Hetzelfde dromen als je partner

hetzelfde dromen

Veel mensen zijn natuurlijk bekend met het fenomeen van dromen. Je stapt de droomwereld in als je slaapt en die brengt je op mooie plekken. Soms kan dit echter ook resulteren in nachtmerries. Vandaag nemen we het feit door dat je ook hetzelfde kan dromen als je partner. Om dit goed uit te leggen, zal ik eerst beginnen met waarom men eigenlijk droomt:

1: Je kunt verwerkend dromen. Dus met beelden of letterlijk droom je wat je vandaag hebt meegemaakt;

2: Je kunt voorspellend dromen. Dat houdt in dat je eigenlijk de wereld van déjà vu’s instapt en dat je droomt wat binnenkort plaats gaat vinden;

3: Je neemt een energie waar zoals een voorbijgaande geest. Meestal is dit te herkennen aan het feit dat je droomt over je slaapkamer;

4: Of je droomt omdat een energie zoals een overledene of magie je bewust lastigvallen. Dit herken je aan een enge droom krijgen waarin je ook echt wordt achternagezeten door een ding, dier of mens;

5: Je krijgt hints of adviezen, vaak in de vorm van beeldspraak in dromen. Zoals een slang zien in je droom een dag voordat je gaat solliciteren, wat dan vaak ‘niet goed’ betekent, afhankelijk van welk gevoel slangen doorgaans bij je oproepen.

Uiteraard zijn er nog meer redenen waarom men droomt, zoals nog met een voet in het vorig leven staan of omdat je probeert expres lucide te dromen, wat betekent dat je oefent op het besturen van een droom.

De dromen die overeenkomen zijn vaak van realistische aard. Het gaat hier minder gauw over ‘dingen die niet kunnen’, zoals aangevallen worden door een beer. Het gaat eerder over een gesprek met iemand op een realistische plek.

Hetzelfde dromen als iemand anders

Wanneer je hetzelfde ervaart aan dromen als iemand anders, is er sprake van synchroniciteit. Hier maak ik graag onderscheid tussen dromen op exact het zelfde moment of juist eerder of later. Laten we eerst praten over dromen op hetzelfde moment. Eigenlijk gebeurt dit vooral wanneer je over een gemeenschappelijk vorig leven droomt en dan vooral wanneer je elkaar nét hebt ontmoet dit leven. Maar vaak is het ook zo dat dit helemaal niet gebeurt en dat er slechts 1 over dat leven droomt. Dat komt omdat de ander dan niet zo helderziend is en daardoor minder droomt. Wat hier ook bij komt kijken is een stukje levenslessen. Als je samen de levensles van de droomwereld begrijpen deelt, dan is de kans automatisch groter dat je dezelfde droomt krijgt op hetzelfde moment! Vaak is dit zo als je een potentiële partner ontmoet.

Een andere oorzaak van hetzelfde dromen is wanneer je een energie waarneemt of een magie soort je lastig valt. Dat komt dan omdat de ander je moet helpen óf hetzelfde aan lasten ervaart. Je kunt trouwens ook lastiggevallen worden door de algemene energie van een vervelend persoon, dus niet elke aanvallende droom gaat gelukkig over magie of geesten. Vaak worden partners als een duo gezien én is er sneller sprake van jaloezie op partners dan vriendschappen dat dat maakt dat partners sneller synchroon dromen.

Je droomt minder gauw hetzelfde als het gaat om verwerking of voorspellen. Dat is omdat synchroniciteit niet zo nodig is, maar je dromen juist persoonlijk zijn.

Ietsje later hetzelfde dromen

Het kan ook regelmatig voorkomen dat je partner iets droomt en dit vertelt en dat jij dat de volgende dag ook droomt of andersom. Vaak heeft dat te maken met het feit dat een helderziend persoon nieuwsgierig is en met zijn gave de droom kan inkijken. Ook kan het gebeuren dat jullie er soms na een paar weken achter komen dat jullie hetzelfde hebben gedroomd en als je dan terugrekent, blijkt het dat het een paar dagen na elkaar was. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld dat de lastige energie eerst de ene persoon hindert en dan de ander. Het kan echter ook betekenen dat 1 iemand last heeft van slechte energie en dat de boodschap in de droom niet duidelijk genoeg was. Een gids kan dan besluiten de partner dezelfde droom te geven. Allemaal bedoeld om te helpen.

Perioden van hetzelfde dromen houden al vaak op als de boodschap (waarschuwing, iets begrijpen, een leuke hint) begrepen is en overgekomen is. Soms stopt het synchroon dromen omdat de boodschap niet duidelijk genoeg wordt en gaan de gidsen op een andere manier verder. Een enkele keer is er eigenlijk geen boodschap, maar proberen je gidsen juist je vredelievend kennis te laten maken met de bijzondere spirituele wereld.

Synchroniciteit

Er zijn nog meer vormen van synchroniciteit. Denk aan dubbele getallen zien, maar ook op hetzelfde moment iets zeggen. Of gewoon weten wanneer iemand gaat bellen en het komt ook echt uit. Deze laatste voorbeelden zijn gelukkig ook vaak heel leuk bedoeld en voor het trainen van je vaardigheden en gaven.

Sommigen zouden ook zeggen dat je synchroniciteit eigenlijk een symptoom is van je tweelingziel. Ik heb daar een andere mening over. Ik denk zelf dat je synchroon kunt lopen met iedereen die dezelfde gaven heeft als jij of met iedereen met wie je interessante vorige levens hebt gedeeld. Soms kan een tweelingziel juist qua gaven niet zoveel triggeren, maar dan betekent het alleen maar dat jullie andere dingen mooi gemeen hebben.

En jij? Heb jij wel eens hetzelfde gedroomd als je partner?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Hetzelfde dromen als je partner”