Helderruiken: de gave!

helderruiken

Helderruiken is een gave dat je ontvangt via je neus. In de kopjes hieronder zal ik onderverdelen wat je allemaal kunt helderruiken en wat dit betekent voor jou of je naaste als signaal, waarschuwing of voor leuks betekent! Er zijn trouwens ook genoeg boeken over helderruiken en gaven beschikbaar en hoe mensen dit hebben ervaren.


Ruiken dat iemand aan je denkt

Deze spreekt best voor zich! Er zijn veel manieren om waar te nemen dat iemand aan je denkt. Bijvoorbeeld door het lichamelijk of geestelijk te voelen of het simpelweg te horen en zien via je extra zintuigen. Maar ruiken kan dus ook. Je ruikt dan een typische geur van diegene die aan jou denkt, volledig uit het niets. Je ramen zijn dicht en ook al is de geur er maar even, dit is een seintje voor jou!


Overleden geliefden helderruiken

Dit moet denk ik wel een bekende zijn, althans een veelgehoorde! Iedereen heeft wel een typische geur. Zoals die vriendin waarbij haar hele huis ruikt naar iets ruikt en zij dezelfde geur altijd maar met zich meedraagt, inclusief in haar auto. Wanneer zo’n persoon overleden is en bij jou langskomt, bestaat er de kans dat je plotseling haar geur ruikt. Dit geldt niet alleen voor de typische parfumgeuren, maar ook voor sigaretten- of alcoholgeuren. De geest/ overleden persoon brengt met zijn energie dit kenmerk over op jou zodat jij waarneemt dat hij/ zij er is. Hier kom ik ook terug op eerdergenoemde: soms is in jouw geval de geur van de bepaalde overledene de enige manier dat je hem zou herkennen, dan komt het ruiken door, ook als je die normaal nooit hebt.


Ziektes ruiken

Sommige mensen helderruiken van alles. Ziektes ruiken is heel bijzonder. Mensen ie dat kunnen, helderruiken simpelweg een typische geur wanneer iemand ziek is. Of het gaat om ongeneeslijk zieke mensen of simpelweg verkoudheden, hangt volledig af van hoe jouw gave zich kenmerkt en wat jou vanbinnen interesseert. Dit geldt ook voor het soort geur. Zo is een erge ziekte voor de 1 een erg verschrikkelijke geur, en voor de ander alleen een luciferluchtje. Op een gegeven moment kun je hierop zo goed inspelen dat je meteen weet hoe gezond iemand is. Eigenlijk ligt de kern altijd in het vertrouwen hebben in jezelf.


Leugens helderruiken

Die vind ik persoonlijk een hele interessante. Wanneer iemand gewoon onschuldig zegt dat hij ‘s avonds aan het gamen is, kan het voorkomen dat dit een leugen is. Jij kan op dat moment of zelfs later op de avond een plotselinge geur ruiken. Zelf heb ik het meegemaakt dat ik een wietgeur rook en meteen wist dat een kennis dus niet onschuldig aan het gamen was ‘s avonds. Dat was voor mij nodig om te weten omdat ik op die manier wist wat voor karakter hij had. Denk voor nog meer voorbeelden ook aan jouw kind dat op stap gaat en jij ruikt thuis opeens heel veel sterke wiet. Dat kan ook duiden op het kind zijn/ haar drankgebruik!

Maar voordat je meteen conclusies trekt, mag je natuurlijk wel even de werkwijze van je eigen gave leren snappen. Want het kan ook dat een overledene bij je is die vaak drugs gebruikte en je dat toevallig ruikt.


Toekomst en verleden ruiken

Een ander voorbeeld is als je op het punt staat om te kiezen welke auto je gaat kopen bij de garage. Je raakt de auto aan of je kijkt ernaar en opeens ruik je verbrand rubber. Dat is vaak een teken dat de auto je in de toekomst niet veel goeds zal opleveren! Of dat er een ongeluk mee gebeurd is. En in enkele gevallen houdt het in dat de vorige bestuurde niet zo zuinig was. Maar meestal betekent dat dat je dat gaat merken aan de auto in negatieve zin. Want je gidsen laten je niet zo’n geur ruiken ‘voor niets’. En stank is vaak een ‘niet doen’.

