Onbekende Sihr Masan/ Masaan magie

masaan magie

Veel mensen zijn bekend met Sihr, een vorm van magie. Sihr vertaalt zich naar ‘spreuk’ of ‘magie’ in het Arabisch. Daarom wordt deze term vaak gebruikt in de Islamitische geloof/ cultuur. Andere termen die onder andere synoniem zijn hiervoor zijn voodoo, zwarte magie tona-totka en jadu. Er zijn heel veel vormen van voodoo. Er bestaan altijd goede spreuken en slechte. Elke cultuur heeft zijn eigen specialiteit. Vaak bestaan de goede om de slechte ook weer om te draaien. Zo werkt de Islamatische spreuken wat meer met een spreuk opschrijven en vervolgens opdrinken en werkt de Surinaamse/ Indiase cultuur meer met het gebruiken van ingrediënten uit de natuur. Toch heeft elke cultuur ongeveer dezelfde ‘trucs’. 1 truc die we vandaag bespreken is masan magie, ook wel geschreven als masaan of massaan.

Hoe werkt Sihr echt?

Velen vragen zich af hoe je magie nu werkelijk tot werking krijgt. Vaak zijn er boeken bekend zoals de Indrajaal dat volstaat met spreuken, maar zorgt zo’n spreuk opzeggen nu echt zorgen dat er bijvoorbeeld een boze geest ontstaat? Het antwoord is: nee, zo werkt het inderdaad niet. Ten eerste is een spreuk opzeggen alleen werkzaam als de omstandigheden goed zijn. Dat betekent bijvoorbeeld de juiste dag in het jaar, het opzeggen van een spreuk voor 1000 keer of de spreuk zeggen onder een banyan boom. Dan werken sommige magiesoorten ook nog met ingrediënten. Van normale ingrediënten zoals tulsi, tot abnormaal zoals bloed of het opofferen van een maagd. Dan vergeten mensen vaak de laatste nog: een bedorven hart. Een negatieve spreuk werkt alleen als je echt wil dat het werkt, ongeacht wat het je ook aan karma zal brengen.

Positieve spreuken werken ook niet zomaar. Je moet niet bang zijn voor magie. Wie positieve spreuken probeert, stelt zich vanzelf ook een beetje open voor het negatieve. Denk maar aan een ouija bord. Als je alleen maar lief contact wil met je overleden vader, sta je toch ook open voor onbekende en negatievere overledenen.

Tenslotte moet je er affiniteit mee hebben. Een vorig leven of iemand uit dit leven die je introduceert aan de magie, helpt. Zo weet je goed wat je moet doen.

Soorten Sihr

Er zijn heel veel soorten Sihr bekend. Ik zal je wat voorbeelden geven. Ik zal vooral de negatieve voorbeelden benoemen, maar weet ook dat er positieve magie bestaat.

-Geesten. Er worden vaak geesten gestuurd om een ander lastig te vallen. Vaak ook djinn of bakroe genoemd. Denk aan geld bij ze laten halen door de geest of ze leiden tot de dood;

-Alles omtrent geld eigenlijk. En dan het afpakken ervan. Mensen gebruiken Sihr om hun bedrijf beter te laten lopen door zichzelf met spreuken aantrekkelijk te maken. Dit vind ik zelf altijd een grijs gebied. Want beïnvloed/ overtuig je hierdoor je klanten op negatieve manier? Dan is het slecht. Of zorg je dat de mensen die jou met magie lastigvallen dat niet meer kunnen? Dan is het juist weer witte magie. Andere spreuken omtrent geld zijn mensen hun spullen vernietigen met magie of interessanter nog: de ander zo beïnvloeden dat hij zélf zijn spullen kapot maakt;

-Dat brengt me bij een laatste voor vandaag: een mens beïnvloeden. Een echte Sihr beoefenaar kan zijn medemens laten doordraaien. Uiteraard ligt dit wel een beetje aan hoe gevoelig de ander is. Zo komt het vaak voor dat iemand door een magiër verliefd wordt of juist niet meer verliefd is, niet meer zwanger kan worden, ziek wordt of stemmen gaat horen. Deze beïnvloeding is zo sterk dat andere levensgebieden er ook onder lijden, zoals het volhouden van een baan, vriendschap of sport.

Onbekende masaan magie

Maar hoe worden deze voorbeelden tot werkelijkheid gemaakt? Hoe wordt een geest gemaakt of opgeroepen en hoe zorgt een spreuk of ingrediënt dat iemand beïnvloed wordt? Deze zaken worden met verschillende trucs gedaan. 1 daarvan is masaan en het is een hele onbekende. Als je deze blog hebt gevonden, ben je simpelweg 1 van de weinige die het leest. Masaan magie heeft verschillende uitleggen. Ik zal ze daarom allemaal toelichten:

-Wat de meeste verhalen overeen hebben, is lijken gebruiken. Men gebruikt resten van een lijk samen met andere ingrediënten om een mengsel te maken. Dit dienen ze aan mensen toe om ze ziek te maken. Vaak zit er ook meer achter: niet alleen wordt de ander ziek, maar iets gezonds van hen gaat naar de uitvoerder;

-Mensen wekken ook lijken tot leven. En waarschijnlijk de ziel die hieraan gekoppeld was ook. Deze zetten ze in voor negatieve doeleinden, zoals geld gaan stelen, iemand bang maken of een relatie verbreken. Het wordt ook wel djinn, bhoot of preit genoemd;

-Masaan staat ook bekend om iemand ziek te maken specifiek bij de geboorte. Deze persoon groeit op, maar zal altijd ziek zijn en zieker worden;

Heb jij wel eens gehoord van masaan magie?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Onbekende Sihr Masan/ Masaan magie”