Waarom kunnen geesten spullen verplaatsen?

geesten spullen verplaatsen

Vandaag bespreken we waarom geesten spullen kunnen verplaatsen Heb je dat wel eens gemerkt? Zeker weten dat je alleen thuis bent en opeens je sleutels toch ergens anders vinden. Een boek op een andere bladzijde vinden. Letterlijk iets zien vallen alsof het eraf werd geduwd of erger nog: zelf een duw voelen? Hoe kan dit? Hoe kunnen geesten contact met het fysieke bewerkstelligen? Zijn het altijd geesten? We nemen het uitgebreid door!

De barrière tussen de spirituele en fysieke wereld

Misschien is het eerst leuk en leerzaam stil te staan wat er allemaal door de barrière van de fysieke wereld, onze wereld zoals we hem kennen, en onzichtbare wereld heen kan komen.

Uiteraard kunnen onzichtbare entiteiten zich zichtbaar of tastbaar maken. Hieronder vallen gidsen, engelen, overledenen en demonen. Er is wel een verschil tussen het stukje zichtbaar en fysiek meetbaar, namelijk dat zichtbaarheid ligt aan jóu en jouw helderziende gave. Maar als een geest iets gaat verplaatsen of iemand aanraakt, dan ligt het aan de kracht van die geest zelf en niet elke geest kan dat. Daar zit dus een wezenlijk verschil in. Het kan zijn dat een boze geest iets verplaatst, maar het kan ook zijn dat je gidsen iets verplaatsen om je iets in te laten zien of om je te helpen. In mijn ervaring zijn het meestal niet gidsen en engelen die zomaar spullen verplaatsen. Dat is ook wel logisch want die zijn vooral gebonden aan jou. En vaak als iemand beweert dat een huis spookt en diegene neemt zijn vriend daar mee naartoe, dan ziet die vriend die paranormale activiteit ook.

Je kunt ook te maken hebben met sterke energieën. Denk aan energie op een leylijn (grote aardstraal), de volle maan of een extreme emotie van iemand. Die kunnen vorm aannemen en lijken op een geest. Op die manier kunnen ze dus ook in de fysieke wereld dingen bewerkstelligen. Heb je ooit gehad dat iets spontaan van je aanrecht kapot viel en je wist zo zeker dat het een geest was? Het kan zomaar je eigen onrust zijn geweest.

Waarom kunnen geesten spullen verplaatsen?

Maar hoe wordt het uiteindelijk mogelijk dat een geest iets verplaatst of je aan kan raken? Hoe ontstaat paranormale activiteit? Deze activiteit is alleen mogelijk als het gaat om sterke drang of emotie. Dat is ook waarom je in het begin wel een geliefde overledene opmerkt of dat ineens een liedje afspeelt dat je aan hen doet denken, maar dat dat later afneemt. Dat neemt af omdat jullie gewend zijn aan de rouw. De impact en sterke drang vermindert.

Maar waarom blijven dan sommige huizen permanent onder invloed van paranormale gewaarwordingen? Dat is omdat overledenen die daar hangen daar vaak heel blij om zijn simpelweg. Dat is ook een sterke emotie. Zeker als er mensen naartoe gaan om die plekken te bezichtigen. Dat voedt en laait steeds de blijheid op.

Maar er is ook nog iets: soms is er sprake van demonische activiteit. Bijvoorbeeld omdat een demoon is verdreven en daar gaat hangen of om talloze andere redenen. Deze demoon op zich is al een sterke energie en daarom vrijwel altijd merkbaar voor de gewone mens. Je wordt er dus ziek van om bij hem in de buurt te staan of je ziet iets bewegen. Sommige mensen horen zelfs sinds die dag stemmen in het hoofd. Het kan zijn dat de geest dan mee is gekomen of hele diepe sporen heeft achtergelaten. Zo kan het ook stiekem iets verplaatsen in jouw huis of jou zelf iets laten verplaatsen en dat laten vergeten.

Betekenis van spullen verplaatsen

Sommige geesten verplaatsen spullen per ongeluk. Die zijne en bijzondere uitzondering. Dat zijn de geesten die absoluut nog overtuigd zijn van de foute aanname dat ze nog leven. Dat is namelijk ook een emotie. Nou lukt ze niet altijd alles, maar wel de beïnvloedbare en makkelijke dingen, zoals het licht of de tv aandoen. Elektronica is beïnvloedbaar. Bovendien zijn het spullen en kwesties die zij in hun eigen leven ook houden. Een tv op dezelfde plek en hetzelfde lichtknopje, dat is dus bekend en fijn, aldus een emotie. Heb je dus te maken met het verplaatsen van spullen die voornamelijk slaan op een alledaags leven, zoals sleutels en het licht dat bewerkt wordt, dan heb je waarschijnlijk last van een ziel als deze. Dit geldt vooral als je net bent verhuisd en dan ineens deze taferelen op merkt.

Een ander betekenis is zoals ik het eerder noemde: je eigen onrust. Dit zorgt ervoor dat ook spullen kunnen verplaatsen of kapotgaan. Daarnaast willen sommige overledenen soms even laten zien dat ze er zijn of wil een gids je een hint geven. Ze proberen dit te bewerkstelligen door je aandacht te trekken naar het paranormale. Als het namelijk vaak genoeg gebeurt, hopen ze vanzelf dat je er iets achter zoekt. Tenslotte wil het ding dat ze verplaatsen ook een hint geven. Bijvoorbeeld dat daar je daar iets mee moet of moet denken aan degene van wie dat object is. Als je sleutels verplaatsen en het komt niet door een oud-bewoner kun je bijvoorbeeld denken aan je gidsen óf slechte geesten die niet willen dat je naar je werk toe gaat.

Vaak is het moment dat het ophoudt ook iets om te onderzoeken. Wat heb je sinds die dag anders gedaan? Ben je verhuisd of heb je een beslissing genomen?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Waarom kunnen geesten spullen verplaatsen?”