Jezelf beschermen tegen negatieve mensen en energie

jezelf beschermen

Narcistische mensen, energiezuigers/auralifters, jaloerse mensen, iedereen is er wel eens mee in aanraking gekomen. Nou zullen sommige lezers misschien denken dat ik dit wat kort door de bocht schrijf. Dat deze mensen wellicht wel een reden hebben of een oorzaak waardoor ze zo zijn geworden. Dat klopt ook! Begrip en liefde van een hooggevoelig persoon kan ver gaan en is heel mooi. En hoewel deze argumenten zeker niet onjuist zijn, moeten we wel in de gaten houden dat we voor onszelf blijven zorgen! Gelukkig kun je je altijd achteraf reinigen van negatieve mensen! Daar gaat vandaag het onderwerp jezelf beschermen over.

Houd altijd je grenzen in de gaten, en weet dus ook wat deze zijn, om jezelf te beschermen

Waar ik net al naartoe werkte, is proberen duidelijk te maken dat je altijd op jezelf moet letten. Het maakt niet uit waar een ander vandaan komt met zijn of haar gedrag, als jij er last van hebt dan moet je daar op reageren. Stel je grenzen, kom in actie, vertel hoe je je voelt of ga deze persoon uit deze weg. Als deze persoon later verandert en het niet meer schadelijk is voor jou, kun je altijd deze persoon opnieuw toelaten.

Werk samen met je onderbewuste

Beschermen doe je niet alleen met woorden, daden ofwel met je hoofd, maar wanneer iemand naar tegen je doet heeft dit ook gevolgen op energetisch gebied. Je wordt moe, emotioneel of verandert zelf ook je gedrag. Visualiseer, bijvoorbeeld elke ochtend, zodat je ook op energetisch gebied beschermd hiertegen bent. Je onderbewuste pakt deze visualisatie op en zorg dat dit gedurende de dag plaatsvindt zonder dat jij er nog veel mee bezig hoeft te zijn. Onbewust dus!

Witte kaars opgeladen met hsp resonantie: tegen overprikkeling& koorden

Speel niet de helper

Hoe goed je ook bent in het helpen van mensen, stel jezelf altijd de volgende vragen:
– Heeft de ander wat aan mijn hulp?;
– Wordt het totaalplaatje hier beter op?;
– Wil je deze verantwoording dragen?;
– Heb ik er wat aan?

Ja, ook de laatste vraag is erg belangrijk! Als het je lukt om diegene te helpen, heb jij er dan wat aan?

Voorbeeld: zo kan het zijn dat je signaleert dat jouw vriend of vriendin een eetprobleem heeft. Het liefst neem je diegene mee naar de psycholoog of geef je meteen vol liefde adviezen voor heten. Dan gaan we naar punt 1: heeft de ander er wat aan? Misschien heeft zijn of haar lichaam wel heel andere voeding nodig dan jouw adviezen. Of is het probleem niet voeding, maar controle (verliezen). Dan gaan we naar punt 2 en 3: wordt het totaalplaatje er zeker weten beter op met jouw inzet? Wil je de verantwoording dragen voor als het misgaat? Dat diegene op je leunt en boos wordt als je er even niet bent? Of dat door jouw hulp, de meest fijne hulp voor hem of haar wordt uitgesteld, zoals naar een psycholoog gaan?

Tenslotte komen we aan bij het laatste punt. Die is een beetje anders: heb jij er wat aan om te helpen? Rare vraag om aan een hooggevoelig persoon te stellen. Want helpen is toch fijn? Daar ben ik het mee eens, maar… dan zou ik je willen vragen: kosten punt 1 t/m 3 niet meer energie dan dat 4 je oplevert?

Over jezelf en wat je liefhebt beschermen gesproken, leuk feitje: wist je dat ook planten dood kunnen gaan door negatieve energie van anderen?

RELATED ARTICLE

Written By

Desiree

Het is mijn passie het onzichtbare tastbaar te maken.

Be the first to comment “Jezelf beschermen tegen negatieve mensen en energie”