Je kunt ook iets in de toekomst of in het verleden ruiken. Dit kan om jou zelf gaan of om degene waar je in gesprek mee bent of aan denkt. Ik zal er een paar voorbeelden van geven. Iemand vraagt jou: denk je dat ik terug moet komen bij mijn ex? Het kan zijn dat jij dan ineens jouw favoriete bloemengeur o.i.d. ruikt wat een teken voor jou is. Dit teken betekent voor jou altijd ‘ja’. Dat houdt in dat voor diegene teruggaan naar de ex zeer positief zal zijn. Immers krijg je dat te horen van je gave. En die klopt altijd! Daarentegen kan je ook opeens een stank ruiken.

Qua verleden kun je bijvoorbeeld bij een nieuwe vriendschap constant een alcoholgeur ruiken. Dat kan zomaar inhouden dat die vriend een drugsverleden heeft.
Je ruikt wel eens geuren, en hoe kun je dat aanpakken?

Zoals je leest, schrijf ik veel over ‘kan’ en ‘mogelijk’. Dat schrijf ik omdat geuren altijd dubbel te interpreteren zijn. Zo kan de drugsgeur in bovengenoemd voorbeeld ook zomaar inhouden dat de vriend verslavingsgevoelig is.

Het heldere ruiken gebeurt meestal nadat je merkt dat je er aanleg voor hebt of dat je altijd al hebt gemerkt dat je een goed reukvermogen hebt. Maar soms komt deze gave door als je gidsen je iets willen vertellen dat je via je andere (gebruikelijkere) gaven niet doorkomt.

Je kunt veel kanten op met je gave helderruiken hebben en ontwikkelen. Een tip voor helderruiken ontwikkelen kan ik meteen kado doen. Die tip is: inhaleer niet te snel en gehaast zodra je iets afwijkends begint te ruiken. Ga rustig om met de delicate geur. Een geur ruik je meestal maar één keer, uitzonderingen daargelaten. Dat komt omdat áls het gaat om een geest of energie die wat wil vertellen, het best moeilijk voor ze is om contact te leggen met de fysieke wereld en lichamen.

Nieuwsgierig? Klik op de afbeelding om de cursus over gaven ontwikkelen in te zien en te bestellen!

paranormale gaves

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

19 thoughts on “Helderruiken: de gave!

 1. cath says:

  Hey, Desiree

  Het is door u titel als witte wolf dat ik me aangesproken voel dat ik u nu schrijf.
  Begrijp me alstublief niet verkeerd wanneer ik u vertel dat u omschrijving van het ruiken van vreemde geuren mij van kindsaf niet vreemd zijn en dat ik mij alleen kan verwoorden met geschreven tekst…
  Mijn eerste ervaring dat ik geuren ophaalde was bij een oudere persoon in een vreemde omgeving voor haar dat een geweldige overheersende dodengeur rond zich had hangen en ik denk een week later in haar slaap nooit meer ontwaakt is.
  Het gebeurd ook wanneer ik nieuw mensen leer kennen en bij hun op visite ga dat ik hun eigen persoonlijke geur ruik, ongeacht ze parfume, alcolieker of roker zijn.
  Maar het ergste van al is dat ik de laatste tijd in mijn eigen huis wordt verstoord door verschillende onaangename geuren, ongeacht dat wij huisdieren hebben.

  • Desiree says:

   Beste Cath,

   wauw! Wat een mooie gave, ook al overkomt het je soms meer dan dat je liefhebt. Naar dat je nu zoveel vreemde geuren ontvangt. Het klinkt alsof je te open staat. En dat kost energie of wordt onaangenaam. Als je eens wil kijken naar wat voor blokkade er thuis of in de reuk zit, kun je dat altijd weer een reactie achterlaten! Dan leg ik meer uit. Of kijk vast in de witte-wolf.nl/webshop.

   Succes en wellicht tot horens!

   Groetjes, Desiree

 2. Dianne Pattijn says:

  Hallo, witte wolf

  Mijn vader is in 2003 overleden sindsdien ruik ik zijn geur,met tussenposes,de laatste pauze duurde best lang nu mijn moeder is overleden in 2019 ruik ik zijn geur weer steeds vaker.
  Nu is mijn vraag,wat wil me vader zeggen ?

