Helderzien: alles over de gave!

helderzien

Helderzien is 1 van de bekende paranormale gaven, naast heldervoelen, helderruiken, helderhoren en nog veel meer! Je kunt in de volgende link ook meteen leren hoe het is om helderziend te zijn.

Hoe geeft helderzien zich vorm? Dat verdeel ik hieronder door het gebruik van verschillende kopjes.

paranormale gaves
Klik op de afbeelding om de cursus over je gaves ontwikkelen in te kijken!

Helderzien: geesten, gidsen, overleden personen/ dieren

Je hebt erg helderziende mensen die geesten, gidsen, dieren en overleden personen zien als ‘echte/ levende’ mensen. Soms zien zij niet eens het verschil tussen een levend en een overleden persoon. Dit kan dus erg ver gaan. 

Je hebt ook helderzien op een iets minder extreem level en dat is helderzien in jouw hoofd. Het lijkt in het begin dus erg veel op fantasie en verbeelding, maar als je het vaak genoeg navraagt en uittest weet je beter. Met jouw derde oog voeg je in je hersenen of op je netvlies iets toe aan de ruimte waar je nu naar kijkt en zie je een overleden persoon/ gids/ dier staan. Dat is dus ook helderziend zijn. Welke versie van helderzien je hebt, hangt af van welke helderziendheid je hebt geërfd.

Soms gaat je referentiekader niet ver genoeg en zie je de entiteiten wel, maar zullen ze je doen denken aan een bekende (bijv. overleden persoon). Dit betekent omdat deze entiteit daar het meest op lijkt. Wanneer je dit uitspreekt naar iemand die die overleden persoon waarschijnlijk kent, spreek dan de globale karaktereigenschappen en uiterlijk uit. Je zult zien dat het dan overeen komt. En soms hebben entiteiten gewoon lol en maken ze zichzelf kenbaar als cartoon. Dan kun je gewoon zeggen dat diegene erg humor heeft en dat hij zich niet wil laten zien. En misschien ken je die cartoon, wat zegt het jou?

Je hebt trouwens ook nog op een ‘tussenniveau’ helderzien. Dat is iets zien in je ooghoek. Let er dan op wat je het meest zag. Een kleur shirt? En wat voor gevoel kreeg je erbij? Aan wie deed het je denken? Ook kun je gewoon je gids hebben gezien die toch zo vaak bij je is.

Aura’s

Aura’s zijn energieën die je kan waarnemen met het blote oog. Je kunt ze zien als trilling, één die lijkt op trilling van warmte bij de kachel, maar ook met kleuren. Wat die kleuren betekenen verschilt eigenlijk per persoon. Je kunt wel de onderstaande veel bekende lijst aanhouden, maar soms zijn je ogen niet eens genoeg getraind om alle kleuren goed te zien en zie je de best waarneembare kleur. Het waarnemen van een kleur kan betekenen dat er goede balans in is, teveel of onderbalans in is. Dit hangt af van wat jij erbij voelt. De kleuren:

– Groen= de hartchakra. Harmonieus zijn.
– Rood= de wortelchakra. Geaard en verbonden zijn.
– Oranje= de sacraalchakra. In emotionele balans zijn.
– Geel= de navelchakra. Zelfwaardering hebben.
– Blauw= de keelchakra. Jezelf kunnen uiten.
– Donkerpaars= de derde oog chakra. Goed kunnen visualiseren en intuïtie gebruiken.
– Lichtpaars= de kruinchakra. In balans en één met de wereld zijn.

Je kunt ook aura’s bij objecten waarnemen. Dan hangt hier een energie aan van de vorige eigena(a)r(en).

Iets denken te zien

En na één keer knipperen is het weg. Dit is een vorm van helderzien dat ik heel erg bijzonder vind. Ga nu alsjeblieft niet denken dat je een vuiltje in je oog had of dat je aan het dagdromen was! Je ziet een werkelijkheid van iets wat anderen niet kunnen zien. Als iemand bijvoorbeeld bezeten is, kun je in de gauwigheid witte oogbollen zien. Heel eng, maar dat vertelt jou wat er met iemand aan de hand is. En zo zijn er nog tal van voorbeelden zoals iemand zien huilen en opeens zien dat diegene helemaal niet huilt. Dit kan er op duiden dat diegene zelf verdrietig is of het vroeger heel zwaar heeft gehad. Het ligt er net aan wat voor link jij erbij voelt.


Dagdromen

Dat lijkt op ‘iets denken te zien’, alleen ben je aan het fantaseren. Er is echter slechts een erg dunne grens tussen wat fantasie is en werkelijkheid is. Terwijl je dus denkt dat je fantaseert, neem je eigenlijk beelden van entiteiten, de toekomst, het heden of het verleden waar.


Helderziend met je derde oog

Ook zo’n leuke! Het is als tv-kijken in je hoofd. Een klein raampje op je voorhoofd gaat open en je kunt daarbij rondkijken. Meestal maar heel even, want je moet hiervoor in een bepaalde staat van rust/ afstemming zijn. Niet alleen kun je rondkijken, maar ook toekomst en verleden hiermee zien. Het is als dromen, maar je weet dat je wakker bent en je voelt dat je met je voorhoofd kijkt. Ook duurt het vaak niet zo lang, omdat als je door hebt dat je het aan het doen bent, het weer ophoudt. Dat is vooral in het begin zo.

instagram

Dromen

Dromen is net als met het derde oog zien, maar dan duurt de droom langer en voelt hij anders. Je voelt letterlijk en andere staat van bewustzijn. Je kunt hier ook dromen over toekomst en verleden, maar ook over overledenen of je gidsen. Of dingen waar je je druk om maakt, of connecties met zielsverwanten die je hebt. Je kunt dromen trainen en je helderziendheid ontwikkelen.


Dimensies

Beelden hiervan ontvang je voornamelijk via het derde oog. Opeens merk je dat de ruimte waarin je bent zich anders vormgeeft. Denk aan groter of kleiner of donkerder of schuin. Dan neem je dus een andere dimensie waar. Dit kan goed kloppen, want als je helderziend bent kijk je namelijk ook met regelmaat in een andere dimensie. Dat is de reden waarom de één geen overledenen kan zien en de ander wel.


Tekens

Ben je helderziend en willen je gidsen of andere entiteiten soms even een zetje in de goede richting geven? Dan kun jij dus tekens ontvangen via je dromen, dagdromen of gewoon op straat.


Leuke tip:
Overweeg een minireading: welke gaven heb ik? Hierin krijg je begeleiding bij je helderziendheid als paragnost en een scan op welke gaven jij nog meer hebt.

 

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

4 thoughts on “Helderzien: alles over de gave!

  1. Amparo McKinley says:

    Fine way of telling, and nice post to get facts concerning my presentation subject matter,
    which i am going to present in university.

LEAVE A COMMENT