Helderruiken

Klik naast helderruiken ook voor helderweten, heldervoelen, helderzien en helderhoren.

Helderruiken gebeurt meestal nadat je merkt dat je er aanleg voor hebt of dat je altijd al hebt gemerkt dat je een goed reukvermogen hebt. Maar soms komt deze gave door als je gidsen je iets willen vertellen dat je via je andere (gebruikelijkere) gaven niet doorkomt.

Je kunt veel kanten op met helderruiken. Mijn eerste tip is: inhaleer niet te snel en gehaast. Ga rustig om met de delicate geur. Een geur ruik je meestal meer één keer, uitzonderingen daargelaten. Ik zal het rustig in kopjes onderverdelen en uitleggen.

InstagramRuiken dat iemand aan je denkt

Deze spreekt best voor zich! Er zijn veel manieren om waar te nemen dat iemand aan je denkt. Bijv. door het lichamelijk of geestelijk te voelen of het simpelweg te horen en zien. Maar ruiken kan dus ook. Je ruikt dan een typische geur van diegene die aan jou denkt, volledig uit het niets. Je ramen zijn dicht en ookal is de geur er maar even, dit is een seintje voor jou!


Overleden geliefden helderruiken

Dit moet denk ik wel een bekende zijn, althans een veelgehoorde! Iedereen heeft wel een typische geur. Zoals die vriendin waarbij haar hele huis ruikt naar iets ruikt en zij dezelfde geur altijd maar met zich meedraagt, inclusief in haar auto. Wanneer zo’n persoon overleden is en bij jou langskomt, bestaat er de kans dat je plotseling haar geur ruikt. Dit geldt niet alleen voor de typische parfumgeuren, maar ook voor sigaretten- of alcoholgeuren. De geest/ overleden persoon brengt met zijn energie dit kenmerk over op jou zodat jij waarneemt dat hij/ zij er is. Hier kom ik ook terug op eerdergenoemde: soms is in jouw geval de geur van de bepaalde overledene de enige manier dat je hem zou herkennen, dan komt het ruiken door, ook als je die normaal nooit hebt.


Ziektes ruiken

Met deze heb ik persoonlijk geen ervaring, maar mensen die ik ken hebben dit. Zij helderruiken simpelweg een typische geur wanneer iemand ziek is. Of het gaat om ongeneeslijk zieke mensen of simpelweg verkoudheden, hangt volledig af van hoe jouw gave zich kenmerkt en wat jou vanbinnen interesseert. Dit geldt ook voor het soort geur. Op een gegeven moment kun je hierop zo goed inspelen dat je meteen weet hoe gezond iemand is. Eigenlijk ligt de kern altijd in het vertrouwen hebben in jezelf.


Leugens helderruiken

Die vind ik persoonlijk een hele boeiende. Wanneer iemand gewoon onschuldig zegt dat hij ’s avonds aan het gamen is, kan het voorkomen dat dit een leugen is. Jij kan op dat moment of zelfs later op de avond een plotselinge geur ruiken. Zelf heb ik het meegemaakt dat ik een wietgeur rook en meteen wist dat een kennis dus niet onschuldig aan het gamen was ’s avonds. Denk bijvoorbeeld ook aan jouw kind dat op stap gaat en jij ruikt thuis opeens heel veel sterke drank. Dat kan ook duiden op het kind zijn/ haar drankgebruik! Maar voordat je meteen conclusies trekt moet je natuurlijk wel even de werkwijze van je eigen gave leren snappen.

Toekomst en verleden ruiken

Hier kan ik een paar voorbeelden van geven: Iemand vraagt jou: denk je dat ik terug moet komen bij mijn ex? Het kan zijn dat jij dan jouw favoriete bloemengeur o.i.d. ruikt wat een teken voor jou is dat die relatie zeer positief is, altijd is geweest ook! Daarentegen kan je ook opeens een stank ruiken. Een ander voorbeeld is, is als je op het punt staat om te kiezen welke auto je gaat kopen bij de garage. Je raakt de auto aan of je kijkt ernaar en opeens ruik je verbrand rubber. Dat is vaak een teken dat de auto je in de toekomst niet veel goeds zal opleveren! Of dat er een ongeluk mee gebeurd is.


Leuke tip:
overweeg een minireading: welke gaves heb ik? Om begeleiding te krijgen bij de ontwikkeling van deze gave en een scan op welke gaves jij nog meer hebt.

nieuwsbrief

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

4 thoughts on “Helderruiken

 1. cath says:

  Hey, Desiree

  Het is door u titel als witte wolf dat ik me aangesproken voel dat ik u nu schrijf.
  Begrijp me alstublief niet verkeerd wanneer ik u vertel dat u omschrijving van het ruiken van vreemde geuren mij van kindsaf niet vreemd zijn en dat ik mij alleen kan verwoorden met geschreven tekst…
  Mijn eerste ervaring dat ik geuren ophaalde was bij een oudere persoon in een vreemde omgeving voor haar dat een geweldige overheersende dodengeur rond zich had hangen en ik denk een week later in haar slaap nooit meer ontwaakt is.
  Het gebeurd ook wanneer ik nieuw mensen leer kennen en bij hun op visite ga dat ik hun eigen persoonlijke geur ruik, ongeacht ze parfume, alcolieker of roker zijn.
  Maar het ergste van al is dat ik de laatste tijd in mijn eigen huis wordt verstoord door verschillende onaangename geuren, ongeacht dat wij huisdieren hebben.

  • Desiree says:

   Beste Cath,

   wauw! Wat een mooie gave, ook al overkomt het je soms meer dan dat je liefhebt. Naar dat je nu zoveel vreemde geuren ontvangt. Het klinkt alsof je te open staat. En dat kost energie of wordt onaangenaam. Als je eens wil kijken naar wat voor blokkade er thuis of in de reuk zit, kun je dat altijd weer een reactie achterlaten! Dan leg ik meer uit. Of kijk vast in de witte-wolf.nl/webshop.

   Succes en wellicht tot horens!

   Groetjes, Desiree

LEAVE A COMMENT