromen omdat de ene hersenhelft iets bedenkt en de andere hersenhelft ervaart dat, zonder te weten dat de eerste hersenhelft dat verzon. Maar er zijn nog veel meer verklaringen voor dromen. Zo kun je voorbereidend dromen. Denk aan sollicitaties of het plannen van een vakantie. Dan droom je over dingen die je nog moet doen of zelfs zaken die je vergeten bent. Heel handig. Op diezelfde manier kun je verwerkend dromen. Vaak verwerk je dan zaken die je eigenlijk nog niet genoeg aandacht hebt gegeven. Je kunt tenslotte ook je gedachten meenemen naar bed. Dat betekent dat je met zo’n vol hoofd naar bed ging, dat je al in principe al denkend in slaap viel en in je droom verder denkt.

Maar er zijn ook nog veel spirituele redenen achter dromen! Zo kan je gids, een overledene of zelfs een ander persoon je een droom geven. Je kunt deze zelfs vragen met bijvoorbeeld een spreuk of in een eigengemaakte altaar. Een enkele keer zijn dit vervelende dromen, zoals dat een geest je achtervolgt of dat je doodgaat. Dat wil dan iets vertellen over aan auralifter bij je of je verwerkt een vorig leven waarin je stierf. Maar vaak zijn dromen van je gids fijne en begeleidende dromen. Ze geven tips, handvatten of antwoorden. Van bijvoorbeeld een ingrediënt die je nog miste in je recept tot inzicht in wie je wel en niet kunt vertrouwen. Vaak zijn dit eenmalige dromen. Het wordt daarom ook verwarrend als het herhalend wordt. Wat zou dat kunnen betekenen?

Terugkerende dromen verklaard

Er zijn kortom veel spirituele redenen achter dromen. En hetzelfde geldt voor terugkerende dromen, alleen steken deze anders in elkaar! Laten we ze doornemen!

Terugkerende dromen hebben altijd 1 ding gemeen: je hebt nog iets op te lossen! Kijk daarom altijd naar wát de droom inhoudt. Is het over een persoon en is wat je doet in de droom niet zo opvallend? Dan heb is er iets met die persoon aan de hand. Het kan zijn dat je diegene moet helpen of juist voor op moet passen. En soms is het simpelweg het verwerken van een vorig leven. Wat het ook is: het heeft nu je aandacht nodig. Droom je bijvoorbeeld constant over werk, dan wil je onderbewustzijn of je gids aangeven dat het tijd is om te gaan. Dat, of het is een signaal dat een collega je tegenwerkt.

Veel mensen dromen ook symbolisch of verwerkend. Denk aan verdwalen of vallen, wat betekent dat je de grip op je leven kwijt bent.

Je kunt tenslotte ook herhalend dromen omdat er een entiteit of magiesoort bij je is dat er niet hoort. Deze valt je dan lastig en heeft verder weinig met dromen te maken. Hij valt je overdag namelijk ook lastig, alleen kun je het als je slaapt ook daadwerkelijk waarnemen.

Terugkerende dromen begrijpen

Om je dromen te begrijpen, kun je de volgende stappen aanhouden:

-Begin eens met een droomdagboek! Hierin kun je jezelf aanleren om je dromen te onthouden. Dat is een fijne stap 1;

-Probeer een vraag te stellen voordat je gaat slapen, bijvoorbeeld aan je kussen. Zo zorg je dat je de droom die je krijgt op een andere manier krijgt. In plaats van bijvoorbeeld alleen dromen over dat je een persoon ziet, zegt die persoon dit keer ook wat tegen je;

-Vind patronen: wanneer heb je deze dromen? Is het echt alleen als je ontspannen bent of is het op willekeurige momenten? Wat heeft die dag die droom getriggerd?

-Tenslotte: heb je opeens nooit meer die terugkerende dromen, dan heb je de boodschap begrepen! Wat heb jij wel eens herhalend gedroomd?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “De spirituele reden achter terugkerende dromen”