Hoe gebruik je blauwsel voor het boze oog?

blauwsel boze oog

Heb je ooit gehoord van blauwsel? Dat is een blokje blauw dat normaal voor witte was wordt gebruikt. Je kunt het halen bij Surinaamse of andere toko’s of dus in de supermarkt. Blauw wordt gebruikt om boze oog tegen te gaan en is vooral bekend om op kinderen te gebruiken. Dat komt omdat kinderen gevoeliger zijn dan volwassenen. Of minder weerbaar. Echter kunnen ook volwassenen er last van krijgen! Laten we vandaag de werking van blauw goed doornemen!

Boze ogen

Blauw staat voornamelijk bekend om te werken tegen boze ogen. Wat is een boos oog? Dat is niks anders dan jaloezie dat tastbaar is worden. Vaak niet opzettelijk bedoeld door de aanstichter, in tegenstelling tot zwarte magie. Je hebt kortdurende en langer durende boze ogen.

Kortdurende boze oog heeft vaak deze symptomen: overgeven, diarree, algehele malaise en blijft vaak ongeveer een week. Meestal loop je dit op na eten/ drinken met iemand. Een laatste kenmerk is dat dit vaker gebeurt bij precies dezelfde personen. En nogmaals vooral als je hiermee samen hebt gegeten.

Waarom eigenlijk met eten? Dat komt omdat boze oog vaak gericht is op uiterlijke schijn. Sommige mensen geven gewoon boze oog: zij kunnen hun energie per ongeluk tastbaar maken. Het gaat om jaloezie op uiterlijke dingen: welvaart, je looks, etc.. Vaak zaken die tastbaar en meetbaar zijn. Het maakt ze niet uit of je daarnaast ook nog problemen hebt, want de uiterlijke dingen tellen voor hen. Op dat moment ontstaat letterlijk energie vanuit hun ogen, maar dit raakt je niet zomaar. Jij bent van nature ook gewoon beschermd. Echter als je eet, komt boze oog zo nu en dan toch binnen: namelijk in je maag. Vandaar de klachten vanuit de maag, en dat de symptomen maar een week blijven. Het vindt dus ingang via je mond.

Langdurende boze ogen herken je geheel anders. Deze komen niet per se binnen via eten, maar wel als je iemand vaak ziet en diegene is jaloers. Hierdoor kun je uiterlijke veranderingen krijgen, van puistjes tot gewichtsproblemen. In sommige gevallen ook boetes.

Reinigen met blauwsel

Een boze oog hoef je niet echt te verdrijven, zeker kortdurende niet. Vaak is je vooraf beschermen goed. Dat doe je met blauwsel. Vooraf kun je je beschermen door een beetje blauwsel achter je oren te smeren. Let trouwens eens op Hindoestaanse kinderen, die hebben dat vaak achter hun oor op feestjes! Dan zie je een blauw vlekje. Ben je het vergeten en ben je niet lekker? Dan kun je achteraf een beetje blauwsel met water mengen en opdrinken. Dan verdwijnen de klachten snel. Een andere manier is om achteraf een emmer water te mengen met blauwsel en hiermee te douchen.

Verdrijving

Langdurende boze oog is wél nodig om te verdrijven. Dat komt omdat het eigenlijk dezelfde symptomen begint te krijgen als zwarte magie, alleen is het dus niet expres aangericht. Dat betekent dus ook dat het net als zwarte magie niet zomaar weggaat. Zwarte magie herken je namelijk ook aan boetes, uiterlijke veranderingen, maar ook veel meer, zoals stemmen en depressie. Zwarte magie wordt vaak bewust gedaan door mensen uit jaloezie, wraak, onzekerheid, verveling of onmacht. Ze willen valsspelen om doelen te behalen en dat het niet ethisch is, daar denken ze helaas niet aan. Voodoo kan zo extreem worden dat je daar echt ziek van kunt worden of een psychose van kunt krijgen.

Het verdrijven doe je bijvoorbeeld met een wassi. Andere succesvolle manieren zijn je gids vragen, bidden, spreuken, exorcisme, etc.. Je kunt zelfs magie laten spiegelen zodat de aanstichters er zelf weer last van krijgen. Verdrijven met blauwsel is lastiger. Zo is het immers niet bedoeld. Het is net als het wasmiddel dat het is reinigend.

Heb jij ooit gehoord van blauwsel?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hoe gebruik je blauwsel voor het boze oog?”