Karma en hoe de gevolgen te herkennen

Karma

Kijk hier ook de videoversie betreft karma als je dat fijner vindt! Of scroll anders verder voor de tekst.

Wat is karma?

Soms, of vaak zelfs, zul je karma niet altijd begrijpen. Als jij bijvoorbeeld bewust negatieve energie of voodoo naar iemand stuurt, hoeft dit niet ook terug te komen in iemand die negatieve energie naar jou stuurt. Je kunt gerust op een ander levensgebied karma ervaren worden. Dat maakt het herkennen moeilijk. Onderschat het echter zeker niet.

Ik geloof overigens niet in goede of slechte karmische gevolgen. Ik geloof wel in beloningen of ‘straffen’, maar ik zie het voor het gemak samenhangen met levenslessen. Je leert een vervelende levensles, moeilijker dan hij misschien origineel aan jou gebracht zou worden, en ervaart zo de karma. Zo zie ik het.

Wanneer vindt karma plaats?

Vaak wanneer mensen denken dat hun iets onbehoorlijks is aan gedaan, verliezen ze vertrouwen in het universum. Dit komt omdat zij niet zien dat de boosdoener gestraft wordt. Dit heeft minimaal twee redenen: wat ik eerder noemde: je ziet niet altijd hoe mensen gestraft worden. Als iemand jou berooft, betekent het niet dat diegene later ook geldproblemen krijgt. Misschien wordt hem symbolisch wel iets heel anders afgenomen. De andere reden is dat de karma niet in dit leven wordt gebracht, omdat er simpelweg geen ruimte voor is. En soms zelfs omdat boven nog wacht tot de persoon zelf nog tot zelfinzicht komt dit leven.

Je kunt proberen te begrijpen waarom het niet meteen komt, maar maak hier geen obsessie van. Houd altijd de eer aan jezelf en probeer zuiver bezig te blijven. Wacht niet op wraak en blijf niet boos. Doe wat in je macht is om de situatie op te lossen zonder jezelf erbij te verliezen.

Karma vindt niet altijd plaats als je een mens bent

In dit artikel beschreef ik al dat je niet alleen levenslessen leert als mens en hoe dat precies in elkaar steekt. Karma dus ook niet. Soms kun je als je je onbehoorlijk hebt gedragen meteen na de dood worden gestuurd naar een plek om daar als mens of geest boete te doen.

Wat zijn jullie ideeën trouwens over terugkomen als een dier?

Engels: karma met als gevolg een familievloek:

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Karma en hoe de gevolgen te herkennen”