Visualisatie en waarom dat soms mis gaat

visualisatie

Velen van ons zijn erg bezig met zichzelf aarden en/ of afschermen en mediteren om om te leren gaan met hun hooggevoeligheid. Naast de bekende goede manieren zoals in de natuur lopen en zwemmen, wordt er veelal visualisatie gebruikt. Mensen worden zich steeds bewuster van hun gevoeligheid en willen daarom zichzelf een handje helpen met het inbeelden van een beschermend iets om zichzelf heen. Heel goed! Alleen vaak hoor ik dat mensen er tegen aanlopen, omdat het naar hun idee de visualisatie soms misgaat. Waarom is dat?Als visualisatie niet snel genoeg werkt

Met visualisatie train je je gedachtegangen. En je wil eigenlijk dat visualisatie op een gegeven moment vanzelf gebeurt. Het is namelijk je onderbewuste die dit doet en dit zou dus mogelijk moeten zijn. Dit klopt ook. Maar eigenlijk is het als een spier die je traint.

In plaats van het trainen van je buikspieren, train je je onderbewuste om op één lijn te komen met jouw denken. Dit snapt hij (het onderbewuste) alleen als je de visualisatie voor dagelijks lange tijd op dezelfde manier volhoudt. En als je je visualisatie aanpast, je uitlegt waarom. En net als het trainen van je buikspieren wordt het trainen alleen maar makkelijker en merk je op een gegeven moment dat je alleen maar de buikspieren hoeft te behouden i.p.v. van het begin af aan te trainen. Het is niet dat jouw buikspieren namelijk weer binnen een week al dusdanig verslappen dat je opnieuw moet beginnen met trainen.
Maar als je dit al zo lang volhoudt, waarom werkt het dan voor sommige mensen nog steeds niet naar behoren?Als visualiseren niet goed genoeg werkt

Dat is omdat je onderbewuste moet snappen wat je doet. Het onderbewuste is als een klein kind 7, daarom moet ik bij hypnose en reïncarnatietherapie ook zo duidelijk mogelijk tot hem spreken en de gevaren van een blijvend gedrag laten inzien. Een kind staat er ook vaak om bekend alles vaak letterlijk te nemen. Denk aan letterlijk een ouder geld uit de muur zien halen bij een pinautomaat. Als dan de ouder zegt: ‘ik heb geen geld om speelgoed te kopen’, kun je soms verwachten dat het kind zegt: ‘dan haal je het toch gewoon uit de muur?’ Dit geldt ook zo voor visualisaties.

Stel nou dat jij wortels uit je voeten visualiseert om jezelf te aarden. Jouw onderbewuste denkt dan dat jij alleen je voeten wil aarden, maar je hoofd niet. En als jij jezelf wil afschermen door middel van een bubbel, dan is die heel makkelijk lek te prikken. Denk dus altijd goed na of er ‘fouten’ zitten in de manieren waarop jij visualiseert.

Kijk hier voor een tip over visualisatie inzetten om te aarden! Nederlands:

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Visualisatie en waarom dat soms mis gaat”