Migraine en wazig zien verlichten

migraine

We bespreken wazig zien in combinatie met migraine, ook wel oogmigraine genoemd. Laten we beginnen bij het begin: wat is migraine? Migraine is een plots opkomende hoofdpijn die een halve dag tot wel 3 dagen kan duren. Er gaat ook vaak misselijkheid mee gepaard en je kunt eigenlijk niet meer doen wat je die dag wilde doen. Gelukkig kunnen enkele medicijnen verlichten. Er wordt gespeculeerd dat stress, weinig slaap of ongezonde voeding de kans op migraine laat toenemen, maar bewezen is het niet. Wat opvallend is, en waar we vandaag ook op inzoomen, is dat migraine soms gepaard gaat met kleuren zien en een wazig zicht hebben.

Oogmigraine ziet er als volgt uit: je ziet een vlek in beide ogen en ook met dichte ogen. De vlek wordt vaak langzaam wat groter en heeft allerlei kleuren als van een aura. De vlek blijft meestal maar een uur. Verder heeft de rand van de stip ‘zaagtanden’ als dit, maar dan terwijl je ook je omgeving nog ziet:

migraine aura

Spirituele redenen van wazig zien

Spirituele redenen, niet te vergissen met de wereld van het paranormale, zijn er echter ook genoeg die migraine en dus wazig zien kunnen veroorzaken. Het heeft in dit geval allemaal te maken met je zintuig zien en het onder ogen komen van zaken. Het is eigenlijk vrij letterlijk. Heb je bijvoorbeeld tinnitus, om met een nog duidelijker voorbeeld te beginnen, dan heeft de piep in je oren soms te maken met inderdaad gehoorbeschadiging, maar soms is het er omdat je geen gehoor geeft aan jezelf. Maar terug naar het zien.

Het komt neer op het onderbewuste en het bewuste. Het bewuste zijn jij en ik. Het onderbewuste is onze intuïtie en innerlijke stem. Er kunnen veel klachten komen vanuit het onderbewuste als hij je niet kan bereiken. Eerst probeert hij het liefelijk: hij geeft ingevingen of een droom of hij laat je iets inzien. Handel je er vervolgens niet naar en blijf je dingen tegen je zin in doen, want daar gaan de signalen eigenlijk altijd over, een vriendschap dat niet langer meer werkt, een baan dat niet goed voor je is, dan wil het onderbewuste je op een andere manier bereiken. Dit wordt grover. Maar hij geeft je niet zomaar pijn of een last, hij doet dit symbolisch. Daarom kan ik ook vertellen: heb je last van wazig zien dan komt dit deels of misschien zelfs geheel door het feit dat je iets niet wil zien.

Wazig zien en dus migraine verlichten

Iets niet willen zien is niet dom of slap, het is soms vrij logisch. Iedereen wil wel eens wegkijken. Het doet zeer om te zien hoeveel een supermarkt verspilt. Het doet zeer om te zien dat je collega’s en jij het niet trekken onder de baas. Maar is wegkijken het beste idee? Je hoeft niet per se ontslag te nemen of de supermarkt leeg te kopen, maar sta toe dat het pijn doet, dat is al een prachtige eerste stap. Blijf niet om de verkeerde redenen omdat jij wél weg durft maar de rest niet. Je helpt hen hier niet mee. Of ga het gesprek maar aan met iemand die je oneerlijk behandelt. Hoeveel erger kan het worden? Immers heb jij nu toch al mogelijk oogmigraine door hem of haar. Wat dat betreft kan het niet echt slechter.

Maar het kan ook dat je deze stappen moeilijk vindt. Dat je het nooit hebt geleerd in je jeugd of dat je situaties van dichtbij hebt meegemaakt waar je nog niet klaar voor bent om onder ogen te komen. En dat tijdspad heb ik respect voor, maar je onderbewuste heeft dat gelukkig ook! Trigger dan op andere manieren je zintuig zien op een fijne manier!

Iets dat heel fijn is, is op tijd een zonnebril buiten dragen. Zo zorg je voor je ogen. Wat ook mooi is, is juist mooie dingen op te zoeken of gaan creëren. Denk aan haken of gewoon naar een museum gaan of een mooie film zien. Je hoeft niet altijd het zware en heftige eerst te doen. Maar er zijn nog meer gave manieren! Namelijk door je te verdiepen in helderzien!

Wat is helderzien?

Helderziend zijn betekent niet meteen geesten en aura’s en toekomst zien. Het kan ook, maar er zijn nog veel meer lagen! Helderzien betekent niets anders dan een opvallendheid aan je zintuig zien hebben. Dat betekent dat je heel scherp ermee kan zien, goed scannend kan lezen of… wazig ziet en migraine krijgt uiteraard. Als het maar opvalt. Zo is bijvoorbeeld zowel geuren ruiken die er niet zijn als verkouden zijn al snel helderruiken.

Met een versterkt zintuig word je geboren of je ontwikkelt dat. Bij helderzien betekent het dat je ogen meer prikkels ontvangen dan je andere zintuigen. Afhankelijk van hoe open je hiervoor staat, wordt dit een gave of een last. Wazig zicht is dus eigenlijk een gave. Hetzelfde geldt voor migraine hebben. Je hebt het alleen nog niet onder controle. Je kúnt dit omzetten naar geesten zien of veel leukere tussenstapjes: lekker fijn dromen of door mensen heen zien.

Ook helderziendheid kun je triggeren met fijne oefeningen, in plaats van alleen maar je eventuele angst ervoor aan te spreken. Je kunt denken aan eens proberen een foto te lezen, een tarotkaartje te trekken of een dagje leuk ‘mensen te kijken’ ofwel mensen inschatten! Als je maar bezig bent met je ogen. Probeer hier anders de test om te zien welke gave jij hebt!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Migraine en wazig zien verlichten”