Elke dag dezelfde droom hebben

dezelfde droom

Ken je dat? Dat je van tijd tot tijd of zelfs elke dag dezelfde droom hebt? Daar zijn verschillende redenen voor die ik uitgebreid met je door ga nemen. Het lijkt me goed om eerst te beginnen bij waarom dromen er zijn. Sommige theorieën gaan dat de ene hersenhelft ‘s nachts iets bedenkt en dat de andere hersenhelft dat vervolgens als nieuw ervaart. Op zich vind ik dat ook een mooie theorie. Vanuit spiritueel oogpunt zie ik ook andere redenen achter dromen. Zo heb je:

-dromen over vorige levens. Je droomt dan wat je daar deed of wie je daar ook kende. Vaak krijg je zo’n droom net als je iemand nieuw hebt leren kennen dit leven. Dit kan positief zijn, maar ook negatief;

-dromen vanuit angsten of wensen. Die krijgen dan een plek in het theater in je hoofd ‘s nachts. Dit kan wel eens herhalen, maar stopt na die periode van angst al gauw. Het gebeurt vaak bij perioden van veranderingen die je overkomen of die je zelf in gang hebt gezet;

waarschuwend of helpend dromen. Bijvoorbeeld omdat je vastloopt of omdat het universum nu in wil grijpen omdat je anders van je zielspad afgaat. Dit herhaalt meestal niet omdat daar simpelweg niet veel tijd voor is als iets dringend is. Dan stuurt het universum vaak meer manieren van tekens naar je toe. Denk aan herhalende boodschappen zien overdag of iemand die opeens hulp aanbiedt.

Waarom hebben we elke dag of regelmatig dezelfde droom?

Je hebt ook nog meer soorten dromen! Deze gaan al meer naar redenen achter het herhalend dromen toe:

-Je hebt helderziend dromen. Bijvoorbeeld toekomst voorspellend, een déjà vu krijgen of andere manieren om je helderzien te verbreden. Deze kunnen zich wel eens herhalen omdat: oefening baart kunst. Zo word je gave sterker. Deze wordt eigenlijk best vaak vergeten. Er hoeft dus niet altijd een boodschap achter te zitten;

-Je kunt ook verwerkend dromen. Dat betekent dat je iets droomt over iets dat je al hebt meegemaakt. Soms dat omdat een deel in jou nog denkt in die situatie te zitten. Je hoort het vaak bij mensen die een trauma hebben. Deze dromen komen vaak onverwachts en niet per se elke dag. Er is ook niet iets dat ze per se triggert. Je kunt tevens dromen dat je steeds dichterbij het oplossen van trauma komt. Bijvoorbeeld dat je op den duur ook voor jezelf opkomt of de politie belt. Dat zijn tekenen van herstel. Wat je doet in je dagelijkse leven overdag, werkt dus;

-Dromen over andere tijdlijnen. Een tijdlijn ontstaat bij elke keus die je maakt en de keus die je er dus voor laat. Soms kun je die keuzes missen en/ of voelen. Je ziet dan hoe dat zich had uitgewerkt. Denk aan logische keuzes zoals kiezen tussen 2 banen, maar ook welke potentiële partner je bent misgelopen omdat je bij deze bent. Dit hoeft ook niet altijd te betekenen dat de keus die je hebt gemaakt fout was. Dat heeft er eigenlijk niets mee te maken.

Last van entiteiten

Je kunt ook nog herhalend dromen omdat je last hebt van entiteiten. Maar niet zomaar elke entiteit. Je hebt namelijk verschillende soorten spoken. Je hebt overleden bewoners, overleden geliefden, gidsen, verdwaalde entiteiten, klopgeesten, boze geesten uit het vorig leven en gestuurde negatieve geesten.

Veel van deze hebben geen kwaad in de zin. Soms maken ze wel per ongeluk bang, bijvoorbeeld omdat een overleden bewoner het licht aandoet omdat hij denkt dat hij nog leeft. Of omdat een klopgeest zich verveelt en op de muren klopt. Dat is niet iets om herhaaldelijk over te gaan dromen. Ze geven namelijk al andere signalen van hun aanwezigheid: kloppen, licht, geuren ruiken, etc.. En ze kunnen geen kwaad.

Boze geesten uit vorige levens zijn er zoals je vermoedt al je hele leven. Daarom geven ze ook niet vaak herhalende dromen. Maar wel bijvoorbeeld dat typische gevoel dat er iemand al je hele leven met je meekijkt.

Wat dan overblijft zijn gestuurde negatieve geesten. Bijvoorbeeld opgeroepen gecreëerd, een overleden lieve ziel gekaapt en vervolgens door iemand met behulp van zwarte magie naar je toe gestuurd. Deze heeft de opdracht jou lastig te vallen. Gezien geesten onzichtbaar zijn, komen ze vooral in je dromen zich kenbaar maken. Dat resulteert in vervelende dromen en steeds dezelfde droom hebben. Vaak met een negatieve tint.

Uitvinden wat steeds dezelfde droom betekent

Je kunt een aantal dingen doen om je droom vandaag nog te begrijpen:

Wanneer is het begonnen? Sommige mensen kunnen precies aanwijzen dat het is gestart sinds ze zijn verhuisd. Daar ligt dan ook je antwoord, zoals een overleden bewoner;

Hoe is de sfeer in een droom? Word je aangevallen? Dan is het vermoedelijk een geest. Of ben je gewoon bang? Dan is het eerder letterlijke angst;

Droom je iets over wat je al hebt meegemaakt? Dan is het een verwerkende droom;

Droom je dat je ergens anders bent of iets anders doet? Het gaat dan over vorige levens of andere tijdlijnen;

Droom je direct over iemand nadat je diegene hebt ontmoet in het echt? Dan herinner je iets tussen jullie samen;

Onderzoek symboliek. Een slang staat bijvoorbeeld voor genezing of waarschuwing. Dit is meestal echter niet herhalend. Dus als het wél herhaalt, dan is het meestal een waarschuwing en waarschijnlijk gelinkt aan een persoon die niet helemaal juist voor je is;

Weet je gewoon niet wanneer steeds dezelfde droom is begonnen? Dan speelt het al lang en is het een enkele keer een tijdlijn, of iets uit je jeugd, maar meestal vorige levens.

Waarom denk jij dat je elke dag dezelfde droom hebt?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Elke dag dezelfde droom hebben”