 3. Dianne Pattijn says:

  Hallo witte wolf

  Sinds mijn vader is overleden in 2004 ruik ik zijn geur regelmatig.Mijn moeder is inmiddels ook overleden in 2019 ze is in 2018 100 jaar mogen worden.Sinds ze is overleden ruik ik me vader steeds vaker maar ook sterker,nu is mijn vraag wil mijn vader me iets zeggen ?

  • Desiree says:

   Beste Dianne, Wat fijn dat je bericht. Ach, wat zul je ze missen. Wauw, 100. Hmm… meestal als je geuren ruikt van ze, betekent het simpelweg dat ze er zijn en dat ze aan je denken. Anderen voelen bijv. gekriebel aan hun hoofd als hun overleden geliefden er zijn. En jij voelt ze zo. Ik denk dus niet dat ze specifiek iets willen zeggen. Wat voel jij erbij? Wat je ook anders kunt doen is bijhouden op welke momenten je het ruikt zodat je in kunt schatten over welke situaties ze eventueel iets willen zeggen. Ruik je ze bijv. alleen maar bij ruzies? Dan weet je dat ze er voor je zijn. Ruik je ze alleen maar bij opruimen? Dan willen ze misschien iets zeggen over spullen. Ruik je ze zomaar, zonder patronen? Dan is het vaak eveneens gewoon omdat ze bij je kijken. Ik kijk uit naar je eventuele reactie:). Groetjes, Desiree

 4. Ingrid says:

  Het is al vaker voortgekomen dat ik op een dag 2 verschillende geuren rook! De ene beneden rook naar poep, de ander een paar uur later boven een bloemengeur. Vanavond rook ik de geur van kaarsjes branden terwijl er niets aan was! Een uur later een citrusgeur gevolgd door een gevoel van een vleugje toch. Ik ben heel benieuwd wat dit betekend.

  • Desiree says:

   Goede dag Ingrid, dank je wel voor het bericht. Wat interessant! Wel fijn dat het positieve geuren zijn, dat betekent dan meestal ook geen vervelende geest. Doen de geuren je aan niemand denken? Zo niet: het kan zomaar van een oud bewoner zijn of van je gids! Ik kijk uit naar je eventuele reactie. Groetjes, Desiree

 5. Mariska says:

  Hoi witte wolf,

  Bij het zoeken naar informatie over spiritualiteit kom ik steeds op deze pagina terecht. Ik heb al een aantal dingen meegemaakt, waardoor ik ook echt anxiety ontwikkeld heb. En een van de dingen die me nog steeds angst geven is dat ik af en toe rare geuren ruik in mijn huis. Plotselinge wierook lucht. In mijn huis/in mijn hal (binnengallerij), op mijn balkon. Ik dacht eerst dat mijn buurvrouw wierrook brande, maar soms weet ik het gewoon even niet meer. Hellup

  • Desiree says:

   Beste Mariska, Dank je wel voor je bericht en je vertrouwen om je verhaal te delen. Wat naar dat je nog niet ergens fijn terecht hebt gekund voor je angst. Wanneer je dingen in huis ruikt, kan dat zowel positief als negatief zijn. Positief als het gaat om verdwaalde (oud bewoners) of zelfs geliefde overledenen en negatief als het gaat om verkeerde energie in huis. Heb je het alleen thuis trouwens? Dan is het echt iets in huis dat aandacht wil. Natuurlijk wil ik altijd meekijken naar wat het is. Is dit misschien iets? http://witte-wolf.nl/product/online-geesten-negatieve-energie-in-huis-intake/ Ik hoor je vragen natuurlijk graag. Groetjes, Desiree

 6. Samm says:

  Hii,
  ik rook thuis ineens kaneel.. ik dacht aan gidsen, wat kan dit betekenen?

  • Desiree says:

   Hoi Samm,

   Dank je voor je bericht!

   Dat betekent voor iedereen iets anders, afhankelijk van wat jij zelf linkt aan kaneel. Deed je vroeger iets met kaneel bakken met een specifiek iemand? Dan kun je die overleden persoon bijvoorbeeld helderruiken. Of brengt kaneel je altijd rust of juist stress? Dan kan het helderruiken dat je doet een antwoord zijn geweest op een situatie die je je afvroeg.

