Het bijgeloof achter dat je linker ooglid trilt

linker ooglid trilt

Heb je wel eens gehoord over mensen die geloven dat je oogleden trillen om een reden? Het voelt dan alsof een klein spiertje in je ooglid samentrekt. Dit kan trouwens ook plaatsvinden onder je oog. Vandaag bespreken we wat het betekent als je linker ooglid vaak trilt! Trilt juist jouw andere ooglid vaak? Lees dan meer over je rechter trillende ooglid!

Bijgeloof is al zo eeuwenoud. Mensen geloven van alles en er zijn zoveel verhalen. Veel zijn er van waar, het is niet allemaal bijgeloof. Van lievelingsnummers zoals het getal 8 tot ongeluksnummer zoals 13. Maar ook hele andere dingen zoals de deur achter je dicht doen met je gezicht naar de deur toe om geesten buiten te laten. Uiteindelijk, als je het mij vraagt, heeft veel bijgeloof te maken met wat je zelf gelooft én wat anderen geloven. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar denk aan energieën. Energie is overal. Alles wat je doet, denkt of voelt is energie. Daarom is het ook mogelijk om te voelen wat anderen voelen en empathisch te zijn. En eigenlijk ook geesten te zien.

Zo werkt het ook met bijgeloof. Als iedereen gelooft dat onder ladders doorlopen ongelukken veroorzaakt, dan hangt dat als een wet van de aantrekking onder ladders. Als je daar onderdoor loopt, voel je dus het bijgeloof van andere mensen. Dit kán pech veroorzaken meer dan op andere dagen waarin je niet onder ladders zou doorlopen. Als iedereen dus gelooft dat trillende oogleden dingen kunnen voorspellen, dan is jouw ooglid sneller geneigd om te trillen!

Betekenis als je linker ooglid trilt

Als een ooglid trilt, dan wil het je 1 van de volgende zaken duidelijk maken:

Als je veel mensen in je omgeving hebt die geloven in bijgeloof of specifieker: trillende oogleden, kan het zomaar zijn dat de jouwe ook gaat trillen! Dit komt omdat de energie rondom jouw oogleden reageert op de energie rondom hún oogleden. Eigenlijk is een trillend ooglid niets anders dan een hypnose suggestie. Vertel je onderbewuste dat je wil dat hij je tekens geeft en dat doet hij dat. Zo geldt dat als je linker ooglid trilt. Wat jouw trillende linker ooglid dus betekent, is wat de meeste van je omgeving daar aan betekenis aan geven. De meesten houden aan dat links voorspoed is en rechts tegenslag. Hier moet ik natuurlijk wel bij zeggen: dit geldt voor elke familie soms anders. Ik onthoud het altijd aan uitgaven. Je geeft geld uit met je dominante hand. De meeste mensen zijn rechts. Dat betekent dat rechts uitgeven is en links ontvangen.

Voorspoed en tegenslag kun je ook breder trekken dan financiën. Op een gegeven moment zul je merken dat als iemand je iets vertelt, zoals dat hij een sollicitatie heeft, dat je ooglid dus vertelt hoe dat afloopt!

Andere manieren om samen te werken met je ooglid

De eerste stap om je ooglid te begrijpen, is eigenlijk door na te gaan wanneer het trilt en wat er die dagen aan de hand was. Loop dus je stappen na. Was de algemene sfeer goed? Dan weet je dat je linker ooglid voor goed nieuws staat.

Je kunt daarna samenwerken met je ooglid. Vraag bijvoorbeeld je gids om je een seintje te geven bij een vraagstuk dat je hebt. Links kan dan staan voor een ja (of nee) en de rechter voor het andere antwoord. Het is dan net of je je pendel altijd bij de hand hebt.

Er zijn trouwens ook veel mensen die zeggen dat een trillend ooglid staat voor dat iemand over je roddelt of over je praat. Alsof je boze oog oppikt met je letterlijke ogen. Boze oog houdt in dat iemand met zijn jaloezie klachten in jouw lichaam of geest veroorzaakt.

Meer redenen voor een trillend ooglid

Je linker ooglid kan ook trillen omdat je met iemand praat die zelf altijd last heeft van trillende oogleden. Hetzij ook als teken, hetzij om andere redenen zoals vitaminetekorten. Als je dit dus overneemt van iemand, heet dat ook wel heldervoelen. Het is slim hier eens voorzichtig over te beginnen, zeker als je het alleen maar bij die persoon hebt. Maar ook hier kan het gaan om boze oog van diegene en niet heldervoelen.

Een andere reden tenslotte kan zijn dat je helderziendheid ontwikkelt. Als je helderzien ontwikkelt, dan voelen je ogen even anders. Soms verandert de sterkte van je ogen en anderen ervaren bijvoorbeeld wazig zicht. Probeer je je helderziendheid te remmen vanwege angst voor geesten of angst voor waarheden, dan willen ogen vaak enkele klachten geven, zoals dat wazig zicht, maar ook trillende oogleden. Maar over het algemeen is een trillend ooglid niet lastig, dus meestal heeft dit geen verband met de negatieve aspecten van helderziendheid.

Ben je er al uit? Weet jij al waarom jouw linker ooglid trilt?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Het bijgeloof achter dat je linker ooglid trilt”