Schimmen en schaduwen in je ooghoek zien

schimmen en schaduwen

Vandaag bespreken we het zien van schimmen en schaduwen in de ooghoeken. Ken je dat? Dat je gewoon televisie kijkt en opeens denk je iets te zien vliegen of bewegen, zo net in je ooghoek? Dat is wat er bedoeld wordt met een schim! Meestal lijkt die schim ook meteen op een schaduw. Het is inderdaad erg onduidelijk en wil je er net naar kijken, dan is het weg. Ervaar je dit? Lees dan snel verder!

Ontstaan van een schim

Laten we eerst de ontstaanswijze van schimmen doornemen. Wat kunnen schimmen allemaal zijn? In het kort is het antwoord: energieën of overledenen. Energie is eigenlijk al dat is. Van iemands emotie tot iets dat beweegt. En van warmte tot straling. En vaak is energie onzichtbaar. In de meeste gevallen zie je warmte bijvoorbeeld niet of zie je emoties niet. Toch nemen we ze waar. Dat is wat energie doet. Je neemt dat dan waar met 1 van je zintuigen die sterk ontwikkeld is. Bijvoorbeeld heldervoelen en het voelen van iemands emotie. Of helderhoren en horen dat iemand liegt.

Overledenen zijn natuurlijk meer dan energie, zij hebben ook echt nog hun ziel. Dat geldt ook voor engelen en gidsen. Samen noem je deze groep ook wel entiteiten, anderen noemen het liever spoken. Een ziel maakt energie voor sommige mensen sterker waar te nemen. Het ligt eraan welk zintuigen zo sterk is. Als het helderzien is, zie je meer kleuren bij een overledene dan van bijvoorbeeld iemands emotie. Daarnaast geldt dat entiteiten soms ook graag waargenomen wíllen worden. Tenslotte wil een overledene ook wel eens tekens achterlaten, zoals de met elektronica; de radio aangooien bijvoorbeeld. Dat is trouwens niet makkelijk voor ze, blijkbaar, anders zou iedereen wel in geesten geloven.

Zowel energieën als overledenen hebben geen tastbaar of zichtbaar lichaam, maar ze bestaan wel. En als je de gave helderziendheid hebt, dan kun je ze zien! Vaak begint dat met schimmen.

Betekenis van schaduwen

Een schaduw zien heeft vooral te maken met de groep overledenen. En het heeft vooral te maken met helderziend zijn. Helderziend zijn betekent dat je kunt waarnemen met je ogen wat anderen niet kunnen: het onzichtbare. Andere gaven hebben hun eigen kwaliteiten en specialiteiten. Helderzien komt in verschillende vormen. De één ziet geesten heel letterlijk, maar dat is best lastig. Anderen zijn meer beginnend helderziend. En het begin is dan een schim of schaduw zien. En dan alleen in je ooghoek. Waarom? Omdat helderzien toch wat concentratie maar tegelijkertijd ontspanning vereist. In je ooghoek verrast het je. Als je ernaar kijkt, is het weg. Dat komt omdat je gespannen raakt als je het ziet. Dit kun je gelukkig trainen. 1 voorbeeld van trainen is niet meteen kijken als je een schaduw ziet, maar blijven kijken vanuit je ooghoek!

Een uitzondering van schaduwen zien is dat je tóch energieën ziet. Om praktijkvoorbeelden te geven: je ziet dit vooral bij plekken waar mensen overleden zijn, waar iemand veel emotie heeft gehad, etc.. Als het maar heftig genoeg is om een spoortje achter te laten. Het is net als dat iemand niet langs een plek wil lopen waar hij/ zij een ongeluk heeft gehad. Die plek triggert hen. Dat is niet voor niets: ze voelen simpelweg die emoties en pijn nog! Een helderziend persoon die verder niets met die plek te maken heeft, kan ook een schaduw zien op die plek.

Hoe komt het dat we schimmen en schaduwen zien?

Eigenlijk zou deze vraag vooral vertaald moeten worden naar: hoe komt het dat je helderziend bent? Helderziend worden heeft met een aantal aspecten te maken. Ten eerste kun je het erven. Ten tweede kun je er simpelweg interesse in hebben. Maar bedenk ook: je kunt ook interesse hebben in lezen of analyseren, die vallen onder ‘ogen’ en indirect vervolgens ook onder helderzien. Tenslotte kun je je helderzien nódig hebben. Bijvoorbeeld op je baan of in onveilige situaties, waarin alleen toekomst voorspellen je kan redden.

Maar in principe hoef je niet helderziend te zijn om schimmen en schaduwen mee te maken. Zoals we eerder bespraken kunnen overledenen met sterke emoties of drang, contact maken met de fysieke wereld. Dat betekent dat, naast de televisie zomaar aangooien, ze ook heel even een vorm aan kunnen nemen. Die kun jij tenslotte zien!

Wist je ook dat er demonen bestaan? Die zijn gemaakt of in bezit genomen door een hoodoo beheerser. Ze worden gestuurd om mensen lastig te vallen. Je kunt daardoor nachtmerries, aanrakingen en meer krijgen. Omdat ze zo sterk zijn, laten ze sporen achter en kun je die met je gaven waarnemen. Dat worden zwarte schimmen als je helderizend bent.

Zie jij vaak schimmen en schaduwen in je ooghoeken?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Schimmen en schaduwen in je ooghoek zien”