Begin met koffiedik kijken!

koffiedik

Heb je ooit van het fenomeen koffiedik kijken gehoord? Dat is een manier om de toekomst te voorspellen. Door het analyseren van verschillende vormen in het lege kopje koffie kun je achterhalen wat iemand te wachten staat. Aan de hand van de overgebleven koffieresten op de bodem van een kopje, kun je namelijk beelden en vormen zien liggen! Hoewel het vaak wordt afgedaan als bijgeloof, heeft deze kunst een rijke geschiedenis en wordt het nog steeds beoefend om grip te krijgen op vraagstukken.

Hoe begin je met koffiedik kijken?

Voordat je je gaat verdiepen in de wereld van koffiedik kijken, heb je natuurlijk een kopje koffie nodig. Om wakker te blijven, maar ook om natuurlijk de drab die overblijft af te lezen. Gebruik dus koffie dat drab achterlaat. Gebruik geen filters of zeefjes. Zorg dat je de drab niet per ongeluk opdrinkt maar laat een klein restje van het koffiewater liggen, samen met het mengsel. Ga je koffiedik kijken voor iemand anders? Laat die dan de koffie drinken. Of verzin je eigen ritueel, zoals diegene zijn lievelingskoffie zelf drinken om vervolgens op naam van diegene de drab af te lezen.

Je zou eigenlijk ook moeten denken aan bescherming vooraf met bijvoorbeeld je gids. Zo voorkom je dat je beïnvloed wordt van binnenuit en ook buitenaf. Je tegen buitenaf beschermen is logisch: je beschermt je tegen valse informatie of misschien zelfs valse geesten. Maar van binnenuit kun je jezelf ook dwarsbomen, bijvoorbeeld omdat je per ongeluk je intuïtie negeert. Je kunt je al beschermen door het gewoon te vragen aan je gids. Klinkt dat te simpel? Visualiseer dan bijvoorbeeld een helpende spiegel om je heen of leer energiekoorden breken met degene over wie de vraag gaat of van wie die is. Je kunt ook een zwarte kaars aansteken ter bescherming.

De koffiedrab interpreteren

Ik geef je hieronder enkele voorbeelden van symbolen en vormen die uit de koffiedrab kijken kunnen komen.

Allereerst kun je denken aan duidelijke vormen, zoals cirkels. Een cirkel staat vaak voor afronding of eenheid. Stelde je je vraag dus uit bezorgdheid, dan is dit een positief antwoord. Uiteraard is het ook belangrijk je gevoel te gebruiken bij het interpreteren van de drab. Een cirkel kan namelijk ook betekenen dat je zelf geen conclusie trekt.

Wat ook welbekend is, is dierenvormen zien. Probeer te achterhalen welk dier het is. Elk dier heeft een symbolische betekenis. De slang staat voor heling of gevaar. De vogel voor vrijheid en een vos voor sluwheid. Ook hier is de vraag met welke je begon leidend om je antwoord te begrijpen.

Je kunt ook andere lijnen en vormen zien. Rechte lijnen worden geassocieerd met stabiliteit en evenwicht. Maar het kan ook starheid betekenen of zekerheid voor in de toekomst. Kronkellijnen staan vaak voor onvoorspelbaarheid.

Wat ook een leuke is, is cijfers en letters zien. Probeer te achterhalen wat je specifieke boodschap is of traceer je stappen om te begrijpen waar je die letters eerder hebt gezien.

Verder kun je natuurlijk van alles zien. Het belangrijkste is dat je het eerste dat in je opkomt onthoudt en dat uit gaat pluizen. Zag jij als eerste een rechthoek en dacht je aan tarotkaart? Dan duidt het daarop. Misschien moet je dan een kaartje leggen. Of gaat het over een reading die je laatst hebt gehad. De andere vormen zullen je er dan meer over vertellen. Eigenlijk is het eerste wat je dus ziet, het hoofd onderwerp.

Verder uitdiepen

Je zult je voorkeur ontwikkelen voor het soort koffie. Sommigen gebruiken altijd hetzelfde merk, anderen willen graag koffiesoorten koppelen aan bepaalde vraagstukken. Sommigen willen graag een duur merk. Denk bijvoorbeeld aan kaarsenmagie. Dat wordt ook het liefst gedaan met soja was of andere zuivere was. Hoe zuiverder de kaars of koffie, hoe fijner. Verder kun je denken aan extra sterke koffie voor toekomstvragen, gewone koffie voor alledaagse vragen, een bepaalde smaak koffie voor weer iets anders, etc..

Om te controleren of je het een beetje goed hebt gedaan, kun je koffiedik kijken gewoon uittesten bij mensen en directe feedback vragen. Andere methoden zijn er een tarotkaartje naast trekken om te zien of de beelden overeen komen. Ben je net als ik geen koffie liefhebber? Probeer het gewoon met thee zonder zeefje! Het is wel iets ongebruikelijker. Zelf denk ik dat koffiedik kijken werkt omdat zoveel mensen erin geloven waardoor de koffie en je intuïtie ook beter weten wat ze ermee moeten.

Wat kwam er uit jouw koffiekopje?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Begin met koffiedik kijken!”