Heldervoelen: herken de symptomen van de gave!

heldervoelen

Heldervoelen is een gave. Het versterkt je normale zintuig ‘voelen’. Hierdoor voel je zakken die anderen niet kunnen, zoals hoe iemand zich voelt of waar ze pijn hebben. Leer snel meer!

 

Emotie heldervoelen

Emotie voelen is een belangrijk onderdeel van de gave heldervoelen. Niet alleen voel je je eigen emoties (waarschijnlijk) erg intens, maar pik je andermans gevoelens haarfijn op. Dit kan zo extreem worden dat deze overlopen in jouw eigen emoties en dat jij even niet meer weet wiens emotie je hebt. Soms kun je, naast dat je niet weet of het jouw emotie is of die van een ander, ook niet weten van wie van jouw omgeving dan die emotie is. Is het degene die je net aan de telefoon had of is het van jouw buurjongen, of iemand met wie je laatst een woordenwisseling had?

Probeer je bewust te worden van het probleem. Voor sommigen is bewust worden genoeg, maar sommigen moeten ook nog even visualiseren om weer los te komen van die andere persoon. Wat je nodig hebt, ligt niet aan goed jij bent met deze gave, maar puur aan hoe jij in elkaar zit.

 

Pijn heldervoelen

In theorie lijkt pijn voelen op emotie voelen. Je hebt je eigen pijnklachten, maar ook voel je pijnklachten van anderen en maakt die jou eigen. Je kunt dit op dezelfde manier aan jezelf vragen als bij emotie voelen. Vooral als je een manier vindt om jou energetische connectie met hem/ haar te verbreken en merkt dat je pijnklacht als sneeuw voor de zon verdwijnt, weet je dat je de juiste persoon voor je had. Maar om eerst een idee te krijgen van in welke hoek je moet zoeken, moet je er eerst achterkomen wie het is wiens klacht jij overneemt. Als je met iemand afspreekt en je merkt opeens dat je ergens pijn krijgt, kan je natuurlijk ook vragen of hij/ zij op dezelfde plek pijn heeft. Dit kan ook met emoties voelen natuurlijk.

Leertip:

energiekoorden
Klik op de afbeelding om de thuisstudie energiekoorden te bekijken!

Er is nog een categorie in pijn voelen. Je kunt je vast mensen in jouw omgeving bedenken die vaak pijn hebben op een bepaalde plek. Bijvoorbeeld het meisje die altijd buikpijn heeft. Wanneer jij dan een keer zomaar buikpijn krijgt, of je nou bij haar bent of niet, kan dit erop duiden dat zij aan jou denkt en dat jij dit zo mag ontvangen.


Energie en objecten heldervoelen

Je kunt ook heel erg meeleven met bepaalde objecten zoals een tweedehands beeldje of een gekregen t-shirt. Dan voel je hoe de vorige eigenaar zich voelde tegenover dit object of zijn energie kleeft eraan. Je kunt ook afkeer hebben om sommige kleding van iemand te lenen, terwijl het jou bij de ander weer helemaal niet uit maakt. Het gaat er nogmaals om dat er energie van de vorige eigenaar aan dit object zit geplakt. De plotselinge gevoelens die jij dus hebt bij een object, horen bij de vorige eigenaar en zijn dus meestal niet van jou!


Geesten, overledenen, engelen en gidsen

Ja, ook deze kun je voelen als je bezig met heldervoelen bent. Je kunt je in sommige plekken van je huis wat ongemakkelijker of juist vrolijker voelen dan andere plekken. Het kan dan goed zo zijn dat er één van bovenstaande zich daar bevindt. Maar ze kunnen ook komen en gaan. Je kunt je ook ‘zomaar’ wel eens bekeken voelen op tijden en plekken waar geen verband tussen is te vinden. Ook overleden personen zijn nieuwsgierig en kijken soms bij andere mensen om te leren.

Hoe je deze entiteiten voelt, ligt helemaal aan jou. De ene heldervoelende persoon voelt zich warm, koud, onbehaaglijk of juist vrolijk. Vaak staat dit dan ook in verband met het karakter van de entiteiten. Je kunt ook kippenvel voelen of een aanraking of een tinteling of fijn gevoel op je rug. Wees niet bang: als je iets niet fijn vindt, kun je het ze gewoon vertellen!


Vorige levens voelen

‘Hoe kan dit zonder ze te zien en te weten wat je in een vorig leven was’, hoor ik je wellicht denken. Denk aan het onverklaarbare. Dingen die echt in jouw karakter zitten, zoals jouw grote liefde voor een bepaald soort eten. Of jouw voorkeur voor het reizen naar een bepaald land. Dan heb je nog jouw ongewone en onverklaarbare angsten, of jouw plotseling ontdekte talent voor tekenen. Dit zijn vaak eigenschappen die je al in meerdere levens hebt gehad. Het kan ook dat er dingen zijn gebeurd waar je bang van bent geworden zoals van een brug afgevallen. Daardoor heb je nu hoogtevrees. Of je hebt een supertof en rijk leven gehad in Japan, waardoor je nu helemaal gek bent op Japan.


Mensen herkennen

Je kunt ook mensen kennen in dit leven die je ook in een vorig leven hebt gekend. Mensen herkennen, kun je achterhalen door zomaar gewoon dingen van ze te weten, zoals die karaktereigenschappen. Je kunt het aloude gevoel krijgen van ‘ik heb het idee dat ik jou langer ken’. Dit kan dus de reden zijn dat je iemand dus erg graag mag, maar kan ook de reden zijn dat je iemand niet mag. Het is aan jou om dan na te gaan of het karakter nu nog steeds zo is of of je iets uit een vorig leven voelt en daar ook is gebleven.


Verleden voelen

Ook dit hoort deels bij emotie voelen. Je kunt aan de hand van (vervloekte) objecten, iemand aanraken, of aanwezig zijn bij iemand of aanwezig zijn in een bepaalde ruimte van een huis voelen wat er heeft plaatsgevonden. Het is soms erg moeilijk om te plaatsen wat je dan precies voelt. Ja, je voelt bijvoorbeeld erg veel frustratie. Maar van wie is het dan? Van de vorige bewoners? Waren die vaak gefrustreerd? Of is er een geest die zich gefrustreerd voelt? Ligt er een object in die ruimte dat van iemand is/ was die erg gefrustreerd was?


Toekomst voelen

Wanneer je met iemand praat of in de aanwezigheid bent bij iemand kun je plotseling een fijn of negatief gevoel krijgen. Dit kan natuurlijk slaan op het karakter of misschien pik jezelf het karakter van een geliefde overledene op. Maar het kan ook iemands toekomst zijn die je voelt.


Leuke tip:
Overweeg een minireading: welke gaven heb ik? Om begeleiding te krijgen bij de ontwikkeling van heldervoelen en een scan op welke gaven jij nog meer hebt.

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

3 thoughts on “Heldervoelen: herken de symptomen van de gave!

LEAVE A COMMENT