Fabels en angst voor hypnose en regressie

fabels

In de loop der jaren heb ik toch wel gemerkt dat sommige mensen een bepaalde angst voor hypnose en regressie/ reïncarnatietherapie hebben. Een angst van: ik kan dat toch allemaal niet inbeelden en volgen. Er doen zich ook veel fabels voor. Laat mij een paar van die angsten de wereld uit helpen!

Fabels over hypnose- en regressietherapie

Met hypnose kun je heel veel bereiken. Maar angst en fabels helpen dan niet!

Veel mensen zijn bang dat ze hypnose simpelweg niet kunnen. Dat zij niet kunnen stil liggen voor drie kwartier.
Hypnose niet kunnen bestaat niet. Hypnose in praktijk Witte Wolf is simpelweg: mijn aanwijzingen tijdens de sessie opvolgen. Fouten maken mag, ik breng je dan weer terug waar je moet zijn, want ik zie het. Dat is de verantwoordelijkheid van de hypnotiseur.
Niet stil kunnen liggen is niet erg. Al ben je verkouden of heb je jeuk of moet je niezen, ga je gang. Laat alleen niet alle aandacht ernaar uit gaan en de aandacht op mijn stem daardoor verzwakken.

Sommigen zijn bang dat zij de concentratie niet kunnen vasthouden en weer een ander denkt dat ie zichzelf alleen maar in de weg gaat zitten door zijn analytische brein. Geen paniek. Ik heb verschillende manieren om iemand te laten ontspannen. De één met een uitgebreide opdracht en de ander met wat meer relaxatie.

Weer andere personen denken wat verder na dan nodig is en geloven in één van de fabels dat helderziendheid nodig is voor het kunnen volgen van hypnose. Omdat ze zich dingen in moeten denken te beelden. Dit is ook niet zo. Beelddenken is soms handig tijdens hypnose, maar je iets voor kunnen stellen is meer dan genoeg voor het slagen van een hypnose.

Nog wat bekende uitspraken

‘Tijdens hypnose ben ik in handen van de hypnotiseur en kan die me alles laten doen wat zij wil.’ Fabels… Ook dit klopt niet hoor, hoewel ik met jouw onderbewuste praat, kan het bewustzijn mij altijd horen. Als er dan echt iets gebeurt dat tegen de zin in is, hoor jij dat en neem jij dat gewoon niet aan. Helaas werkt dit trouwens soms ook tegenstrijdig. Als iemand niet wil veranderen uit angst, neem je mijn suggestie om te veranderen ook niet aan. Maar daar hebben we het tijdens ons contact nog wel over. Dat is iets dat eerst in het bewustzijn opgeruimd mag worden, in plaats van in het onderbewustzijn. Waarom bij hypnoseshows wel iets tegen de zin wordt gedaan van de kandidaat? Omdat die kandidaat er toestemming voor heeft gegeven iets tegen zijn zin te mogen laten gebeuren.

‘Ik fantaseer tijdens hypnose alleen maar’, nee dit klopt ook niet. Ja, je moet jezelf helpen door dingen te verbeelden of voor te stellen in je hoofd, dat klopt. Maar dat betekent niet dat het fantasie is. Het is een tool om je te ontspannen tijdens hypnose. Alles wat jij ooit hebt opgevangen in dit of je vorige levens heeft jouw onderbewuste een herinnering van. Deze laat hij, jouw onderbewuste, alleen maar gewoon naar voren komen tijdens hypnose. Dit met als doel jou zó te ontspannen dat ik met jouw onderbewuste vrij mag praten over jouw blokkades. Dus in feite is het niet eens fantasie!

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Fabels en angst voor hypnose en regressie”