Helderweten: de gave!

Helderweten

Klik naast helderweten ook voor bijvoorbeeld helderruiken.

In mijn eigen woorden heb je met helderweten eigenlijk een direct contact met iemand van boven, een engel, gids of overledene. Met boven bedoel ik dat je eigenlijk niet contact hebt met een iemand, maar met de algehele energie. Sommigen noemen dat ook wel eens van het universum. Maar hoe merk je dan dat je aan het helderweten bent? Ik zal wat praktijkvoorbeelden geven.

Helderweten en van gewoonten afstappen

Je rijdt je vaste route naar school en opeens krijg je de erge drang of ingeving om door het park te fietsen in plaats van door de stad. Het is wel wat omfietsen, maar je hebt behoefte aan het park en wat natuur maak je jezelf maar wijs. Achteraf hoor je dat er een grote opstopping was in de stad en dat iedereen ontzettend om moest fietsen. Je had dan veel te laat gekomen voor jouw proefwerk. Ergens van binnen wíst je dus ‘gewoon’ dat je moest omfietsen. Vergis je niet, je kunt ook plotselinge ingevingen krijgen om iets te ondernemen. Dit, zonder dat je daarna weet waarom je het deed. Dan is het je gewoon niet duidelijk gemaakt waarom je een bepaalde ingeving kreeg.

Impulsief zijn en helderweten

Impulsief zijn kan ook worden verward met de gave helderweten. Heb je het wel eens dat je heel impulsief iets begint te ondernemen? Dat je plotseling begint met solliciteren naar een andere baan of dat je plotseling à la minute naar de supermarkt wil? Daar zit soms veel meer achter dan je denkt. Denk eraan dat er bijvoorbeeld een nieuwe vacature online stond waar jij snel bij moest zijn, en dat je die baan ook krijgt. En denk er bij de supermarkt aan dat als je later zou gaan dat je in de file zou staan. Dat, of dat je nog een leuke aanbieding kan meepakken dat nog niet uitverkocht is.

Iets in de toekomst weten

Wanneer jij uit het raam kijkt en je bent geconcentreerd en tegelijkertijd relaxt, en je stelt jezelf snel de vraag welke kleur de volgende auto is dat langs rijdt, krijg jij direct een kleur in jouw hoofd. Dit is ook helderweten en kan je zo heel leuk trainen met verschillende soortgelijke situaties!

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat iemand je vertelt dat hij binnenkort een belangrijke sollicitatie heeft. Het is zeer goed mogelijk dat jij op het moment dat hij/ zij dit aan jou vertelt sterk het idee krijgt of de baan wat wordt of niet. Dit kan vormgeven op bijzondere manieren.

Je kan er natuurlijk als eerst neutraal en ‘juist’ op reageren, maar wanneer helderweten zo ontzettend bij jou hoort, kan dit ook anders uitpakken. Wanneer jij voelt dat hij die baan krijgt, kan jij enthousiast gaan reageren. Soms zelfs enthousiaster dan hij zelf is, want hij is nog zenuwachtig en heeft geen idee hoeveel kans hij maakt op een baan. Het kan anderzijds ook dat je hem van het idee van solliciteren probeert af te praten omdat je teleurstelling aan voelt/ weet komen. Het kan ook zijn dat iemand vertelt dat hij bang is dat hij niet gaat slagen voor zijn examens. Als jij voelt dat hij wel gaat slagen kan dit onderwerp jou vervelen. Omdat jij het antwoord al weet. Dat brengt mij tot de volgende en laatste alinea!

Ergens compleet van uitgaan dat nog niet is gebeurd of vast staat

Het kan allemaal nog een stapje unieker. Neem het voorbeeld dat jij ergens solliciteert voor doordeweeks. Je hebt het gesprek gehad en wacht op de uitslag of je aangenomen wordt. Maar jij wacht helemaal niet op de uitslag. Jij geeft meteen na je sollicitatie bij je weekendbaan aan dat jij doordeweeks heel veel kan werken. Dit terwijl je je weekendbaan helemaal niet leuk vindt. Daarbovenop zou je bij de andere baan een beter salaris krijgen. En weer daarbovenop zul je veel problemen krijgen als jij eerst aangeeft meer te willen werken bij je weekendbaan om vervolgens zeer binnenkort ontslag te nemen. Toch doe je dit alles zonder dat je bewust beseft dat je nog niet hebt gehoord of je bij de andere baan bent aangenomen. Jij weet al dat de sollicitatie niets is geworden en anticipeert compleet daarop.


Leuke tip:
Overweeg de cursus om het weten en je andere gaven te ontwikkelen! Klik op de afbeelding. Wist je dat 1 van de dingen die je in de cursus leert bijvoorbeeld over helderweten en daardoor iemand iets misgunnen is?

paranormale gaves

 

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

One thought on “Helderweten: de gave!

LEAVE A COMMENT