   Heb je er nog verder over nagedacht?

   Ik kijk naar je reactie uit! Groetjes, Desiree

 7. Lauren says:

  Hi,

  Ik heb altijd al “last” gehad dat ik geuren rook van bekende mensen in mijn omgeving. Ik wist nooit echt waar het mee te maken kon hebben tot dat ik het artikel las en het ging dat je kan ruiken of mensen aan je denken. Ik ben er toen op gaat letten en het blijkt een patroon te zijn. De geuren worden opeens heel sterk alsof her echt m’n neus bijna doorbrandt. Voornamelijk de geur van mijn ex ruik ik regelmatig en sinds korte tijd weer heel intens en veel. Kan dit een speciale betekenis hebben?

  • Desiree says:

   Goede dag Lauren, dank je voor je bericht! O wat mooi dat je erachter bent! Prachtig. Over het algemeen geldt: hoe vervelender de geur of hoe meer ‘zeer’ het doet, hoe negatiever het signaal. Maar als het een geur van een bekende is, dan betekent het vaak gewoon dat hij simpelweg aan je denkt. Je kunt je ruiken trainen door bijvoorbeeld meer patronen te gaan bijhouden (wat ruik je bij wie of in welke situatie) of eens foto te lezen. Hopelijk kun je hier wat mee! Als je nog vragen hebt, hoor ik ze vanzelf. Desiree

 8. Lynn says:

  Als kind al had ik bepaalde gaven waar ik angst voor had. Ik heb toen gesmeekt om mij met rust te laten, wat ook is gebeurd.
  Wel deed ik vaak de geurtjes ruiken van bekenden die overleden waren, en wat ik zelfs prettig en gerustellend vond.
  Een aantal jaren terug ben ik terminaal ziek geworden en zelfs een bde ervaring gehad, weer terug gekeerd en aan een onmogelijk herstel begonnen en terminaal werd een heerlijk leven nu🤗
  Het laatste jaar is helderruikend mijn leven veel sterker binnen gekomen, alleen geen aangename geurtjes. Bij sommige mensen hangt er een mortuarium lucht om hun heen en bij anderen een hele sterke lucht die een beetje lijkt op nat wasgoed dat opgesloten is gedroogd. Ik weet dat deze mensen schoon zijn maar ook dat ze veel alcohol doen nuttigen.
  Soms denk ik dat ik de reuk heb van een hond 😏alsof ik ziektes of orgaan falen kan ruiken.
  Ik wordt echt onpasselijk van deze geuren en ik ben corona vrij geweest.
  Het is net alsof de huid van die personen het teveel aan gif aan het uitscheiden is.
  Zijn er geuren bekend die bij een bepaalde lichamelijke storing horen?

  Mvg, Lynn

  • Desiree says:

   Hi Lynn. Wat maak je veel mee maar wat heb je een sterke gave! Ik denk dat er inderdaad bepaalde geuren staan voor bepaalde kwalen, maar dat dit voor iedereen verschilt. Daarom is het goed om bij te houden wat het patroon is als je bepaalde geuren ruikt. Ik hoop dat je vraag beantwoord is. Heb je nog vragen, stel ze gerust! Hartelijke groet, Desiree

 9. Berna says:

  Heb het al een paar keer meegemaakt dat ik in mijn huis al een bepaalde brandgeur heb geroken terwijl er helemaal geen brandgeur was, want had alles gecheckt. Wat kan dit te betekenen hebben?

  • Desiree says:

   Goedemorgen Berna, Dank je wel voor het bericht. Wat vaak helpt is achterhalen wanneer die geur opspeelt. Is er een link? Heb je die dag een persoon gezien of iets specifieks gedaan? Ga dan na of dat elke keer zo is. Kun je geen link vinden, dan is het handig om in jezelf te voelen of er ergens risico op brand is in huis, of het een teken voor iemand anders is of een overledene die je hebt gekend iets met brand had. Ik hoop dat je eruit komt. Ik kijk naar je uit!

LEAVE A COMMENT